Rocking Raccoon - Εμετικός Προφήτης

Αποψάρα 86

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 02/12/2013 @ 11:30
Σαν πιτσιρικάς στην Ελλάδα, μεγαλώντας και αναπτύσσοντας ένα μουσικό γούστο το οποίο στρέφεται κυρίως στο μη-μεταλλικό, ευρέως αποδεχούμενο rock, μαθαίνεις να ξεπερνάς τυχόν κόμπλεξ  και «ντροπές» που μπορεί να έχεις (κακώς) για τη μουσική που αγαπάς, καθώς τα έχεις ακούσει όλα. Στα πλαίσια του μουσικού bullying (αν σαν καλή τιτίκα θέλω να το θέσω σαν όρο) τα έχω περάσει όλα, δίνοντάς μου απόλυτη ανοσία από τα «πειράγματα» και πλήρης ελευθερία ως προς το μουσικό μου γούστο. Άρα μου έκανε μεγάλη εντύπωση που για πρώτη φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια, ένιωσα ντροπή για κάτι που άκουγα.

Όπως φαντάζομαι πήρατε χαμπάρι, τις προάλλες άρχισε η δίκη του Ian Watkins των LostProphets. Οι κατηγορίες που του προσδίδουν είναι η μία πιο αισχρή από την άλλη, συμπεριλαμβάνομένης και αυτής του βιασμού βρέφους. Μην τη διαβάζεις έτσι απλά αυτή την πρόταση, άσε την βαρύτητά της να σε κυριεύσει λίγο, τσαντίσου λίγο.

Θα σας παραθέσω το πλήρες κατηγορητήριο και διάφορες δηλώσεις που έγιναν στο δικαστήριο παρακάτω, αλλά θέλω να εστιάσω πρώτα σε ένα δύο θεματάκια. Πρώτον, ο Watkins δήλωσε ένοχος σε 13 κατηγορίες που του κάνανε. Δεν αποφάσισε καν να το πολεμήσει, απλά δήλωσε ένοχος. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Ένα, ο Watkins έχει πλέον αποδεχτεί το γεγονός ότι είναι ένα υπάνθρωπο σκουπίδι, ότι θα βρει τη προσωπική του κόλαση στη φυλακή και πως δεν έχει κανένα νόημα να πολεμήσει για το οτιδήποτε. Δύο, ότι οι κατηγορίες τις οποίες του προσδίδουν είναι λιγότερο αποτρόπαιες από άλλες πράξεις τις οποίες έχει κάνει και δεν τον έχουν πιάσει, οπότε καλύτερα να ομολογήσει σ' αυτά που ξέρουν, παρά να ψάξουν παρακάτω. Όσο τραβηγμένη και να είναι η δεύτερη πιθανότητα, είναι λίγα πράγματα (μάλλον κανένα πράγμα τώρα που το σκέφτομαι) που δεν θα κάνει κάποιον που έχει βιάσει ένα βρέφος.

Δεύτερον, να τι δήλωσε η δικαστίνα της υποθέσεως στους ενόρκους:

«Δεν θα γίνει δίκη για την υπόθεση αυτή. Οι κατηγορούμενοι (ο Watkins και η «μητέρα» με την οποία οργάνωνε το βιασμό) ομολόγησαν την ενοχή τους σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες εναντίον τους. Οι κατήγοροι δεν επιθυμούν δίκη σε αυτές τις περιπτώσεις. Σας γλίτωσαν από την παρακολούθηση εξαιρετικά γραφικών και οδυνηρών ντοκουμέντων.»

Καταλαβαίνεις λοιπόν για τι τέρας μιλάμε; Παραθέτω (πηγή) διάφορα γεγονότα και δηλώσεις από τη δίκη στα αγγλικά. Δεν διατίθεμαι να τα ξαναδιαβάσω λεπτομερώς όλα αυτά για να τα μεταφράσω, καθώς και έχω φάει και την πρώτη φορά που τα διάβασα μού γάμησε την ψυχολογία.

