Jose Gonzalez @ Piraeus Academy, 22/05/17

Υπέροχες μελωδίες και λιτή ατμόσφαιρα από τον Σουηδό indie-folk καλλιτέχνη

24/05/2017 @ 11:23

Κυριακή βράδυ στη βροχερή Αθήνα βασικά σημαίνει σπίτι και άραγμα. Όταν, όμως, έρχεται ο Jose Gonzalez μετά από σχεδόν επτά χρόνια στην Αθήνα για μια συναυλία, απλά δεν μπορείς να κάτσεις σπίτι. Ο σχεδόν άδειος χώρος του Piraeus Academy 117 μισή ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, μας έκανε να αναρωτηθούμε εάν ήταν η σωστή απόφαση να επιλεχθεί ένας τόσο μεγάλος συναυλιακός χώρος. Κάθε όμως σκέψη διαλύθηκε από τη στιγμή που ανέβηκε ο Jose Gonzalez στη σκηνή! Τα περίπου 200 άτομα που βρίσκονταν εκεί σηκώθηκαν και τον υποδέχθηκαν με ένα πολύ πιο θερμό χειροκρότημα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. O Gonzalez ήταν απλός, ήρεμος και ευδιάθετος, μας καλωσόρισε και σχολίασε ότι χαίρεται πολύ που επιστρέφει στη χώρα μας.

Jose Gonzalez

Ο Σουηδός καλλιτέχνης με την αργεντίνικη καταγωγή εμφανίστηκε στη σκηνή με μόνη συνοδεία μια καρέκλα, το μικρόφωνο και τις δύο κιθάρες του. Το artwork στο background ήταν ένα απλό σχέδιο από χιονισμένα βουνά, σύννεφα και πλανήτες που ταίριαζε άψογα με τη folk μουσική και την ήρεμη φύση του Gonzalez σε συνδυασμό με τον μπλε και κόκκινο φωτισμό που εναλλασσόταν ανάλογα με τα άλμπουμ του.

Jose Gonzalez

Ο ξεχωριστός ήχος του Jose Gonzalez πλημμύρισε τον χώρο. Το κοινό παρακολουθούσε με απόλυτη προσοχή και λικνιζόταν στις μελωδίες της κιθάρας. Η αφοσίωση του κοινού φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν έβλεπες φωτεινές οθόνες κινητών, αλλά κυρίως από το ότι δεν ακουγόταν καθόλου θόρυβος από κάτω, πιθανόν για να μπορέσουμε να απολαύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον ήχο της φωνής και της κιθάρας. Ο Gonzalez ήταν πιο επικοινωνιακός από όσο τον έχουμε συνηθίσει, φαινόταν πλήρως αφοσιωμένος στη μουσική του, τραγουδούσε έχοντας συχνά κλειστά τα μάτια. Στις ελάχιστες παύσεις μεταξύ των τραγουδιών ευχαρίστησε το κοινό και ζήτησε να μάθει πώς λένε στα ελληνικά το «γεια μας».

Jose Gonzalez

Από το setlist δεν έλειψαν τα γνωστά μας τραγούδια όπως το "Lovestain", το "Crosses", το "Killing For Love". Στην καταπληκτική διασκευή του "Teardrop" των Massive Attack το κοινό αποκρίθηκε με το πιο δυνατό χειροκρότημα. Από διασκευές είπε επίσης το "Hand On Your Heart" και το "Heartbeats" με το οποίο και έκλεισε τη συναυλία μετά το αναμενόμενο encore. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Gonzalez είπε πολλά τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο, "Vestiges & Claws", στον οποίο έχει δώσει μια πιο φιλοσοφική χροιά στους στίχους, αν και αυτά δεν είχαν την ίδια αποδοχή από το κοινό, που μάλλον δεν έχει προλάβει να εξοικειωθεί μαζί τους ή δεν τα έχει αγκαλιάσει όπως τα παλιότερα. Κάποια από αυτά ήταν τα "The Forest", "Leaf Off/The Cave", "Open Book" και το "What Will" με τον επαναστατικό στίχο.

Jose Gonzalez

Συνολικά, η συναυλία του Jose Gonzalez σου αφήνει ένα πολύ ωραίο αίσθημα ηρεμίας και χαράς το οποίο στο μεταδίδει τόσο η μελωδική του κιθάρα, η φωνή του αλλά και η ίδια του η ύπαρξη. Ένα πράγμα είναι σίγουρο - μια συναυλία σαν και αυτή είναι αρκετή για να σε κάνει να τον ερωτευτείς!

Λουίζα Μότη

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά, Λουίζα Μότη

  • SHARE
  • TWEET