Geezer Butler: «Έδειξα στον Dio τα devil's horns»

Ο μπασίστας των Black Sabbath εξηγεί την προέλευση της διάσημης χειρονομίας του Dio

10/03/2021 @ 10:40

Ο διάσημος μπασίστας των Black Sabbath, Geezer Butler, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή, πως η ιδέα του devil horns ήρθε στον Dio από τον ίδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Butler είπε: «Έχω φωτογραφίες μου από το 1971 που κάνω την χειρονομία αυτή. Και πάντα την έκανα στο "Black Sabbath" - λίγο πριν μπεί το γρήγορο μέρος στο τέλος, την κάνω στο κοινό».

«Στις πρώτες περιοδείες "Heaven And Hell", ο Ronnie έλεγε: "Όταν είμαι στην σκηνή, όλοι κάνουν το σήμα της ειρήνης, και αυτό είναι του Ozzy», αναφερόμενος στον προκάτοχό του στους Black Sabbath, τον οποίο και αντικατέστησε. "Νιώθω πως πρέπει να τους κάνω και γω κάτι" είπε. "Τι χειρονομία κάνεις εσύ στο "Black Sabbath"; Και του έδειξα τα devil's horns. Και ξεκίνησε να το κάνει από τότε και το έκανε διάσημο» δήλωσε ο Butler.

Ωστόσο, ο δημοφιλής μουσικός εξήγησε πως δεν διεκδικεί τα πρωτεία της κίνησης αυτής, όπως είχε κάνει κάποτε ο Gene Simmons των KISS, ο οποίος λοιδορήθηκε από τους οπαδούς του και εγκατέλειψε την προσπάθεια, αφού ήδη το 1966 εμφανίζει ο χαρακτήρας του John Lennon να το κάνει στο εξώφυλλο του "Yellow Submarine". «Εγώ το έκανα επειδή το έκανε και ο Aleister Crowley».

Τέλος, ο Butler μίλησε για την ειλικρινή φιλία του με τον Dio ενώ έκανε και αναφορά στο πόσο του λείπει ακόμα και σήμερα.

  • SHARE
  • TWEET