Al Di Meola & Gonzalo Rubalcaba (guest: Μιχάλης Παούρης), Μπάμπης Παπαδόπουλος @ Fuzz Club, 16/12/12

Από τον Παναγιώτη Λουκά, 19/12/2012 @ 14:18
Για μια ακόμη φορά, ο θρυλικός κιθαρίστας εμφανίστηκε στην Αθήνα έχοντας μαζί του τον Gonzalo Rubalcaba. Το βιογραφικό του Al Di Meola είναι λίγο πολύ γνωστό στους περισσότερους, αλλά σε πιάνει ένα δέος βλέποντας και το αντίστοιχο του Rubalcaba. Και μόνο οι 15 υποψηφιότητες που έχει για τα βραβεία Grammy είναι αρκετές για να καταλάβεις το «μέγεθος» του μουσικού.

Για τη συναυλία το Fuzz Club είχε στο κάτω μέρος μια σειρά από καρέκλες που γέμισαν από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τον εξώστη που ήταν γεμάτος από αυτούς που ήθελαν να απολαύσουν την jazz συνύπαρξη.



Support ήταν ο Μπάμπης Παπαδόπουλος. Δεν είχα δώσει καμία προσοχή στο ποιός ήταν, όταν ένας από την παρέα μου είπε ότι ήταν ο κιθαρίστας από τις Τρύπες. Ναι, είναι ο ίδιος που κάποτε κάποιοι αμφισβητούσαν τις μουσικές τους γνώσεις. Ένα ακόμα μέλος που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχει ζωή και μετά το θρυλικό συγκρότημα.

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Ο Παπαδόπουλος μαζί με τους άξιους μουσικούς του σε κιθάρα, βιολί, κοντραμπάσο και μπουζούκι στηρίχτηκε κυρίως στο "Απ' Την Σπηλιά Του Δράκου", όπου επιλέγει να διασκευάσει επτά τραγούδια από το μακρινό παρελθόν και αποτελεί κατ' ουσία ένα φόρο τιμής στο ρεμπέτικο που τον ενέπνευσε. Ειδικά όταν έπαιξε το “Ένα Τραγούδι Απ'τ'Αλγέρι” ήταν από τις καλύτερες εκτελέσεις που το έχω ακούσει. Αξία πήρε το χειροκρότημα από το κοινό όταν ολοκλήρωσε την εμφάνισή του.

Ένα πιάνο, μία καρέκλα, μικρόφωνο και ενισχυτές. Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο για τις επόμενες δύο ώρες. Στο πιάνο λοιπόν ο Rubalcaba, στην καρέκλα με την κιθάρα του ο Di Meola και το μουσικό ταξίδι ξεκίνησε. Σωστά ο Di Meola μάς ανέφερε ότι θα ακούσουμε «pieces of music» από τις διάφορες περιόδους τις δισκογραφικής του πορείας.

Al Di Meola & Gonzalo Rubalcaba

Για αρχή είχαμε τραγούδια από το "Pursuit Of Radical Rhapsody", που είναι η τελευταία δισκογραφική συνύπαρξη των Al Di Meola και Gonzalo Rubalcaba, μετά αφού έκανε ένα αστείο για την Lady Gaga μάς έπαιξε τραγούδια από τις παλιότερες δουλειές του, "Turquoise", "Fireflies" και "Double Concerto", για να αποχωρήσει για λίγο αφήνοντας τον Rubalcaba για το δικό του set. Με τις πρώτες νότες από το πιάνο καταλαβαίνεις το γιατί είναι τόσο μεγάλος μουσικός. Όταν ολοκλήρωσε το σύντομο solo του, φώναζε τον Di Meola να έρθει για να συνεχίσουν, αλλά ο Di Meola πουθενά. Χαριτολογώντας ο Rubalcaba ανέφερε ότι πιθανόν να κοιμάται καθώς συμπλήρωναν τρεις ημέρες με ελάχιστο ύπνο. Όταν έκανε την εμφάνισή του ξανά ο κιθαρίστας έριξε την μπηχτή του για δεύτερη φορά, καθώς μας είπε ότι το backstage είναι κάπως περίεργο και θέλει προσπάθεια στο να βρεις τον δρόμο σου προς την σκηνή, ενώ την πρώτη φορά παραπονέθηκε για τον κλιματισμό που έπεφτε πάνω του και δημιουργούσε δονήσεις στον ενισχυτή του.

Al Di Meola & Gonzalo Rubalcaba (guest: Μιχάλης Παούρης)

Το επόμενο project του Di Meola που είναι κάτι που είναι και όνειρο ζωής για αυτόν («This project is a lifelong dream long overdue and immensely fulfilling») είναι μια ηχογράφηση στο Abbey Road Studio για διασκευές των ...(;) Ναι, αυτών που όλοι φανταζόμαστε και «ακόμα» θεωρούμε ότι έχουν γράψει pop τραγουδάκια! Κάπου εκεί τελείωσε και το live και μάλιστα πρέπει να άνοιξαν και μερικά φώτα παραπάνω με αποτέλεσμα αρκετοί να κάνουν την κίνηση να φύγουν. Φυσικά υπήρχε και συνέχεια και μετά από λίγα λεπτά έκαναν την εμφάνιση τους και ο Di Meola προλόγισε το «fastest bouzouki player», τον Μιχάλη Παούρη.

Al Di Meola & Gonzalo Rubalcaba (guest: Μιχάλης Παούρης)

"Mediterranean Sundance" λοιπόν με  πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι σε ένα επτάλεπτο μουσικό τζαμάρισμα που μόνο εάν ήσουν από κοντά μπορούσες να δεις τη μουσική χημεία που είχαν οι τρεις μουσικοί. Η παρέα μου στο τέλος συζητούσε για το ποιός τους άρεσε περισσότερο. Δύο άτομα είπαν για τον Di Meola, δύο για τον Rubalcaba και ο γράφων για τον Παπαδόπουλο. Σημασία έχει ότι όλοι περάσαμε πάρα πολύ ωραία όπως και οι περίπου 1000 θεατές που γέμισαν το διαμορφωμένο για την περίσταση Fuzz Club.

Κείμενο / φωτογραφίες: Παναγιώτης Λουκάς
  • SHARE
  • TWEET