Bane, Bring Back Persephone, Heartgrown @ Second Skin, 27/11/15

Αν αυτό ήταν farewell show, τότε καλύτερα να μην γινόταν

Από τον Γαβριήλ Φιλιππόπουλο, 30/11/2015 @ 11:07
Ο ενθουσιασμός για το συγκεκριμένο (και αποχαιρετιστήριο) live των Bane, είχε χτυπήσει κόκκινα εβδομάδες πριν την πραγματοποίησή του. Για έναν ακροατή που έχει μία άλφα -μικρή- επαφή με το κλασικό hardcore, έτσι όπως παίζεται στην από 'κει πλευρά του Ατλαντικού, ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα συγκρότημα που καθόρισε αρκετά μία ολόκληρη σκηνή. Μιλάμε για 20 χρόνια στο κουρμπέτι. 20 χρόνια. Σε αυτές τις δύο δεκαετίες παρέμειναν πιστοί στις αξίες τους και αποφάσισαν να κάνουν μία τελευταία περιοδεία, με το εξαιρετικό "Don't Wait Up" του 2014 στα μπαγκάζια τους ως τελευταία κατάθεση ψυχής. Βασισμένος σ' αυτόν τον συλλογισμό σκέφτομαι πως η συναυλία στην Αθήνα θα μπορούσε να μην είχε γίνει. Δεν χρειαζόταν σε αυτή την ιστορική μπάντα μία τέτοια αντιμετώπιση ξεπέτας. Και αυτό είναι αμφίδρομο. Και από κάτω προς τα πάνω και τούμπαλιν.

Οι Ολλανδοί Heartgrown ήταν ένα συνονθύλευμα ήχων το οποίο δεν κατάφερε να με κρατήσει ούτε ένα λεπτό.

Heartgrown

Στα αυτιά μου έπαιξε μία ακατανόητη συρραφή από riff και κοινότοπες μελωδίες, πράγμα που στο σύνολό του έβγαινε τουλάχιστον παρωχημένο.

Ευτυχώς μετά ακολούθησαν οι Bring Back Persephone και μετρίασαν την απογοήτευσή μου συνολικά από τη συγκεκριμένη συναυλία. Η πεντάδα έπαιζε ένα ψυχωμένο metalcore αρκετά κοντά σε αυτό των Darkest Hour.

Bring Back Persephone

Έχουν καλή αντίληψη σε αυτό που θέλουν να βγάλουν με τις δισολίες, τα beatdowns και τα τσιταρισμένα τύμπανα. Αν και ο ήχος βοηθούσε λίγο περισσότερο, τότε μάλλον θα έλεγα πως τα παιδιά έσωσαν ένα κακό live.

Δεν θα υποκριθώ πως ξέρω τη ντόπια hardcore κοινότητα, ούτε τον κώδικα αξιών της, ούτε πώς παρακολουθεί και συμμετέχει σε μια συναυλία. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως σε post-rock συναυλία ο κόσμος συμμετέχει περισσότερο από αυτό που βίωσα την Παρασκευή στο Second Skin.

Bane

Οι Bane φάνηκαν αρκετά ξενερωμένοι με το γεγονός πως μπροστά στη σκηνή ήμασταν 20 άτομα και άλλα 100 μας είχαν αφήσει την πίστα λες και βρισκόμασταν σε γάμο. Το γεγονός πως κουτσούρεψαν το σετ τους, ωστόσο, δεν τους δικαιολογεί.

Bane

Κατανοώ την κούραση από τα ταξίδια και όλα. Αλλά γαμώ το φελέκι μου υπήρχε κόσμος που έδωσε 20 ευρώ για να μπει μέσα και άκουσε ή έξι ή εφτά τραγούδια. Από μία μπάντα που διαλύεται και έχει 20 χρόνια εκεί έξω. Όπως και να έχει, η μουσική και η ζωντανή της αποτύπωση είναι μία αμφίδρομη διαδικασία. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση απέτυχε παταγωδώς.

Bane

Υ.Γ.: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παρέα που προσπάθησε να κρατήσει το live ζωντανό και ζει στη φάση από τα ‘80s. Ξέρετε ποιοι είστε.

Φωτογραφίες: Chris Lemonis

  • SHARE
  • TWEET