Αίσθηση στα παγκόσμια chart κάνουν οι Dream Theater και Opeth

29/09/2011 @ 11:11
To νέο άλμπουμ των Dream Theater, "A Dramatic Turn Of Events", μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να κάνει αίσθηση στα παγκόσμια chart, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα στα Top 10 σε 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έκανε είσοδο στο νούμερο 8. Επιπλέον, έπιασε κορυφή στο Billboard Tastemaker Albums Chart.

Το συγκρότημα «προσγειώνεται» στο Top 10 για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά το "Black Clouds & Silver Linings" του 2009, που βρέθηκε στο νούμερο 6.

Το "A Dramatic Turn Of Events" βρέθηκε κατευθείαν στην κορυφή στη Φινλανδία, στη δεύτερη θέση στην Ολλανδία, στην τρίτη στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Σουηδία και στη θέση νούμερο 9 στον Καναδά. Επίσης ήταν νούμερο 1 στο Rock Album Charts του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μπάντα ευχαρίστησε τους οπαδούς της με την παρακάτω δήλωση: «Οι Dream Theater συνεχίζουν να είναι ένα ευλογημένο συγκρότημα, με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν τις μουσικές αναζητήσεις μας, και θέλουμε ειλικρινά να τους ευχαριστήσουμε, καθώς αποδείχθηκαν δύναμη που αγκάλιασε το "A Dramatic Turn Of Events". Δε δημιουργήσαμε ποτέ μουσική για να ακολουθήσει κάποια μόδα, πάντα αναζητούσαμε την περιπέτεια. Και το να έχουμε αφοσιωμένους οπαδούς που θα μας συντροφεύουν σε κάθε βήμα είναι πραγματικά υπέροχο. Είμαστε υπόχρεοι και ανυπομονούμε να σας δούμε όλους στην περιοδεία μας».

Εκτός από τους Dream Theater, και οι Opeth είδαν τη νέα τους δουλειά να σκαρφαλώνει στα chart, με το "Heritage" να βρίσκεται από την πρώτη εβδομάδα στο Top 20.

To νέο άλμπουμ των Σουηδών έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 19 του αμερικανικού Billboard, που είναι και η υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ κάποια δουλειά τους.

Προηγούμενες θέσεις που έχουν καταλάβει στις Η.Π.Α. είναι:
Damnation (2003) - #192
Ghost Reveries (2005) - #64
Watershed (2008) - #23

Το "Heritage" έχει βρεθεί στο νούμερο 8 σε Δανία και Νορβηγία, στο νούμερο 9 στη Γερμανία και στο νούμερο 10 στα chart της Ολλανδίας.
  • SHARE
  • TWEET