Sleepin Pillow, Stiko & Wag @ Fuzz, 23/12/16

Οι Θεσσαλονικείς δυναμίτιζαν με την τραχιά μελωδικότητά τους την αθηναϊκή ατμόσφαιρα

Από την Κέρη Καραλή, 27/12/2016 @ 11:45

Οι Sleepin Pillow ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να μας παρουσιάσουν ένα πολύ δυνατό set στη σκηνή του Fuzz, το βράδυ της Παρασκευής. Με τον καινούργιο τους δίσκο "The Past Is Already Here", αλλά και επιλογές τραγουδιών από προηγούμενες δουλειές τους, ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 22:30. Με το ενθουσιαστικό "That Girl" και το "Life On Mars" ξεκίνησαν ένα ταξίδι στο παρόν και στο παρελθόν, όπου το εξαμελές σχήμα, σε πλήρη ανάπτυξη και φόρμα μάς κερνούσαν δόσεις psych-alt-rock, με πατήματα στην Ανατολή και στον Πόντο.

Sleepin Pillow

Τις εμφανίσεις τους, όπως και την εν λόγω, χαρακτηρίζουν ο παικτικός δυναμισμός και η σκηνική παρουσία του frontman τους Nomik, με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του. Αν και ο χώρος δεν γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, εν τούτοις, όσοι προσήλθαν δημιούργησαν τον μικρό πυρήνα μιας απολαυστικής συνωμοσίας. Με τον πλούσιο και «γεμάτο» ήχο τους δυναμίτιζαν την ατμόσφαιρα για μιάμιση και πλέον ώρες. Ακούγοντάς τους σ’ αυτό το καταιγιστικό set κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είτε θα σου αρέσουν πολύ, είτε καθόλου. Οι Sleepin Pillow δεν αρκούνται στο μέτριο, δοκιμάζουν ήχους, όργανα, μουσικές φόρμες δημιουργώντας πάντοτε καλόγουσθες μελωδίες με πολύβοες ενορχηστρώσεις.

Sleepin Pillow

Από το πολυπολιτισμικά heavy "In Athens" και το "Digital Babylon", όπου ο κόσμος γνώριζε πολύ καλά και ανέμενε να ακούσει, μέχρι το trip-rock "Amplifier In My Heart", "The Light Is Real", "Democracy" και το ομώνυμο κομμάτι του τελευταίου δίσκου "The Past Is Already Here", μας υπέβαλαν, τόσο με τα video που περνούσαν από την οθόνη πίσω τους, όσο και με τη μουσική τους σε έντονη μυσταγωγία. Το κοινό δεν τους άφηνε να φύγουν, δείγμα της επιτυχημένης τους εμφάνισης κι εκείνοι μας χάρισαν ένα encore δύο -επί πλέον- κομματιών. Οι Sleepin Pillow έχτισαν για όσους βρεθήκαμε εκεί το βράδυ της Παρασκευής ένα ιδιαίτερο περιβάλλον ψυχικής απομόνωσης, συνεπαίρνοντάς μας σ’ αυτό το εσωτερικό μελωδικό οδοιπορικό τους.

Sleepin Pillow

Τη βραδιά άνοιξαν οι Stiko & Wag, ένα djing duo, μέλη των Antilopes, μαζί με τον τρίτο της παρέας, πίσω από τα decks που είχαν τοποθετηθεί στη σκηνή. Με το τελευταίο τους EP "NRGLS", που κυκλοφορεί ήδη από τον Μάιο, και με μια tribal dub reggae hop προσέγγιση, οι Stiko & Wag, εντελώς προσηλωμένοι και δίχως ιδιαίτερη επικοινωνία με το κοινό παρουσίασαν ένα set από μακρόσυρτες συνθέσεις.

Stiko & Wag

Είχαμε εισέλθει στον χώρο ενώ είχαν ξεκινήσει. Δεν ξέρω αν έφταιγε αυτή η μικρή καθυστέρηση στην προσέλευσή μας, όμως κατέστη αρκετά δύσκολο να «μπούμε» στη μουσική τους. Έχω την εντύπωση, ότι χρειαζόταν μια συγκεκριμένη ψυχική δέσμευση για να μπορέσει να συντελεστεί κάτι τέτοιο. Από τη μία η διαρκής οχλαγωγία που ακούγαμε από το κοινό, από την άλλη τα ερεθίσματα του χώρου και ο χαμηλός φωτισμός, αποσπούσαν διαρκώς την προσοχή μας. Τότε, θυμήθηκα τους Autechre, που παίζουν σε απόλυτο σκοτάδι. Ίσως αν και εκείνοι έπαιζαν σε απόλυτο σκοτάδι, να μπορούσαμε να τους κατανοήσουμε λίγο καλύτερα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

SETLIST

That Girl
Life On Mars
Bring The Sun Back
Superman’s Blues
In Athens
Rise
Radical
The Instrument Of Time
Digital Babylon
I Hate All Gods
Skinny Puppy
Apples On An Orange Tree
Amplifier In My Heart
Masterpiece
December
The Light Is Real
The Past Is Already Here

Encore
Black Sea
Holy Monster

  • SHARE
  • TWEET