Pink Vanity

Safe Place

The Hubsters (2024)
Στο ντεμπούτο τους, οι Αθηναίοι Pink Vanity εκπληρώνουν τις μέχρι τώρα υποσχέσεις τους και μας καλούν να χαθούμε μέσα σ’ ένα ροζ σύννεφο καλοπαιγμένης indie rock
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Όταν πέρυσι ήρθαμε πρώτη φορά σε επαφή με το νεοσύστατο συγκρότημα Pink Vanity, που στον πυρήνα του αποτελείται από τους αδερφούς Κρομμύδα, τον Άλεξ και τον Κωνσταντίνο, είδαμε ένα συγκρότημα που κέρδιζε το στοίχημα ακόμη και με τα περιορισμένα -τότε- εργαλεία του. Η αισθητική τους είναι ρετρό, οι κιθάρες fuzzαριστές, το ροκ τους παλαιικό, όμως το image τους ανήκει στην εποχή μας, έχει ρευστότητα, έντονες αποχρώσεις του ροζ (πώς θα γινόταν αλλιώς;) και ένα ρομαντισμό ευρύ και συμπεριληπτικό. Ιδανικό σκηνικό για να στηθεί το χαλί του "Safe Place", λοιπόν, και των οκτώ κομματιών που περιλαμβάνονται, που αντλούν από τον αναβιωτικό ήχο των Arctic Monkeys και όχι μόνο.

Το "Safe Place" χτίζει τη θεματολογία του γύρω από οκτώ επεισόδια, οκτώ ιστορίες που βρίσκουν την έκφραση τους σε συναισθηματικά solo, καλοπαιγμένα πλήκτρα, και τις φωνές των δύο αδερφών σε πολύ καλή αρμονία, μιας και αναλαμβάνουν από κοινού καθήκοντα τραγουδιστή. Οι κιθάρες λίγο ψυχεδελικές, λίγο jangle pop, κι άλλες φορές πιο ξεκάθαρα ροκ, όπως στο "Clown" που φέρνει λίγο από το riff του "Satisfaction", που όμως ξεσαλώνει με το solo στα σύνθια, ενώ ξεχωρίζουν στο προσωπικό αγαπημένο "Magic Pinball" αλλά και στο -πλέον- χιτάκι του "No Happy Ending". Το "Wrong Until Proven Otherwise" οργανώνεται γύρω από ένα απλό αλλά γι’ αυτό και λειτουργικό μελωδικό μοτίβο, με έξυπνα κοψίματα και licks, όμως οι λεπτομέρειες στα πλήκτρα από πίσω είναι που το κάνουν πολύ πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Οι Pink Vanity είχαν δώσει τα πρώτα ολοκληρωμένα δείγματα γραφής ήδη από το 2021, όταν κυκλοφόρησαν το EP "Foggy Shots", κι αυτό που έκαναν με επιτυχία ήταν ότι ήδη από τότε είχαν φορντισμένη και καλαίσθητη παραγωγή και εικονοποιία (με ένα εξώφυλλο που παρέπεμπε συνειρμικά στην Hipgnosis), ενώ έδειχναν μία συνθετική ικανότητα που ήρθε να βρει την πλήρωσή της τώρα στην συνεργασία με τον παραγωγό Αλέξανδρο Μπόλπαση (που τον ακούσαμε και στο μπάσο του "Mild Conquest" των ανερχόμενων The Steams), ο οποίος έχει φροντίσει να τονίσει όλα τα δυνατά σημεία του συνθετικού ντουέτου, καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα με δυνατή ατμόσφαιρα και γεμάτο σώμα.

Ως ντεμπούτο, λοιπόν, το "Safe Place" μας δείχνει τι μπορούν να κάνουν οι Pink Vanity με το πλήθος των επιρροών τους, πώς καταφέρνουν και ισορροπούν το εύρος των συνθέσεων, αλλά και την ικανότητά τους να βρίσκουν και το σωστό σημείο έκφρασης της ευαισθησίας τους, δίνοντας ένα δικό τους τουίστ στην εγχώρια ροκ παραγωγή, που αντλεί περισσότερο από τον ερωτισμό, το γκλίτερ, και την ανδρόγυνη ρευστότητα, απ’ ό,τι στην μάτσο περσόνα του «ροκά». Με το αξιόλογό τους μήνυμα τυλιγμένο και σε μία ουσιαστική μουσική πρόταση, όμως, που μπορεί να συμπληρώσει την ολοένα και πιο πολυπληθή indie rock σκηνή της Ελλάδας, οι Pink Vanity δεν χρειάζεται πολύ να παλέψουν για να ακουστούν, καθώς κερδίζουν τις εντυπώσεις σε πολλαπλά επίπεδα, και μας προσκαλούν να χορέψουμε στο χώρο τους - ασφαλή, ανέμελα, και γεμάτα ερωτισμό.

Bandcamp
Spotify

  • SHARE
  • TWEET