Ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα ανέβηκε στη σκηνή του Glastonbury

Το κοινό τραγούδησε στον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβετιανού Βουδισμού τα «χρόνια πολλά»

28/06/2015 @ 20:22
Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο Glastonbury, η Patti Smith ένωσε τις δυνάμεις της στη σκηνή με τον ίδιο τον Δαλάι Λάμα, τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Θιβετιανού Βουδισμού.

Ο Δαλάι Λάμα έχει τα 80-στα γενέθλιά του στις 6 Ιουλίου και, εν όψει αυτού, η διάσημη καλλιτέχνιδα του διάβασε ένα ποίημα. Έπειτα, το κοινό από κάτω του τραγούδησε σύσσωμο τα «χρόνια πολλά», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian.

Η απάντησή του ήταν η εξής:

«Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ. Αδερφές και αδερφοί μου, εκτιμώ πάρα πολύ την έκφραση ζεστασιάς από τόσους ανθρώπους και ανταποδίδω. Έχω αφιερώσει το κορμί μου, την ομιλία μου και το μυαλό μου στο να βοηθάω τους άλλους με την καθημερινότητά μου. Συνεπώς, το να βλέπω ανθρώπους να δείχνουν τόσο ζεστά συναισθήματα, με ενθουσιάζει.

Αυτοί οι τραγουδιστές και μουσικοί, οι περισσότεροι έχουν λευκά μαλλιά, αλλά η φωνή και η φυσική τους παρουσία είναι πολύ νέα. Αυτό με ενθαρρύνει κι εμένα. Είμαι 80, αλλά θα έπρεπε να είμαι πιο ενεργητικός, όπως εσείς.»

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Δαλάι Λάμα είχε ανέβει στη σκηνή για να καταγγείλει την «ανείπωτη» βία στη Συρία, το Ιράκ και τη Νιγηρία.
  • SHARE
  • TWEET