Amon Amarth, Karma Violens @ Fuzz Club, 22/04/12

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 24/04/2012 @ 12:58
Οι Amon Amarth επισκέφθηκαν για μια ακόμη φορά τη χώρα μας πραγματοποιώντας την τελευταία στάση της περιοδείας τους.  Ήρθαν σαν πραγματικοί Vikings για να μας πάνε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και να μας προσφέρουν μια βραδιά γεμάτη από αφηγήσεις μύθων από την Σκανδιναβία και λοιπές ιστορίες ηρώων από τη βόρεια θάλασσα.

Karma Violens

Τη συναυλία άνοιξαν οι Karma Violens ακρίβως στις 8:30. Ήταν αρκετά καλοί, δεμένοι, γεμάτοι ενέργεια και καλή σκηνική παρουσιά. Έδειξαν ότι ένοιωθαν πραγματικά την μουσική τους και χαίρονταν την παρουσία τους σε αυτό το live. Ο βαβουριάρικος ήχος δεν επέτρεψε να φανούν χαρακτηριστικά των κομματιών, αφού υπήρχαν σημεία στα οποία οι κιθάρες ήταν πραγματικά θαμένες, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την μπάντα να παρουσιάσει αρκετά καλά στοιχεία και να δείξει ότι έχει δυνατότητες για περισσότερα πράγματα και πάνω από όλα να μας προσφέρει στιγμές πόρωσης, καθώς η μουσική τους κυρίως για αυτό το σκοπό προσφέρεται. Πολύ καλό το medley στα "Raining Blood" και "Symptom Of The Universe" και γενικότερα αρκετά καλό ζέσταμα για το κυρίως πιάτο στης συναυλίας.

Amon Amarth

Προσωπικά δεν περίμενα αυτό που ακολούθησε, καθώς όλοι όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Fuzz, με την πρώτη νότα του πρώτου κομματιού των Amon Amarth, αρχίσαμε να δεχόμαστε ανελέητα χτυπήματα από πυρακτωμένο μέταλλο. Οι Σουηδοί σαν πραγματικοί Vikings πολεμιστές πραγματοποίησαν ένα ισοπεδωτικό  ξεκίνημα με τα "War Of The Gods" και "Runes To My Memory" παρασύροντας με την ορμή τους το κοινό σε ασταμάτητο headbanging από την πρώτη στιγμή. Το setlist, το οποίο στηρίχθηκε κυρίως σε γνωστά τους τραγούδια, συνεχίστηκε χωρίς ανάσα και χωρίς ενοχλητικές διακοπές που θα αλλοίωναν την ατμόσφαιρα της εμφάνισής τους.

Amon Amarth

Οι Amon Amarth παρουσιάστηκαν σε μεγάλη φόρμα, καθώς η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο και η σκηνική τους παρουσία ήταν εντυπωσιακή, με συνεχή κίνηση, γεμάτη ενέργεια και με  κάποια θεατρικότητα σε ορισμένα σημεία. Η μπάντα δημιουργήσε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα σε πλήρη αντιστοιχία με τον χαρακτήρα της μουσικής που μας προσέφερε, άλλοτε πολεμική, άλλοτε ταξιδιάρικη και άλλοτε επική/νοσταλγική. Παρακολουθόντας τους σε έκαναν να φαντάζεσαι εικόνες και να αισθάνεσαι τα χτυπήματα από τα σπαθιά στο πεδίο της μάχης, τους κεραυνούς των θεών ή το ταξίδι των ψυχών των νεκρών πολεμιστών στην Asgaard. Το κοινό, η παρουσία του οποίου ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, ανταπροκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα των Vikings.  

Amon Amarth

Το ισοπεδωτικό “War Of The Gods, το επιβλητικό “The Pursuit Of Vikings”, το μεγαλειώδες “Victorious March”, το πιο μελωδικό “Under The Northern Star” ή το πιο αργό “The fate Of Norns” αποτελούν κάποιες από τις συγκλονιστηκές στιγμές που μας προσέφεραν. Θα έλεγα ότι οι όποιες περαιτέρω αναφορές σε συγκεκριμένα κομμάτια δεν έχουν τόση σημασία, καθώς η εμφάνιση των Σουηδών κυμάνθηκε σε σταθερά υψηλό επίπεδο και δεν άφησε περιθώρια για τέτοιες ανούσιες αναλύσεις. Μετά από μία ώρα και σαρανταπέντε λεπτά ολοκληρώθηκε αυτή η συναυλία και μαζεύνοντας τα κομμάτια μας αποχωρήσαμε από το πεδίο της μάχης.

Amon Amarth

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι γίναμε μάρτυρες μιας μεγαλειώδους συναυλίας από αυτές που μπορείς να διηγείσαι με υπερηφάνεια και ευχαρίστηση σε αυτούς που δεν είχαν την τύχη να είναι εκεί.

Amon AmarthSetlist:

War Of the Gods
Runes To My Memory
Destroyer Of The Universe
Live Without Regrets
Thousand Years Of Oppression
The Pursuit Of Vikings
For Victory Or Death
The Hero
Valhall Awaits Me
Slaves Of Fear
The Fate Of Norns
Under The Northern Star
Free Will Sacrifice
Cry Of The Black Birds
Death In Fire
Victorious March
-------
Twilight Of the Thunder God
Guardians Of Asgaard

Φωτογραφίες: Πάνος Ματθαιογιάννης, Χρήστος Κισατζεκιάν

  • SHARE
  • TWEET