Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες στο Θέατρο Λυκαβηττού

05/07/2006 @ 06:37
Το Φεστιβάλ Αθηνών 2006 παρουσιάζει τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες. Special Guests: Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) & Γιάγκος Χαιρέτης. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ - doors open: 21.00. Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς) - τηλ.: 210 3272000.

Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Αθηνών 2006 παρουσιάζει live, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, τη νέα μουσική πρόταση του Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος, παρέα με την πολυπληθή παρέα των Επισκεπτών, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό album “Από ‘δω Και Πάνω”, πριν από λίγους μήνες.

Η συγκεκριμένη δουλειά, πέρα από το ότι σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, κατόρθωσε να κερδίσει επάξια μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2005. Τον περασμένο Νοέμβριο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά στο κοινό της Αθήνας, το οποίο έδειξε να αγκαλιάζει τον Γιάννη Αγγελάκα - και τους συνεργάτες του - σε αυτό το νέο βήμα στην πολύχρονη πορεία του.

Εκείνες οι δύο βραδιές έμοιαζαν περισσότερο με “γιορτές” παρά με συναυλίες, με την “στενή” έννοια του όρου, αφού το Gagarin 205 έμοιαζε πλημμυρισμένο από χρώματα και συναισθήματα όσο ελάχιστες φορές στο παρελθόν, ενώ το κοινό συνόδευε τους μουσικούς τραγουδώντας, χορεύοντας, χειροκροτώντας, ακόμα και φωνάζοντας, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπό τους ήχους των υπέροχων συνθέσεων του “Από ‘δω Και Πάνω”, αλλά και λίγων αγαπημένων τραγουδιών από το παρελθόν....

Το κλίμα ήταν ακόμα πιο ζεστό όταν οι συναυλίες επαναλήφθηκαν, δύο ακόμα φορές μέσα στη χειμερινή περίοδο, με το Gagarin 205 κατάμεστο από τον κόσμο που, πλέον, έχει αγκαλιάσει και αυτή τη νέα προσπάθεια του Γιάννη Αγγελάκα και των συνεργατών του.

Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου του Λυκαβηττού για να μας προσφέρουν ξανά μοναδικές στιγμές με τραγούδια που ήδη έχουν αγαπηθεί πολύ, όπως το “Σιγά Μη Κλάψω”, το “Αιρετικό”, το “Παροιμίες Από Τον Κρόνο” και πολλά άλλα.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 15 ευρώ, στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς). Τηλέφωνο: 210 3272000.

Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες

Χαίρετε! Είμαι ο Γιάννης Αγγελάκας και κάποιοι από εσάς θα με γνωρίζετε από τη δράση μου στο συγκρότημα ΤΡΥΠΕΣ.

Τα τελευταία 4 χρόνια, από τότε δηλαδή που έπαψαν να υπάρχουν οι ΤΡΥΠΕΣ, ασχολήθηκα με τα εξής:

Έκανα τον ηθοποιό στην ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Ο χαμένος τα παίρνει όλα». Γι αυτήν την ταινία έφτιαξα και το soundtrack (ελπίζω να κυκλοφορεί ακόμα από την Hitch Hyke records).

Παράλληλα δούλευα, είτε μέσα μου, είτε έξω μου, την ιδέα μιας ορχήστρας που θα έπαιζε μια μουσική, η οποία θα υπενθύμιζε συγχρόνως το βαθύ, ξεχασμένο παρελθόν της και το πρόσφατο μέλλον της. Το παρόν της ελληνικής μουσικής και της, εν γένει, ελληνικής πραγματικότητας με φρικάρει (καταλαβαίνετε τι εννοώ).

Εν τω μεταξύ, προέκυψε και μια συνεργασία με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη, το αποτέλεσμα της οποίας κυκλοφόρησε πριν από 6 μήνες σε cd, με τον τίτλο «Οι Ανάσες των Λύκων». Άλλοι το βρήκαν βαρύ και δύσκολο και σε άλλους άρεσε (ευτυχώς).

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι γιατί επιτέλους - και ύστερα από 3 χρόνια πρόβες και 6 μήνες ηχογράφησης - κυκλοφορεί η δουλειά με την ορχήστρα, με τίτλο : «Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες - Από ’δω και πάνω». Μακάρι να σας φανεί πιο ευχάριστη στο άκουσμα, ακόμα και αν κάποιοι ανακαλύψετε μια σχετική συνάφεια με τις «Ανάσες των λύκων».

Και οι δύο δίσκοι κυκλοφόρησαν από την ALL TOGETHER NOW και την EMI.

Η ALL TOGETHER NOW είναι μια εταιρία που δημιουργήσαμε,μαζί με μερικούς φίλους, για να προστατέψουμε το έργο μας και το εσωτερικό μας περιβάλλον. Έχουμε και site: www.alltogethernow.gr.