«The charges included sexually touching a one-year-old and encouraging one crazed groupie to abuse her own child during a sordid webcam chat on Skype.

Detectives successfully downloaded the recorded footage, 45 minutes long, in which Watkins talks about how they were going to use the baby for sex.

In the footage, which takes the form of a split screen, Watkins is seen to pleasure himself and refer to the woman and her baby as his 'slave duo'.

The pair also discuss looking after the child as it grows up and making it have sex with animals and take drugs.

The child's mother, speaking to Watkins, also refers to her baby as 'your little fuck toy'.

At a later date she sent him a picture of herself having oral sex with the baby.

Mr Clee said that when police raided the home of Watkins following his arrest in September last year they also found a box of camcorder cassettes.

These proved to hold recordings of filmed sex acts with under age girl fans, one of whom he met up with in a New York hotel.

Mr Clee said that one girl, 16, contacted Watkins saying she was a fan who was still a virgin and went on to agree to give her virginity to him.

She then flew from Boston to New York and went to a hotel where he was staying, bringing with her a schoolgirl outfit he had asked her to dress in.

They are then filmed having oral and full sex before he asks her: 'Do you like being my underage slut?'»

Mr Clee added: «He finishes by urinating over her face and telling her to 'drink my piss'.»

Prosecuting QC Chris Clee gave details of a sickening plot to turn babies in subservient sex slaves using hard drugs.

Watkins and Woman A swapped messages where the frontman spoke of his sick desire to 'make him mine' and to 'cross the line'.

They also spoke of plans to blow crystal-meth smoke into the child’s face at a secret meet up in a Cardiff hotel.

And on March 23, Watkins sent the woman a message saying he wanted a 'summer of filthy child porn' and how he wanted to take things 'to the next level'.

Mr Clee also gave details of a sickening 17-minute video involving Watkins and Woman A.

Mr Clee said camcorder footage was shot in a London hotel room which showed Watkins perform a sex act on the child.

Computer analysts found the footage uploaded to online storage facility The Cloud.

Mr Clee said that following this meeting, the pair exchanged emails about how they would not go 'easy' on the child next time.»

Καιρό τώρα έχουν φύγει οι LostProphets από τα ακούσματά μου, αλλά δεν παύει να είναι μπάντα που άκουγα με αγάπη στο λύκειο. Είναι μπάντα που έχω στηρίξει, έχω αγοράσει δίσκους και μπλουζάκια. Διάολε, κάπου πρέπει να υπάρχει και μία κριτική μου στο site. Πρόσφατα, πέρασα τυχαία κάποιες playlist στο κινητό μου από ιντερνετικές ραδιοφωνικές εκπομπές που έκανα όταν όλα ήταν πιο απλά (τα σέβη μου στο Λατέρνατιβ στρατό των τεσσάρων ατόμων) και -πάλι τυχαία- έβαλα μία να παίζει καθώς χουζούρευα τεμπέλικα στο κρεβάτι το Σάββατο πρωί. Εν μέσω διάφορων νοσταλγικών χιτακίων που είχα συμπεριλάβει στις καραδιασκεδαστικές μου εκπομπάρες ακούστηκαν και οι πρώτες νότες του "Last Train Home", μάλλον το καλύτερο κομμάτι των Ουαλών. Εντελώς ασυνείδητα και ξαφνικά φώναξα «ΟΧΙ! Γιατίδενσεέχωσβήσειακόμα;» καθώς άλλαζα με φούρια το τραγούδι. Νιώθοντας κάτι ανάμεσα σε ντροπή και οργή ξαναπέρασαν από μπροστά μου οι κατηγορίες και η άρρωστημένη σκατόφατσα του Watkins. Νιώθω ευλογημένος που η μουσική  με επηρρέαζει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορώ να βιώνω τεράστια γκάμα συναισθημάτων, αλλά πρώτη φορά με έκανε να αισθανθώ έτσι, ένα έμμεσο θύμα του Watkins.

Σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω τα «πάθη των προδομένων fan» των LostProphets με αυτά των πραγματικών θυμάτων του υπάνθρωπου Watkins. Η στήλη όμως είναι -τουλάχιστον στο περίπου- μουσικά προσανατολισμένη, και όσο και να προσπαθήσω, δεν κατέχω τα κατάλληλα λόγια για να μπορέσω ούτε να επιτεθώ στον Watkins (τι νοήμα θα είχε άλλωστε;) αλλά ούτε και να μιλήσω για τα θύματα αυτού και της συνεργού του, που ούτε στο ελάχιστο δε μπορώ να προσεγγίσω τη ζημιά που έχουν υποστεί. Αναγνωρίζω τον πόνο και εύχομαι με όλη μου την καρδιά οι ουλές που άφησε το φραντζοφόρο μείασμα να είναι όσο το δυνατόν ρηχές και εφήμερες και το χώμα που θα τον φάει να’ναι βαρύ και σκουληκιασμένο.

Βγάλαν και χθες δήλωση τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, στην ουσία νίπτοντας τας χείρας τους λέγοντας πως δεν ξέρουν τίποτα, ο Ian ήταν πάντα μυστήριο πλάσμα και δύσκολος άνθρωπος και λοιπά κλισέ. Δεν υπονοώ πως ήξεραν το τέρας μέσα του και έκαναν τα στραβά μάτια, αλλά μέσα μου θέλω να ελπίζω (για το καλό το δικό μου, σα βρεθώ δίπλα δηλαδή με κάποιο σκατό σαν τον Watkins) ότι τέτοιες ορέξεις δεν κάνουν μόνο manifest σεξουαλικά, αλλά η αρρώστια εξαπλώνεται και σε άλλες πτυχές του χαρακτήρα κάποιου. Θέλω να πιστεύω πως τα σημάδια ήταν εκεί, πως φαινόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον τύπο, πως κάπως μπορούσα να τον βγάλουν από τη θέση δύναμης και επιρροής του rock star...

Εκεί πάντως που ήθελα να εστιάσω στην αρχή του κειμένου αλλά κάπως με πήρε ο κατήφορος της πάρλας και με οδήγησε αλλού, είναι πως έκανα μία αρκετά τρομαχτική συνειδητοποίηση για τον εαυτό μου. Το έχω ξαναφέρει, και φαντάζομαι πως αφού απευθύνομαι σε μουσικόφιλους κυρίως, το έχεις συζητήσει και συ κάποτε, είναι το αν πρέπει να ξεχωρίζει κανείς τη μουσική του καλλιτέχνη από τη ζωή/τις πράξεις του καλλιτέχνη. Πάντα σε κάτι τέτοια debates κρατούσα μία κάπως ουδέτερη στάση, η τέχνη για την τέχνη και λοιπές αερολογίες.

Για μένα λοιπόν, υπάρχει μία ηθική γραμμή η οποία πολύ απλά οριοθετεί το απαράδεκτο από το αποδεκτό. Η γραμμή αυτή είναι τελείως προσωπική για τον καθένα και αλλού βρίσκεται για μένα και αλλού για εσένα. Σαν κάποιος καλλιτέχνης λοιπόν περάσει την ηθική αυτή γράμμη μου, παύει να υφίσταται πλέον σαν οντότητα, άρα ότι έχει αφήσει παρακαταθήκη στον κόσμο αυτό παύει πλέον να έχει κάποια υπόσταση. Δεν είναι εκεί. Δεν υπάρχουν ρε παιδί μου δίσκοι των LostProphets, μόνο αισχρές πράξεις ενός εκτρώματος.

Για σένα όμως θα μάθεις καλά όταν με το καλό εντοπίσεις τη γραμμή σου αυτή και καταλάβεις τι σκουπίδι είσαι. Σαν και μένα. Καλημέρα.

Until next time,
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon.

ps,

  • SHARE
  • TWEET