Ακυκλοφόρητο τραγούδι των Black Sabbath με Dio

Ακούστε τον νέο θησαυρό που ανέσυρε ο Gary Rees

07/03/2021 @ 19:27

O θετός γιος του Geoff Nicholls και διαχειριστής της περιουσίας του Gary Rees, φαίνεται πως διαθέτει αρκετούς θησαυρούς στην κατοχή του, καθώς μετά την ακυκλοφόρητη εκτέλεση του "Heaven And Hell" από το 1979 δίνει στην δημοσιότητα ένα ακόμη κομμάτι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την περιγραφή, το αγνώστου πατρότητας και πιθανότατα επονομαζόμενο "Slapback" προέρχεται από την ίδια κασέτα που περιελάμβανε την πραναφερθείσα εκδοχή του "Heaven And Hell".

Το σίγουρο είναι ότι στα φωνητικά βρίσκεται ο Ronnie James Dio, ενώ το κιθαριστικό σόλο παραπέμπει στον ήχο του Tony Iommi και το ύφος του τραγουδιού συνολικά στους Black Sabbath εποχής "Never Say Die".

Ό,τι και αν ισχύει, ένα παντελώς ακυκλοφόρητο τραγούδι από τα παλιά με την φωνή του Dio αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, ενώ μόλις επανακυκλοφόρησαν σε βινύλιο και CD τα δύο κλασικά άλμπουμ του με τους Βlack Sabbath, "Heaven And Hell" και "Mob Rules", συνοδευόμενα από πλούσιο ακυκλοφόρητο υλικό.

Νεώτερη ενημέρωση 11/03/2021: Μιλώντας στο SiriusXM και το "Trunk Nation With Eddie Trunk", ο Geezer Butler επιβεβαίωσε ότι πρόκειται όντως για ακυκλοφόρητο τραγούδι των Black Sabbath.

«Ναι, αυτό ήταν ένα από τα τραγούδια που κάναμε πριν φύγω» δήλωσε ο Butler, αναφερόμενος στο γεγονός ότι έλειψε για ένα διάστημα από τις διεργασίες για που οδήγησαν στην δημιουργία του "Heaven And Hell", ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι ίσως είναι ο λόγος που έφυγε, τονίζοντας πάντως πως ήταν μόνο ένα από αυτά τα τραγούδια που δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν σε τελική μορφή.

Στην ίδια συνέντευξη, ο μπασίστας των  Black Sabbath έδωσε την δική του εκδοχή για την προέλευση της διάσημης χειρονομίας που καθιέρωσε ο Ronnie James Dio, δηλώνοντας πως εκείνος του έδειξε τα devil's horns.

  • SHARE
  • TWEET