The Stranglers @ Piraeus 117 Academy, 20/11/16

They Are Still Heroes

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 22/11/2016 @ 12:38

Μια όμορφη κυριακάτικη βραδιά ζήσαμε παρέα με τους θρύλους του αγγλικού punk, Stranglers στο Piraeus 117 Academy. To event ξεκίνησε με την προβολή μιας σύντομης εκδοχής της ταινίας "Nordkapp The Movie", ένα ντοκιμαντέρ για τρεις φίλους οι οποίοι με τις μηχανές τους για 27 ημέρες ταξίδεψαν σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Support συγκρότημα δεν υπήρξε, γεγονός που επηρέασε το ξεκίνημα της συναυλίας. Στις 21:45, υπό τις έντονες υποκινήσεις του κόσμου, οι Stranglers εμφανίζονται κάπως μουδιασμένα με το "Τank". Οι παλιές καραβάνες Jean-Jacques Burnel και Dave Greenfield μαζί με το νεότερο, εδώ και δεκαέξι χρόνια μέλος Baz Warne, αλλά και τον ντράμερ Jim MacAulay, ανέλαβαν το βαρύ φορτίο της ψυχαγωγίας μας.

The Stranglers

Οι εκτελέσεις των κομματιών δεν ήταν άρτιες. Λαθάκια έγιναν τα οποία δεν ενόχλησαν τον κόσμο. Αυτό είναι το punk άλλωστε. Ο Jean και ο Baz είχαν αρκετά κέφια αφού διασκέδασαν το κοινό μέσα από τις πόζες τους, τις αστείες γκριμάτσες τους και τις κλασσικές punk αεροκλωτσιές. Ο κόσμος άρχισε να ζεσταίνεται στο έβδομο κομμάτι, "Nice And Sleazy". Από εκεί και έπειτα ακούστηκαν ύμνοι των '70s-'80s. "Golden Brown", "Midnight Summer Dream", "Always The Sun", "Skin Deep" τα οποία οι fan χόρεψαν, τραγούδησαν, αναπόλησαν.

The Stranglers

Αίσθηση έκανε επίσης η παρουσία πολλών Βρετανών στη συναυλία, στις πρώτες σειρές της αρένας, οι οποίοι φάνηκε να περνάνε υπέροχα δίνοντας παλμό για διασκέδαση και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Baz τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους ενώ τους παρότρυνε χιουμοριστικά να καπνίσουν όσο μπορούν γιατί μόνο στα venues της Ελλάδας μπορούν να το κάνουν.

The Stranglers

Αφού ακούστηκαν και κάποια τραγούδια της «μετά» Hugh Cornwell εποχής των Stranglers, είχε έρθει η ώρα για δύο δυνατά χαρτιά. "Duchess" και "No More Heroes". Ειδικά στο δεύτερο το κοινό ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, καθώς ο Dave στο κλασικό πλέον solo των πλήκτρων μας έκανε και μια mini επίδειξη των δυνατοτήτων του, εκτελώντας το με χαρακτηριστική άνεση ενώ με το αριστερό του χέρι κρατούσε το ποτήρι πίνοντας το ποτό του. Για το encore, μας φύλαξαν δύο διασκευές, τα "Walk On By" της Dionne Warwick και το "All Day And All Of The Night" των Kinks, κλείνοντας έτσι ένα πρόγραμμα μιάμισης ώρας.

Οι Stranglers έχουν μεγαλώσει και το ξέρουν. Παρ' όλα αυτά έχουν τους θαυμαστές τους που τους απόλαυσαν σε μια αρκετά επαγγελματική εμφάνιση δίχως περιττές συμπεριφορές, αλλά με πάθος και όρεξη γι' αυτό που κάνουν.

Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου

SETLIST

Tank
Straighten Out
(Get a) Grip (On Yourself)
I’ve Been Wild
5 Minutes
Relentless
Nice And Sleazy
Golden Brown
Midnight Summer Dream
Always The Sun
Skin Deep
Hanging Around
Nuclear Device
Norfolk Coast
Something Better Change
Peaches
Time Was Once On My Side
Lost Control
Duchess
No More Heroes

Encore:
Walk On By
All Day And All Of The Night

  • SHARE
  • TWEET