Ο Roger Waters απαντά στις κατηγορίες περί αντισημιτισμού

06/10/2010 @ 09:41
Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του Rogers Waters στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν σχετικά με τα σκηνικά που χρησιμοποιεί στην περιοδεία του album "The Wall" των Pink Floyd.

Όπως είχαμε αναφέρει λεπτομερώς στο σχετικό νέο, οι ισχυρισμοί προήλθαν από την μη κυβερνητική οργάνωση Anti-Defamation League, η οποία υποστηρίζει ότι τα σκηνικά που χρησιμοποιεί ο Waters περιλαμβάνουν στερεοτυπικές εικόνες που συγχέουν την εβραϊκή φυλή με τα χρήματα.

Ο Waters αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης, Abraham Foxman, θα έπρεπε να έχει παρακολουθήσει μία ολόκληρη συναυλία προτού «βγάλει συμπεράσματα και σχολιάσει δημόσια».

«Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται ο Κύριος Foxman, δεν υφίστανται κρυφά νοήματα όσον αφορά στην ακολουθία ή στην παράθεση αυτών των συμβόλων (που εμφανίζονται στο video)», δήλωσε ο Waters στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Αυτό που θέλω να τονίσω με την παρουσίαση αυτού του τραγουδιού είναι ότι ο βομβαρδισμός που δεχόμαστε όλοι από αντικρουόμενες θρησκευτικές, πολιτικές και οικονομικές ιδεολογίες απλά μας ενθαρρύνει στο να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου και πενθώ για την συνακόλουθη απώλεια της ζωής».

Προσέθεσε, δε, πως αν το show του "The Wall" περιείχε κάποιο πολιτικό μήνυμα, αυτό θα ήταν «να επιδιώξει να φωτίσει την κατάστασή μας και να βρει καινούριους τρόπους να ενθαρρύνει την ειρήνη και την κατανόηση, και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή».
  • SHARE
  • TWEET