Peter Murphy featuring David J., Vagina Lips @ Principal Club Theater, 15/12/18

40 χρόνια Bauhaus

Από τον Γιάννη Βόλκα, 18/12/2018 @ 14:32

O Peter Murphy έχει στο βιογραφικό του μια πλούσια solo καριέρα με αξιόλογους δίσκους και αρκετές επιτυχίες αλλά όταν εμπλέκεται το βαρύ όνομα Bauhaus τα πάντα αλλάζουν. Η συμμετοχή του μπασίστα David J. και ακόμα περισσότερο η υπόσχεση ενός setlist γεμάτο από συνθέσεις των παλαίμαχων goth rockers έκανε τη συγκεκριμένη βραδιά ακόμα πιο σημαντική.

Κατά την άφιξή μας στο Principal την σκηνή είχε καταλάβει ο Τζίμη Πολιούδης, μοναδικό μέλος πλέον του project Vagina Lips. O Zimmy Lips ανέλαβε το δύσκολο έργο να γεμίσει τον χώρο και τα κατάφερε με μοναδικό του όπλο την κιθάρα, τις λούπες και μπολικα effect τα οποία δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον ηχοτόπιο. Σεμνός και λιγομίλητος έφερε εις πέρας το έργο του και αποχώρησε από την σκηνή αφήνοντας το κοινό ικανοποιημένο.

Vagine Lips

Με ένα μισάωρο καθυστέρηση και χωρίς πολλά λόγια ανέβηκαν στη σκηνή τα 2/4 των Bauhaus για τον εορτασμό των σαράντα ετών της μπάντας. Ο Peter Murphy εντυπωσιακά θεατρικός από το πρώτο δευτερόλεπτο που έντονο φως φανέρωσε το βλέμμα του μέσα στο σκοτάδι. Βρισκόμασταν με μαγικό τρόπο στο 1980, τα κομμάτια του "In The Flat Field" διαδέχονταν το ένα το άλλο και όλοι οι παρευρισκόμενοι ζούσαμε τη γέννηση του gothic rock. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους, τη ζούσαν για δεύτερη φορά αφού η ηλικία τους επέτρεπε να προλάβουν τη συγκεκριμένη εποχή. Προς τιμήν τους το γεγονός ότι δεν ξέχασαν το παρελθόν και ήρθαν να γιορτάσουν μαζί με τον Peter Murphy.

Peter Murphy

To μπάσο του David J. χαμήλωσε αρκετά μετά τα πρώτα κομμάτια με σκοπό να δημιουργήσει μεγαλύτερη ομοιομορφία στον ήχο και να δώσει περισσότερο χώρο στα φωνητικά του Murphy. O τελευταίος δεν δίστασε να διακωμωδήσει τα πρόσφατα γεγονότα που έκαναν τον γύρο του κόσμου και έτσι απευθύνθηκε στο κοινό προτρέποντας το να μη μιλά κατά την ώρα του live. «Μην ξεχνάτε τα μπουκάλια με το νερό» είπε αποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Πολύ περισσότερο αφού σε όλο το μέρος του show ήταν απόλυτα ευγενικός με το κοινό.

Peter Murphy, David J.

Με τη λήξη του "In The Flat Field" άρχισε το απόλυτο σκοτεινό greatest hits. "Bela Lugosi's Dead" με τον Murphy να σηκώνει επιδεικτικά την κάπα του, "She's In Parties", "The Passion Of Lovers" και ένα σωρό ακόμα, καθώς και οι διασκευές σε Dead Can Dance ("Severance") και David Bowie ("Ζiggy Stardust") τα οποία μάγεψαν το κοινό, το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν η περιοδεία του Murphy με τον Brendan Perry των Dead Can Dance τελικά είχε πραγματοποιηθεί.

Peter Murphy

Συμπερασματικά η εμφάνιση του Peter Murphy κρίνεται παραπάνω από εντυπωσιακή. Εξαιρετικό setlist, θεατρικό performance και η σύμπραξη δυο μουσικών οι οποίοι δημιούργησαν μαζί ένα ολόκληρο μουσικό ιδίωμα. Τα σαράντα χρόνια από τη δημιουργία των Bauhaus γιορτάστηκαν με τον ιδανικό τρόπο, ο κόσμος στήριξε τη γιορτή αυτή γεμίζοντας το Principal αποδεικνύοντας ότι η συγκεκριμένη μουσική έχει πιστούς οπαδούς ακόμα και σήμερα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

Double Dare
In The Flat Field
A God In An Alcove
Dive
The Spy In The Cab
Small Talk Stinks
St. Vitus Dance
Stigmata Martyr
Nerves
Burning From The Inside
Silent Hedges
Bela Lugosi's Dead
She's In Parties
Adrenalin
Kick In The Eye
The Passion Of Lovers
Dark Entries
The Three Shadows Part II
Severance (διασκευή Dead Can Dance)
Ziggy Stardust (διασκευή David Bowie)
  • SHARE
  • TWEET