Ο Roger Waters μιλάει για ένα πολυσυζητημένο μέρος του show της περιοδείας για το "The Wall"

Εξοργισμένοι οι Εβραίοι με τον τρόπο που χειρίστηκε το σύμβολό τους

03/12/2013 @ 19:30
Με την περιοδεία για το "The Wall" να αποτελεί παρελθόν, ο Roger Waters εδώ και κάποιες εβδομάδες εμφανίζεται σε event του Billboard Touring Conference.

Στην ομιλία του στη Νέα Υόρκη, ο Roger Waters στάθηκε σε ένα σημείο του show της περιοδείας για το "The Wall", το οποίο συζητήθηκε και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από την εβραική πλευρά. Πρόκειται για το σημείο κατά τη διάρκεια του "Goodbye Blue Sky", κατά το οποίο αεροπλάνα «βομβαρδίζουν» με logo πολυεθνικών, το σήμα του δολαρίου και σύμβολα θρησκειών όπως τον σταυρό, την ημισέληνο αλλά και το αστέρι του Δαβίδ.

O Waters αμύνθηκε της επιλογής του να έχει το αστέρι του Δαβίδ στα animation, λέγοντας πως το όλο σκηνικό είναι ένας συμβολισμός που δείχνει τη μανία του ανθρώπου να σκοτώνει και να επιτίθεται για να επιβάλλει τη θρησκεία του, την άποψή του και τις ιδέες του όποιες κι αν είναι αυτές και πως δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κάποιους ή αποκλειστικά τους Εβραίους.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Waters γενικά δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια προς το Ισραήλ, έχοντας αρνηθεί να εμφανιστεί εκεί όσο διαιωνίζεται η καταπίεση των Παλαιστινίων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει προσπαθήσει κι άλλους καλλιτέχνες από το να κάνουν το ίδιο.
  • SHARE
  • TWEET