Έφυγε από τη ζωή ο Brit Turner των Blackberry Smoke

Η ανακοίνωση των southern rockers για την απώλεια του ντράμερ τους

04/03/2024 @ 10:25

Έφυγε από τη ζωή σε ηλίκία 57 ετών ο Brit Turner, ντράμερ των Blackberry Smoke, νικημένος από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή πριν λίγες ώρες μέσω ανακοίνωσης του κορυφαίου σύγχρονου southern rock σχήματος:

«Με βαθύτατη θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο αδερφός μας Brit Turner έφυγε από τη ζωή. Αν είχατε το προνόμιο να γνωρίσετε τον Brit σε οποιοδήποτε επίπεδο, ξέρετε ότι ήταν το πιο τρυφερό, συμπονετικό, αποφασιστικό και αξιαγάπητο άτομο που θα μπορούσε ποτέ να συναντήσει κανείς. Ο Brit ήταν για τους Blackberry Smoke ο "πραγματικός βορράς", η πυξίδα που θέσπισε την ιδεολογία που θα συνεχίσει να καθοδηγεί τη μπάντα, Ο Brit πάλεψε με το γλοιοβλάστωμα από τη διάγνωσή του το φθινόπωρο του 2022 και αγωνιζόταν καθημερινά. Ζητάμε προσευχές για την οικογένειά του και τους αδελφούς του στο συγκρότημα. Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις διαδικασίες . Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν και ήταν εκεί για τον Brit και την οικογένειά του σε αυτόν τον αγώνα.»

Ως αχώριστο δίδυμο με τον αδελφό του και μπασίστα Richard Turner, ξεκίνησαν την καριέρα τους με τους thrash metallers Nihilist, με συμμετοχή στη συλλογή "Metal Massacre Ten" το 1990, δέκατο μέρος στην περίφημη σειρά της Metal Blade Records.

Συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με τον Charlie Starr στους Buffalo Nickel και στο μοναδικό τους άλμπουμ "Longplay 33 1⁄3" που κυκλοφόρησε το 2000.

O Turner συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ των Blackberry Smoke, από το ντεμπούτο "Bad Luck Ain't No Crime" του 2003 μέχρι το φετινό "Be Right Here", συμπεριλαμβανομένου φυσικά του καταπληκτικού "The Whirpoolwill" του 2012.

  • SHARE
  • TWEET