Στο φως ακυκλοφόρητη εκτέλεση του "Heaven And Hell" από το 1979

Το κλασικό κομμάτι των Black Sabbath χωρίς τον Geezer Butler

30/01/2021 @ 12:55

Στην δημοσιότητα έρχεται μία προηγουμένως ακυκλοφόρητη εκτέλεση του "Heaven And Hell" από το 1979, με τα μέρη του μπάσου να έχει αναλάβει ο Geoff Nicholls, απόντος του Geezer Butler.

Την demo και αρκετά διαφορετική εκδοχή στο κλασικό κομμάτι των Black Sabbath δημοσιοποίησε ο Gary Rees, θετός γιος και διαχειριστής της περιουσίας του Nicholls, τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Rees, στην κασέτα που βρήκε στα αρχεία του πατριού υπάρχει η ένδειξη "On And On Heaven Hell", ενώ η ηχογράφηση προέρχεται πιθανότατα από τον Ιούλιο του 1979 και έχει γίνει σε ενοικιασμένο σπίτι στο Bel Air της California.

Όσον αφορά την συνθετική διαδικασία του θρυλικού τραγουδιού, διαφορετικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι σε πρώτη φάση δεν συμμετείχε ο Geezer Butler, αλλά ο μετέπειτα κιμπορντίστας του συγκροτήματος.

Οι δύο κλασικοί δίσκοι των Black Sabbath με τον Ronnie James Dio στα φωνητικά, "Heaven And Hell" και "Mob Rules", πρόκειται να επανακυκλοφορήσουν σε remastered εκδοχή με επιπρόσθετο σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό στις 5 Μαρτίου.

  • SHARE
  • TWEET