Οι μουσικοί της ορχήστρας Επισκεπτές:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ - Ηλεκτρονικά
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ - Μπαγλαμά, Φωνητικά
ΠΑΝΟΣ ΡΩΣΗΣ - Ηλεκτρικές Κιθάρες
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΟΣ - Σαξόφωνα, Πλήκτρα
Καλίμπα, Ζουρνά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ - Τρομπόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ - Τρομπέτα
ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ - Βιολοντσέλο
ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ - Βιολί, Βιόλα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΛΑΜ - Κοντραμπάσο
Ηλεκτρικό Μπάσο
ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ - Ακουστική Κιθάρα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ - Κρουστά
ΝΙΚΟΣ ΑϊΒΑΖΙΔΗΣ - Κρουστά
ΠΑΝΟΣ ΤΟΛΙΟΣ - Κρουστά
ΤΙΤΟΣ ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ - Κονσόλα

Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας και Επισκέπτες
Στίχοι: Γιάννης Αγγελάκας
Παραγωγή: Χρήστος Χαρμπίλας, Τίτος Καργιωτάκης,
Γιάννης Αγγελάκας για την ALL TOGETHER NOW

Η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Προστασίας του Παλιού Ανθρώπου (έτος ιδρύσεως 2059).

Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης)

Ο Γιώργης Ξυλούρης ( Ψαρογιώργης ) γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στα Ανώγεια Ρεθύμνης. Mεγάλωσε σ ένα περιβάλλον που η μουσική ο χορός κι μαντινάδα είναι τρόπος ζωής ακούγοντας το πατέρα του ( Ψαραντώνη ) και τους θείους του Γιάννη και Νίκο Ξυλούρη. Σε ηλικία εννιά χρονών παίζει μαντολίνο σε παρέες και καντάδες με παλιούς και νέους μερακλήδες του χωριού ενώ παράλληλα μαθαίνει λαούτο δίπλα στο πατέρα του και συμμετέχει σε όλες τις δισκογραφικές δουλείες του. Έχοντας σαν πρότυπο τους παλιούς πρωτομάστορες της Κρήτης δεκατριών χρονών παίζει λαούτο σε νυχτερινά κέντρα του Ηρακλείου πάντα δίπλα στον πατέρα του και μαζί του αλωνίζει τη Κρήτη από χωριό σε χωριό σε κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις (πανηγύρια, γάμους, βαφτίσια, συναυλίες) και παράλληλα ταξιδεύει στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλιά, Ελβετία, Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αμερίκη, Καναδά, Αυσραλία). Ηχογραφεί το 1984 για το μουσικολογικό τμήμα Πανεπιστημίου Κρήτης με το μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη.

Από το 1990 μέχρι το 1998 έζησε μόνιμα στην Αυστραλία όπου δημιούργησε το δικό του οκταμελές συγκρότημα -Xylouris ensemple- με Αυστραλούς μουσικούς όπου τους μύησε στην Κρητική μουσική και ηχογραφεί μαζί τους τέσσερις δίσκούς ( Χylouris ensemple , Δάφνη , Αντίποδες , Δράκος ) και περιοδεύει μαζί τους σ όλη την Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία στους κρητικούς συλλόγους και μουσικά φεστιβάλ όπως (Αντίποδες, National music folk festival of Kampera , Sydney music festival , Bermaquy music festival , Branswuek music festival ). Τα χρόνια που ζει στην Αυστραλία μελετά με αφοσίωση τα κρητικά τραγούδια και τα τοπικά μουσικά και χορευτικά ιδιώματα της Κρήτης. Σήμερα ζει στης Αρχάνες Ηρακλείου έχει τρία παιδιά και συνεχίζει όπως πάντα να εμφανίζεται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση και ηχογραφεί με καταξιωμένους κρητικούς και μη μουσικούς όπως ( Ψαραντώνη , Ψαρογιάννη , Νότιος Ήχος – Αχιλλέας Περσίδης , Ross Daly, Στέλιο Πετράκη, Νίκο Σωπασή, Μήτσο Βασίλη και Μιχάλη Σταυρακάκη, Αφοί Φραγκιαδάκη, Ζαχαρί Σπυριδάκη, Δημήτρη Σγουρό) συμμετέχει σε συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη με το παραδοσιακό σχήμα της Τούβας Huun Huur Tu, το Ινδικό Περσικό συγκρότημα Iris τον γνωστό κιθαρίστα Βασίλη Ρακόπουλο και ηχογραφεί μαζί τους τον δίσκο Iris ). Στην Αυστραλία συνεργάζεται με τα γνωστα Rock συγκροτήματα Regurgitaitor, Dirty Three που αποτελείται από μουσικούς Nick Cave τον Αβορίγηνης τραγουδιστή κιθαρίστα Kev Carmody. Περιοδεύει την Τασμανία με τους «Tree Words for Green».

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET