Slipknot: «Δεν έχουμε βγάλει δεκάρα από πωλήσεις δίσκων στην καριέρα μας»

«Μόνο αυτοί που ακούνε pop και rap αγοράζουν δίσκους»

06/12/2014 @ 16:17
Σε συνέντευξή του για το The Morning Call, o κιθαρίστας των Slipknot, Jim Root, μίλησε σχετικά με την επιτυχία του τελευταίου δίσκου της μπάντας, ".5: The Gray Chapter", ο οποίος πούλησε 132,000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του Billboard.

Αναφερόμενος στην κρίση της μουσικής βιομηχανίας, δήλωσε: «Πια δεν ξέρεις καν αν θα κάνεις καριέρα. Αν θα μπορείς να πουλήσεις δίσκους. Αν θα έχεις δισκογραφική. Οι δισκογραφικές κατεβάζουν ρολά όλη την ώρα. Χρειάζεται η pop και η rap για να επιβιώσουν οι δισκογραφικές γιατί αυτοί είναι οι μόνοι ακροατές που αγοράζουν δίσκους πια.

Ναι, κάναμε νούμερο ένα με 130,000 πωλήσεις... Θυμάμαι όταν πρωτοξεκινήσαμε να πουλάμε δίσκους, αν ήθελες να ήσουν rock και νούμερο ένα έπρεπε να πουλήσεις τουλάχιστον μισό εκατομμύρια αντίτυπα, αν όχι πολύ περισσότερο. Τώρα είναι υποπολλαπλάσιο το νούμερο. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πού βρισκόμαστε. Δεν είναι κάτι που υπολογίζω πολύ, ούτως ή άλλως, γιατί δεν βγάζουμε δεκάρα από πωλήσεις δίσκων -ποτέ δεν βγάζαμε. Για εμάς, το μόνο που μετράει είναι οι περιοδείες.»

Διαβάστε στον ακόλουθο σύνδεσμο την κριτική του φετινού δίσκου των Slipknot που έγραψε ο Βαγγέλης Ευαγγελάτος.
  • SHARE
  • TWEET