Οι κυκλοφορίες της Record Store Day Black Friday 2021

Αναλυτικά οι σημαντικότερες εκδόσεις rock και metal καλλιτεχνών

15/09/2021 @ 11:09

Μπορεί η Ημέρα Δισκοπωλείων για το 2020 και το 2021 να μην εορτάστηκε μαζικά λόγω της πανδημίας, εντούτοις οι μουσικόφιλοι και οι συλλέκτες θα έχουν σύντομα μία ακόμη ευκαιρία να πλουτίσουν τις συλλογές τους.

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η Record Store Day Black Friday 2021, με αρκετές ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που κατανέμονται σε τρεις κατηγορίες:

Exclusives που θα βρίσκονται μόνο σε ανεξάρτητα δισκοπωλεία, RSD First που εν συνεχεία ενδέχεται να βρίσκονται και σε άλλα σημεία πώλησης, καθώς και Small Run / Regional Titles με γεωγραφικό και αριθμητικό περιορισμό.

Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι σημαντικότερες rock και metal κυκλοφορίες με αναλυτική περιγραφή.

Aerosmith - "1971: The Road Starts Hear"
Πρόβα του κατόπιν υπερεπιτυχημένου συγκροτήματος, έναν χρόνο πριν υπογράψει στην Columbia και δύο πριν την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου, με αρκετά από τα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν σε αυτό.

Blackberry Smoke - "Stoned"
H κορυφαία σύγχρονη southern rock μπάντα ηχογράφησε μια κι έξω στις 6 Νοεμβρίου του 2020, σε δύο takes που αντιστοιχούν σε δύο πλευρές, επτά αγαπημένα τραγούδια των Rolling Stones.

Roy Buchanan - "The Prophet (The Unreleased First Polydor Album)"
Για πρώτη φορά διατίθενται σε βινύλιο οι ηχογραφήσεις του αείμνηστου Αμερικανού bluesman με τον μοναδικό τόνο, που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του ομώνυμου ντεμπούτου του στην Polydor το 1972.

Billie Eilish - "No Time To Die"
Επτάιντσο με ζωντανή εκτέλεση του James Bond Theme στην πρώτη πλευρά και ακυκλοφόρητη demo εκδοχή του ίδιου τραγουδιού στην δεύτερη.

The Jimi Hendrix Experience - "Paris 67"
Ζωντανή ηχογράφηση από εμφάνιση στο θέατρο Olympia του Παρισιού, στις 9 Οκτωβρίου του 1967.

Judas Priest - "Best Of Judas Priest"
Η κλασική συλλογή με κομμάτια από τα δύο πρώτα άλμπουμ, διατίθεται σε διπλό έγχρωμο βινύλιο, με την τέταρτη πλευρά να καλύπτεται από συνεντεύξεις της περιόδου 1974-75.

King's X - "Please Come Home… Mr. Bulbous"
Για πρώτη φορά σε (αριθμημένο κίτρινο) βινύλιο το όγδοο άλμπουμ των περίφημων Αμερικανών.

James LaBrie - "Elements of Persuasion"
Επίσης σε  κίτρινο βινύλιο για πρώτη φορά το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του frontman των Dream Theater.

Motorhead - "The Lost Tapes Vol.1 (Live In Madrid 1995)"
Από κασέτες που βρέθηκαν στα αρχεία του Lemmy, προκύπτει διπλό LP από εμφάνιση του συγκροτήματος στην Μαδρίτη το 1995, στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του "Sacrifice".

Smith/Kotzen - "Better Days"
Σε συνέχεια του εξαιρετικού φετινού άλμπουμ συνεργασίας τους "Smith/Kotzen", οι δύο κορυφαίοι κιθαρίστες κυκλοφορούν ένα EP με τα καινούρια τραγούδια "Better Days", "Got Α Hold On Me", "Hate And Love" και "Ride Again".

Dusty Springfield - "The Complete Atlantic Singles 1968-1971"
Συγκεντρωμένα σε διπλό LP είκοσι ένα συνολικά A & B-sides της σπουδαίας ερμηνεύτριας από την περίοδο συνεργασίας της με την Atlantic Records.

U2 - "Gloria"
40ή επέτειος για το δεύτερο single του περίφημου "October", που κυκλοφορεί σε δωδεκάιντσο με τρεις ακόμη ζωντανές εκτελέσεις του τραγουδιού από τρεις διαφορετικές δεκαετίες.

Κυκλοφορούν επίσης σε έγχρωμο βινύλιο το soundtrack του videogame "Stubbs The Zombie: Rebel With A Pulse", καθώς και τα "Holy Diver" (Dio), "The Last In Line" (Dio), "Iron Maiden" (Iron Maiden), και "No More Tears" (Ozzy Osbourne) σε picture disc.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις κυκλοφορίες της Record Store Day Black Friday 2021 εδώ.

  • SHARE
  • TWEET