O Adrian Smith υπήρξε υποψήφιος κιθαρίστας των Def Leppard

Ο Rick Allen επιβεβαίωσε την παρ' ολίγο συνεργασία των δύο πλευρών το 1991

06/07/2021 @ 11:54

O Rick Allen, μιλώντας στον ιστότοπο της Eonmusic με αφορμή επικείμενες εμφανίσεις του σε art shows τον Ιούλιο, επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων την χρόνια φημολογία περί συνεργασίας των Def Leppard με τον Adrian Smith.

Συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας των Iron Maiden, που είχε αποχωρήσει από το σχήμα ένα χρόνο πριν, για να επιστρέψει το 1999 μαζί με τον Bruce Dickinson, ήταν ένας από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Steve Clark το 1991, έπειτα από τον θάνατο του τελευταίου.

Ο Allen, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την παρ' ολίγο σύμπραξη των δύο πλευρών, ανέφερε:

«Μου άρεσε πραγματικά πολύ αυτή η ιδέα. Δηλαδή, οι υποψήφιοι ήταν αυτός ο νεαρός ονόματι Huwey Lucas, ήταν ο John Sykes, υπήρχαν αρκετοί που ήθελαν τη θέση. Είναι ενδιαφέρον.

Τοποθετείς κάποιον σε μια ελάχιστα διαφορετική θέση και αποκαλύπτονται νέες πτυχές του χαρακτήρα τους, ήταν ωραίο. Το θεωρώ κοπλιμέντο για εμάς το πόσο αφοσιώθηκε (σ.σ. ο Smith) στις audition. Θεωρώ όμως πως εν τέλει ο Vivian Campbell ήταν η τέλεια επιλογή».

Από την πλευρά του, ο Smith είχε σχολιάσει το περιστατικό το 2020 σε συνέντευξή του στο ίδιο μέσο, αναφέροντας πως «υπάρχει από πίσω του μια ιστορία που αξίζει να κυκλοφορήσει σε βιβλίο».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Rick Allen εδώ.

Υπενθυμίζεται πως φέτος ο κιθαρίστας των Iron Maiden κυκλοφόρησε την εξαιρετική σύμπραξή του με τον Richie Kotzen ως Smith/Kotzen.

  • SHARE
  • TWEET