Αποκαλύπτεται η αιτία θανάτου του Leonard Cohen

«Ο θάνατος ήταν ξαφνικός, αναπάντεχος και ειρηνικός»

17/11/2016 @ 10:42

Ο Leonard Cohen πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία 82 ετών. Πλέον, αποκαλύφθηκε και η αιτία θανάτου του μεγάλου τραγουδοποιού.

Σύμφωνα με τους New York Times ο καλλιτέχνης «πέθανε κατά τη διάρκεια του ύπνου του και φαίνεται πως ένα πέσιμο που είχε στη διάρκεια της νύχτας της 7ης Νοεμβρίου, αποδείχτηκε καθοριστικό».

Ο μάνατζέρ του Robert B. Kory ανέφερε στην εφημερίδα πως ο θάνατος του Cohen ήταν «ξαφνικός, αναπάντεχος και ειρηνικός».

Επίσης έγινε γνωστό πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Cohen έδινε μάχη και με τον καρκίνο. Παρ’ όλο όμως των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, παρέμεινε ενεργητικός μέχρι και την ημέρα του θανάτου του. Εκτός από το πρόσφατο κύκνειο άσμα του, "You Want It Darker", εργαζόταν πάνω σε δυο ακόμα μουσικά projects και σε μια ποιητική συλλογή. Ένα από αυτά περιγράφεται σαν άλμπουμ με string διασκευές κομματιών και το άλλο σαν ένας δίσκος εμπνευσμένος από παλιές rhythm-and-blues μελωδίες.

«Ένοιωθε πως η κλεψύδρα έφτανε στο τέλος της και γι’ αυτό ήθελε να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που του έμενε όσο πιο παραγωγικά γινόταν. Ήθελε να τελειώσει τη δουλειά στην οποία παρέμεινε αφοσιωμένος σε όλη του τη ζωή», αναφέρει ο συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του τραγουδιστή, Patrick Leonard.

  • SHARE
  • TWEET