«Έφυγε» ο θρυλικός κιθαρίστας Bernie Marsden

Αποτέλεσε ασύγκριτο δίδυμο με τον Micky Moody στους Whitesnake

26/08/2023 @ 11:02

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο θρυλικός κιθαρίστας Bernie Marsden.

Στην επίσημη ανακοίνωση εκπροσώπου του, αναφέρεται ότι «έφυγε» ήσυχα το απόγευμα της Πέμπτης, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Fran και τις κόρες του, Charlotte και Olivia.

Ο Marsden ήταν περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό για την θητεία του στους Whitesnake, από την ίδρυση του συγκροτήματος μέχρι το 1982.

Μαζί με τον Micky Moody αποτέλεσαν ένα ασύγκριτο κιθαριστικό δίδυμο, πλαισιώνοντας ιδανικά τον David Coverdale.

Αξίζει ενδεικτικά να σημειωθεί πως στα άλμπουμ "Ready Αn' Willing" (1980), "Come Αn' Get It" (1981) και "Saints & Sinners" (1982), με παραγωγό τον κορυφαίο Martin Birch, οι Whitesnake αποτελούνταν από τους:

David Coverdale (φωνή), Micky Moody και Bernie Marsden (κιθάρες), Neil Murray (μπάσο), Ian Paice (τύμπανα) και Jon Lord (πλήκτρα).

Μαζί με τον Coverdale, ο Marsden έγραψε σπουδαία τραγούδια όπως τα "Fool For Your Loving", "Lovehunter", "Trouble", "Rough Αnd Ready", αλλά και την τεράστια επιτυχία "Here I Go Again".

Γεννημένος το 1951 στο Buckingham της Μεγάλης Βρετανίας, διετέλεσε μέλος των UFO το 1972 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Wild Turkey, Cozy Powell, Paice Ashton Lord και Babe Ruth.

Μετά τους Whitesnake κατέγραψε πλήθος συνεργασιών και κυκλοφοριών με δικά του σχήματα, παραμένοντας ενεργός μέχρι πρότινος και εδραιώνοντας την φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους blues rock κιθαρίστες όλων των εποχών.

Στο πλούσιο ηλεκτρονικό αρχείο του Rocking, μπορείτε να βρείτε μια συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο Marsden πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

  • SHARE
  • TWEET