Rotting Christ, Disolvo Animus, Quadra @ Πολιτεία Πάτρα, 23/02/13

Από τον Άλκη Κοροβέση, 27/02/2013 @ 13:11
Αρκετά χρονιά -αν δε με απατά η μνήμη μου- από την τελευταία φορά που επισκέφθηκαν την Πάτρα, οι αναγεννημένοι εδώ και τρεις δίσκους Rotting Christ, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την περιοδεία τους για το "Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού" από την πόλη μας. Σε έναν σαφώς μεγαλύτερο χώρο, όπως αυτός της Πολιτείας, που αν και η απόσταση του από το κέντρο είναι σχετικά μεγάλη, δεν φάνηκε να πτοεί τον κόσμο που την κατέκλυσε. Φυσικά σε αυτό έπαιξε και πολύ σημαντικό ρόλο το χαμηλό αντίτιμο του εισιτηρίου, που ήταν 10 και 12 ευρώ, σε προπώληση και ταμείο αντίστοιχα.

Quadra

Τη βραδιά άνοιξε μια τοπική μπάντα σε εντελώς διαφορετικό στυλ από τις υπόλοιπες δύο. Οι Quadra σε εμφανώς πιο progressive/fusion μονοπάτια κολλούσαν στην βραδιά όσο και οι επιλογές του DJ ανάμεσα στα συγκροτήματα. Ωστόσο το πατρινό σχήμα δεν πτοήθηκε και για περίπου μισή ώρα μας κράτησε συντροφιά με το Dream Theater-ικό ήχο τους, που σε αυτό συνέβαλε πολύ και η Labrie χροιά του τραγουδιστή, καθώς φυσικά και το άκρως βιρτουόζικο δίδυμο στις κιθάρες.

Οι Disolvo Animus διαδέχθηκαν τους Quadra και άλλαξαν άρδην το σκηνικό σε ένα πιο κοντινό σε αυτό του ονόματος των Rotting Christ. Με corpse paint και έντονη black metal αισθητική, η ελληνική μπάντα απέδωσε ένα set έξι-εφτά κομματιών τεχνικού blackened death metal.

Disolvo Animus

Κινούμενοι στα χνάρια, κυρίως, των Behemoth κατάφεραν να κερδίσουν αρκετούς από τους οπαδούς των Christ, ενώ προσωπικά, αν και δεν είμαι φαν του είδους, ξεχώρισα το ελαφρώς πιο μελωδικό "Particle Of God" από τον περσινό τους δίσκου, "Aphesis". Φυσικά τα πράγματα θα ήταν για όλους μας καλύτερα αν η ένταση του ήχου ήταν ορισμένα κλικ χαμηλότερη.

Γύρω στις 22:20 άρχισαν να βγαίνουν στη σκηνή τα νέα μέλη των Rotting Christ υπό τις αλλόκοσμες κραυγές της Diamanda Galas, με τον Σάκη να εμφανίζεται τελευταίος και να εντείνει το χειροκρότημα του κοινού.

Rotting Christ

Με το σκηνικό να έχει στηθεί, τους δαίμονες αριστερά και δεξιά της σκηνής και την προβολή πίσω από τον Θέμη, η έναρξη με ένα κομμάτι που ξεπερνούσε σε ηλικία πολλούς από τους παρευρισκόμενους απέδειξε ότι η κορυφαία ελληνική (metal) μπάντα δεν ξεχνά το παρελθόν της. "The Forest Of N'Gai", λοιπόν, και ανελέητο head banging από τους Βαγγέλη και Γιώργο σε μπάσο και κιθάρα αντίστοιχα.

Rotting Christ

Μετά από ένα άκρως δυναμικό set διάρκειας περίπου 80 λεπτών, ο κόσμος μάταια ζητούσε και άλλο, παρόλο που είχε προηγηθεί ήδη ένα encore. Δεν ξέρω, όμως, αν θα αντέχαμε σε αυτό το επίπεδο της έντασης, αφού αν και αρχικά μας συνεπήρε ο ενθουσιασμός που έβγαζαν επί σκηνής πρωτίστως ο Σάκης, που ζούσε το live σαν να ήταν το πρώτο του και ακολούθως τα υπόλοιπα μέλη, όσο περνούσε η ώρα το αυτί κουραζόταν. Και αν δεν ήταν κομμάτια-ύμνοι, όπως τα "King Of A Stellar War", "Archon", "Non Serviam", αλλά και τα πιο πρόσφατα "Nemecic", "Χάος Γένετο" και "Noctis Era", ενδεχομένως κάποιοι να είχαν εγκαταλείψει το live.

Rotting Christ

Από άποψη απόδοσης η μπάντα τα πήγε περίφημα. Άκρως ορεξάτοι όλοι τους, με τον Σάκη να ξεσηκώνει σε κάθε ευκαιρία το κοινό, το οποίο ανταποκρινόταν αναλόγως. Οι Βαγγέλης Καρζής (Full House Brew Crew) και Γιώργος Εμμανουήλ (Valet Parn) κρίθηκαν αξιόλογοι στα νέα τους καθήκοντα, συμμετέχοντας και στα φωνητικά και φυσικά στο head banging. Τα καινούρια κομμάτια -τρία τον αριθμό- που ακούστηκαν, είχαν ανταπόκριση από τον κόσμο, ενώ ιδιαίτερη έκπληξη αποτέλεσε για μένα η επιλογή του εξαιρετικού bonus track του δίσκου, "Welcome To Hel", ενώ με ξένισε λίγο το ότι το "Societas Satanas" των Thou Art Lord κατέλαβε τη θέση κάποιου άλλου κομματιού.

Rotting Christ

Σίγουρα τα 80 λεπτά φάνηκαν λίγα σε όσους παραβρέθηκαν στην Πολιτεία το περασμένο Σάββατο, γνωρίζοντας ότι οι Rotting Christ μπορούν να βγάλουν με άνεση δυομισάωρο live, και προφανώς το set θα είχε ελλείψεις μετά από τόσους ποιοτικούς δίσκους. Ωστόσο η μπάντα προσπάθησε να αποζημιώσει με ένα όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό set, υποστηρίζοντας το με το παραπάνω επί σκηνής. Κορυφαία στιγμή το mix "Exiled Archangels" / "Fgmenth Thy Gift" / "Shadows Follow" / "The Fifth Illusion", που έκλεισε το encore.
SETLIST

The Forest Of N'Gai
Athanatoi Este
Kata Ton Daimona Eaftou
Nemecic
King Of A Stellar War
The Sign Of Evil Existence
Transform All Suffering Into Plagues
Societas Satanas (Thou Art Lord)
In Yumen - Xibalba
Non Serviam
Welcome To Hel
Χάος Γένετο (The Sign Of Prime Creation)
Phobos' Synagogue
Eon Aenaos
Noctis Era
Gloria De Domino Inferni (outro)

Encore:
Archon
Exiled Archangels / Fgmenth Thy Gift / Shadows Follow / The Fifth Illusion

  • SHARE
  • TWEET