Ποιά συγκροτήματα θα «ανοίξουν» τη συναυλία των Hawkwind στην Αθήνα

06/04/2011 @ 15:42
Οι Psychograndmammas ήταν η πρώτη προσθήκη στην Spaced Out Ηawkwind βραδιά, ταξιδεύοντας μας πριν, ενδιαμέσως και μετά με τις super μουσικές επιλογές τους! Ακολουθούν τώρα και οι άλλες. Προσδεθείτε!

Την πιο stoner βραδιά του έτους «ανοίγουν» οι 1000mods και θα ακολουθήσουν, πριν απο τους Hawkwind, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Lord 13.

Lord 13
Οι Lord 13, μέσα από την εμπειρία 12 χρόνων, θα παρουσιάσουν υλικό από το επερχόμενο full length άλμπουμ τους. Γνωστοί στην εγχώρια doom/heavy rock σκηνή για τις εκρηκτικές τους live εμφανίσεις, είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τη σκηνή του Gagarin 205. Λάμπες ενισχυτών να καίγονται, woofer μπάσου να πάλλονται, τύμπανα με ματωμένα δέρματα και σίγουρα τσίτα τα γκάζια. Stoner, doom, heavy rock, anyway! This is Lord 13 baby!

1000mods
Οι 1000mods είναι από το Χιλιομόδι (Κορινθίας), εξού και το όνομα. Είναι ενεργοί από το 2005 και έχουν ανοίξει για τους Brant Bjork, Colour Haze, My Sleeping Karma, Radio Moscow, Stonebride κ.ά. Έχουν βγάλει δύο EP's, το τελευταίο, "Liquid Sleep", σε 7" από την Catch The Soap Productions, ενώ η ίδια πάλι εταιρία πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο τους άλμπουμ, το οποίο πρόσφατα ηχογράφησαν με παραγωγό τον «επιλεκτικό» Billy Anderson, ο οποίος όχι απλά τους επέλεξε, αλλά πήρε το αεροπλάνο και ήρθε στην Κόρινθο για να τους γράψει! Ο Anderson έχει κάνει παραγωγές -μεταξύ άλλων- στους Acid King, Alabama Thunderpussy, Fantomas, Mr Bungle, Sleep, Melvins, Neurosis, Los Natas, Orange Goblin, High On Fire, Om, Eyehategod, Sick Of It All, Cathedral, Sons Of Otis, Swans κλπ. To artwork του άλμπουμ επιμελείται η Malleus Art Lab, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- με τους Baroness, Beck, Black Rebel Motorcycle Club, Brant Bjork, The Chemical Brothers, The Cure, Deftones, Dinosaur Jr., Fantômas, Fishbone, Flaming Lips, Iggy Pop & The Stooges, Incubus, Isis,  Kings of Leon, Korn, Linkin Park, Mars Volta, Melvins, Mogwai, Motorpsycho, Monster Magnet, Mark Lanegan, Mudhoney, Muse, Nine Inch Nails, The Prodigy, Robert Plant, Queen of the Stone age, Sonic Youth, Tool, Turbonegro, Ufomammut κλπ.



Psychograndmammas
Το «ζέσταμα» του κοινού αναλαμβάνουν στα έμπειρα χέρια τους οι Psychograndmammas... H φοβερή ομάδα των «γνωστών αγνώστων», που 10 χρόνια τώρα γεμίζει τις Πέμπτες μας, με βάση το Mo Better, με heavy rock sounds και το σύνθημα... «After all it's a satanic drug (and rock'n'roll) thing, you wouldn't understand it...»

Hawkwind
Θα μπορούσαν άραγε να υπάρχουν μπάντες όπως οι Monster Magnet ή καλλιτέχνες όπως ο Rob Zombie, αν δεν υπήρχαν οι spaced out - progressive rockers θρυλικοί Hawkwind; Οι Hawkwind σχηματίστηκαν το 1969 από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Dave Broke, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα επικεφαλής τους. Eκεί ξεκίνησε τη θορυβώδη καριέρα του ο «πολύς» Lemmy αλλά και καλλιτέχνες όπως o Ginger Baker και ο Robert (Bob) Calvert. Εισηγήθηκαν ένα μείγμα blues, rock και jazz σε μια ηλεκτρονική προσέγγιση της ψυχεδέλειας, που γέννησε το μουσικό είδος «space-rock» και τους χάρισε αφοσιωμένο ακροατήριο. Το πιο αντιπροσωπευτικό άλμπουμ που κυκλοφόρησαν την περίοδο της ακμής τους ήταν το "Space Ritual" (1973). Tα ζωντανά τους show γνώρισαν μεγάλη φήμη ως ολοκληρωμένες οπτικοακουστικές εμπειρίες με ειδικά εφέ, φωτισμό, μάσκες και εξεζητημένα σκηνικά. Το 1985 κυκλοφόρησαν το φιλόδοξο "Chronicle Of The Black Sword". Το 1991, με το "Space Bandits", κέρδισαν ξανά μια θέση στα charts. Η δισκογραφία των Hawkwind γνώρισε πολλές επανεκδόσεις σε cd από διάφορες εταιρείες (Griffin, Cleopatra, One Way, Magnum), παράλληλα με πολλές κυκλοφορίες ανθολογιών, live και συλλογών αρχειακού υλικού. Αυτό που κάνει κάθε τους εμφάνιση σημαντική είναι η αύρα που τους περιβάλλει, η απόλυτη αίσθηση συμμετοχής και ένωσης του κοινού, η αρχέγονη εμπειρία μιας «outta space φυλής». Δεν υπάρχει τίποτε που να δικαιολογεί την απουσία σας από το ανοιξιάτικο live τους στην Αθήνα!

Hawkwind
Lord 13
1000mods
plus Psychograndmammas

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011 - Gagarin, Αθήνα


Tιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 28 euro για τα 200 πρώτα εισιτήρια και μετά την εξάντληση τους 32 euro.
Ταμείο: 35 euro

H προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στα Τicket House, Metropolis, www.123merch.gr, www.ticketarena.gr και www.ticketpro.gr.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET