Evanescence, Elysion @ Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού (Περιβάλλων χώρος), 20/06/12

Από τον Μάνο Πατεράκη, 22/06/2012 @ 18:55
Μία μέρα πριν το θερινό ηλιοστάσιο και ενώ κάποια χιλιόμετρα μακριά έπαιζε live η λατρεία πια των κουτσομπολίστικων μεταλλικών νέων, ο Dave Mustaine, μαζί με κάποιους Νορβηγούς θεούληδες ονόματι Kvelertak, έλαβε χώρα η τρίτη εμφάνιση των Evanescence στην Αθήνα, η οποία μάλιστα ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων αλλά άλλαξε χώρο λόγω αυξημένης προπώλησης. Το αεράκι ήταν ανακουφιστικό, η σκηνή στημένη στον όχι και τόσο καλαίσθητο περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας, τα δεκάδες κοριτσάκια που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του νεότερου ηλικιακά κοινού σε συναυλία που έχω παρευρεθεί είχαν λάβει θέσεις και όλα έδειχναν ότι θα περάσουμε ένα όμορφο και ...αναίμακτο βράδυ.

Μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο για να δω ποιοι στην ευχή θα ανοίξουν τη συναυλία δεν απέδωσε ποτέ καρπούς, ωστόσο με ικανοποίηση συνειδητοποίησα ότι στη σκηνή είχαν ανέβει οι Elysion. Ικανοποίηση επειδή κατά πρώτον είχα ακούσει τη δουλειά τους και δε θα μου ήταν άγνωστοι και κατά δεύτερον επειδή επρόκειτο για μια αξιοπρεπή μπάντα που ταίριαζε απόλυτα στο ύφος της συναυλίας. Η δυναμική (και όμορφη) Christianna ήταν αυτή που έδινε όλο το show (είπαμε female-fronted) και η μπάντα όσο πέρναγαν τα τραγούδια «ρόλαρε» όλο και περισσότερο σε σχέση με το σφιγμένο ξεκίνημά της. Το υλικό τους, βέβαια, χαρακτηριζόταν από αρκετή ομοιομορφία και δεν ξέφευγε από το να ακούγεται παραπάνω απ’ όσο έπρεπε σαν Within Temptation ή Evanescence, ωστόσο έδειξαν να κερδίζουν το κοινό. Κορυφαίες στιγμές της εμφάνισής τους η διασκευή στο "Mein Hertz Brennt" των Rammstein, όπου η Christianna έκανε μέχρι και growls και το προτελευταίο κομμάτι που έπαιξαν, το "Killing My Dreams", το πιο πιασάρικο δηλαδή κομμάτι που έχουν συνθέσει σαν μπάντα.

Evanescence

Ένα 25λεπτο αργότερα βγήκε στη σκηνή το κυρίως πιάτο της βραδιάς... Η δεσποινίς Amy Lee, πλουμιστά ντυμένη, έδειχνε να απολαμβάνει τη βραδιά ενώ τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας (όλοι πέραν του Balsamo διαφορετικοί από εκείνους που είχα δει στην εμφάνιση της μπάντας στον Λυκαβηττό πριν από οχτώ χρόνια) ήταν άψογα δεμένα μεταξύ τους και με αρκετή κινητικότητα. Η αρχή έγινε με το τελευταίο τους χιτάκι "What You Want" να ακολουθείται από το διαχρονικό τους χιτάκι "Going Under" και κάτω απλώθηκε μια εντυπωσιακή θάλασσα από λαμπυρίζοντα smart phones, τα περισσότερα από τα οποία έμειναν εκεί ψηλά μέχρι το τέλος της συναυλίας.

Evanescence

Το ζενίθ του κανονικού set των Evanescence ήταν η τριπλέτα στη μέση του... Αρχικά το "Made Of Stone", ένα παραγνωρισμένο δυνατό κομμάτι της μπάντας, το οποίο ωστόσο είναι μία από τις καλύτερες συνθέσεις της. Έπειτα στήθηκε το πιάνο στη μέση της σκηνής για τα "Lithium" και "Lost In Paradise" τα οποία συνεπήραν το κοινό και έτυχαν ιδιαίτερα θερμής ανταπόκρισης. Η φωνή της Amy Lee ποτέ δεν ήταν τεχνικά άψογη, ωστόσο έχει τη δική της χαρακτηριστική χροιά και βραχνάδα ώστε να σε κάνει να μην επιζητάς τίποτα άλλο. Οι Terry Balsamo και Troy McLawhorn στις κιθάρες μαζί με τον Tim McCord στο μπάσο έβγαζαν αρκετή ενέργεια με τις κινήσεις τους, ενώ ο drummer Will Hunt αρκετές φορές έκλεβε την παράσταση, είτε με τα «ταχυδακτυλουργικά» του με τα drum sticks είτε με τα ευφάνταστα δυναμικά γεμίσματά του. Κανένα παράπονο από αυτούς, λοιπόν, ούτε από τον ήχο του χώρου.

Evanescence

Το set έκλεισε με το "Bring Me To Life", το οποίο έχανε πολύ γιατί η μπάντα αποφάσισε να αγνοήσει τα αντρικά φωνητικά που έχει κανονικά. Τρία τραγούδια για το καθιερωμένο encore, με το "Good Enough" που είχαν να παίξουν πολύ καιρό όπως μας πληροφόρησαν, το "Your Star" και -φυσικά- το "My Immortal". Κάπως έτσι έκλεισε μια ευχάριστη βραδιά κάπου στο Ελληνικό. Μπορεί οι Evanescence να μην είναι η καλύτερη μπάντα του πλανήτη, μπορεί να μην έχουν αρκετά καλά τραγούδια ώστε να κάνουν ένα υποτυπώδες rotation στο setllist τους, ωστόσο επί σκηνής παρουσιάζουν ένα δεμένο σύνολο που παίζει με αέρα και άνεση τη μουσική του η οποία δεν είναι τόσο light ή ρηχή όσο πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Σας διαβεβαιώ, οι Evanescence δεν απέχουν και τοοοσο πολύ από τις υπόλοιπες female-fronted μπάντες. Και στην τελική, αποτέλεσαν ένα καλό συναυλιακό ξεκίνημα για πολλούς «νέους ακροατές» που παρευρέθησαν…

EvanescenceSetlist:

What You Want
Going Under
The Other Side
Weight Of The World
Made Of Stone
Lithium
Lost In Paradise
My Heart Is Broken
Sick
The Change
Whisper
Call Me When You're Sober
Imaginary
Bring Me To Life
-------------
Good Enough
Your Star
My Immortal
  • SHARE
  • TWEET