Porcupine Tree / Anathema live αυτή την Πέμπτη: Κερδίστε προσκλήσεις / Γνωρίστε από κοντά τους Anathema!

06/09/2010 @ 09:24
Για τη μεγάλη συναυλία των Porcupine Tree και Anathema, στις 9 Σεπτεμβρίου στο χώρο τις «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, γνωρίζετε ήδη. Για τη δυνατότητα που σας δίνει το Rocking.gr να γνωρίσετε από κοντά τους Porcupine Tree σας ενημερώσαμε πρόσφατα (και μπορείτε ακόμα να λάβετε μέρος). Για την ευκαιρία να συναντήσετε και τους Anathema σας πληροφορούμε τώρα! Και αν δε σας συγκινεί ούτε αυτό, ίσως θέλετε να διεκδικήσετε μία από τις 5 μονές προσκλήσεις που προσφέρουμε για τη συναυλία!

Αν θέλετε λοιπόν να λάβετε μέρος στους νέους μας διαγωνισμούς και να γνωρίσετε από κοντά τους Anathema ή να κερδίσετε μία μονή πρόσκληση για τη συναυλία, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω απλή και γνωστή διαδικασία.

Για τη συνάντηση με τους Anathema:
Στείλτε μας ένα e-mail στο contest@rocking.gr, με θέμα "Anathema" και στο κυρίως μέρος τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), τον αριθμό του εισιτηρίου σας για τη συναυλία και την απάντηση σας στην ακόλουθη ερώτηση: Πώς λέγεται το project στο οποίο ξανασυνεργάστηκε το πρώην μέλος των Anathema Duncan Patterson με τον κιθαρίστα Danny Cavanagh;

Για να διεκδικήσετε μία μονή πρόσκληση:
Στείλτε μας ένα e-mail στο contest@rocking.gr, με θέμα "Πρόσκληση Porcupine Tree / Anathema" και στο κυρίως μέρος τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή μέχρι και την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Προσοχή: Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για τη συνάντηση με τους Anathema έχουν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίου για τη συναυλία! Προφανώς κάποιος δε μπορεί να συμμετάσχει σε παραπάνω από έναν διαγωνισμούς για τη συναυλία.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail.Porcupine Tree
Special Guests: Anathema
Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου - «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Δύο από τα πιο αγαπημένα σχήματα των Ελλήνων μουσικόφιλων, δύο συγκροτήματα που έχουν από μόνα τους ορίσει τον προσωπικό τους ήχο, έρχονται για μία ξεχωριστή βραδιά στην Αθήνα.

Ο Σεπτέμβριος είναι σαφώς ροκ μήνας και η παρέα του Steven Wilson, ίσως του πιο πολυτάλαντου και σίγουρα πιο εργασιομανή μουσικού του progressive rock, θα ξεδιπλώσει τον ήχο της στον όμορφο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Έναν ήχο που, αν και όρισε το progressive rock της δεκαετίας του '90, άρχισε από μία καλοστημένη φάρσα. Ο Steven Wilson μαζί με τον Malcolm Stocks δημιούργησαν τους Porcupine Tree ως ένα φανταστικό συγκρότημα με ψεύτικη δισκογραφία και ιστορία που περιελάμβανε συμμετοχές σε φεστιβάλ μέχρι και φυλακίσεις των μη-υπαρκτών μελών του. Αν και η φάρσα αποκαλύφθηκε γρήγορα, οι πρώτοι δίσκοι των πραγματικών πια Porcupine Tree έφτασαν τις 20.000 πωλήσεις.

Το συγκρότημα ποτέ δεν περιορίστηκε σε ένα είδος μουσικής και οι επιρροές στις συνθέσεις του Wilson κυμαίνονται από το ambient trash στο "Up The Downstair", την αλά-Pink Floyd ψυχεδέλεια του "The Sky Moves Sideways" μέχρι και το death metal, κάτι που απέκτησε με τη θητεία του ως παραγωγός σε τρία άλμπουμ των Opeth.

Στιχουργικά και εννοιολογικά το σχήμα αναγνωρίζεται από κριτικούς και ακροατές ως βαθιά σκεπτόμενο και εύγλωττο. Άλλες φορές μιλώντας για τη μονομανία της κοινωνίας μας με τη φήμη, όπως στο "Fear Of A Black Planet", ή την αποστασιοποίηση που προκαλούν τα ΜΜΕ απέναντι στα γεγονότα, όπως στο "The Incident", οι Pocupine Tree σίγουρα δε χαϊδεύουν κανενός τα αυτιά και παραθέτουν αρκετή τροφή για σκέψη.

Μαζί τους στην μοναδική αυτή βραδιά, άλλο ένα συγκρότημα που έχει καταργήσει τα στεγανά του ενός μουσικού ύφους οι, πολυαγαπημένοι στην Ελλάδα, Anathema. Το σχήμα των αδελφών Cavanagh, αν και ξεκίνησε εκφραζόμενο μέσω του gothic metal σύντομα βρήκε τους περιορισμούς του είδους ασφυκτικούς και τώρα θεωρείται και αυτό ένας από τους κύριους εκφραστές του ατμοσφαιρικού ροκ και είναι τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει μία μπάντα αν δεν δεχθεί να εγκλωβιστεί σε μια μόνο μουσική σχολή.

Η προπώληση των εισιτηρίων για αυτή τη βραδιά, που αδιαμφισβήτητα θα μείνει χαραγμένη ως η πιο ταξιδιάρικη συναυλία του καλοκαιριού, ξεκινάει στις 17 Μαΐου.

Τα πρώτα 1000 εισιτήρια θα κοστίζουν 38€.
Μετά την εξάντληση τους η τιμή του εισιτηρίου είναι 45€.
Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 50€.

Σημεία προπώλησης τα Public, Tickethouse και www.ticketpro.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET