«Αν είχαν συνεχίσει οι Joy Division, θα κινούνταν ηχητικά προς μια κατεύθυνση παραπλήσια των Radiohead»

O ντράμερ Stephen Morris σχολίασε πώς πιθανώς θα εξελισσόταν το ύφος της ιστορικής μπάντας

08/10/2020 @ 12:29

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NME, ο ντράμερ των New Order και πρώην των Joy Division, Stephen Morris, αναφέρθηκε στο πώς φαντάζεται την εξέλιξη των Joy Divison σε περίπτωση που δεν είχε συμβεί η αυτοκτονία του Ian Curtis.

Ο Morris, μιλώντας στο διάσημο μέσο, με αφορμή την επετειακή επανέκδοση του κλασικού "Power, Corruption & Lies", όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο το ύφος του δεύτερου δίσκου των New Order, να αντικατόπτριζε καλύτερα μια πιθανή εξέλιξη των Joy Division απάντησε:

«Ακούγαμε πολύ Kraftwerk και ηλεκτρονική μουσική γενικότερα. Αν συνέχιζαν οι Joy Division, θα είχαμε αξιοποιήσει πολλή περισσότερη μουσική αυτού του στυλ. Περισσότερο όμως, τολμώ να πω, προς μια κατεύθυνση παραπλήσια των Radiohead, έναντι μιας πιο άμεσης χορευτικής. Θα ήταν ατμοσφαιρικό αλλά και ρυθμικό υποθέτω».

Όταν ερωτήθηκε αν είχε στο μυαλό του το ύφος του εμβληματικού "Kid A" των Radiohead, ο Morris απάντησε «ναι, ακριβώς κάτι τέτοιο!».

Υπενθυμίζουμε πως οι New Order, που δημιουργήθηκαν από τα εναπομείναντα μέλη των Joy Division, επέστρεψαν πρόσφατα με νέο single, διαθέτοντας μάλιστα εκ νέου την περίφημη "Substance" συλλογή τους σε streaming πλατφόρμες.

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: New Order

Release Athens (New Order, Johnny Marr, Morcheeba, Fontaines D.C, Ta Toy Boy) @ Πλατεία Νερού, 16/06/19

Σε δημοπρασία η κιθάρα του Ian Curtis από το video του "Love Will Tear Us Apart"

  • SHARE
  • TWEET