Release Athens (Damian Marley, Third World, Hollie Cook, Gobey & P-Gial, Junior SP) @ Πλατεία Νερού, 07/06/19

Χαλαροί ρυθμοί, groovy μουσικές και μια μεγαλοπρεπής εμφάνιση από τον Damian Marley χαρακτήρισαν το πρώτο μεγάλο πάρτυ του καλοκαιριού

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 09/06/2019 @ 21:32

Η πρώτη μέρα του Release Athens Festival κύλησε ακριβώς όπως άρμοζε στο μουσικό της ύφος με χαλαρούς ρυθμούς, groovy μουσικές και... ιδιαίτερες μυρωδιές που κατέκλυσαν την Πλατεία Νερού. Και φυσικά με μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση από τον Damian Marley.

Η απίστευτη κίνηση της παραλιακής σε συνδυασμό με την ώρα λόγω καθημερινής με ανάγκασαν να χάσω το DJ set του Junior SP κι έτσι όταν μπήκα στον χώρο οι Gobey & P-Gial είχαν ήδη ξεκινήσει το set τους μπροστά σε ένα λιγοστό αλλά κεφάτο κοινό. Αρκετός κόσμος έψαχνε λίγη σκιά εκείνη την ώρα αλλά όσοι ήταν μπροστά έδειχναν να απολαμβάνουν το ορεξάτο set της μπάντας ενώ τσέκαρα κ αρκετά μπλουζάκια τους στον χώρο, που σημαίνει ότι το fanbase τους στήριξε την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ.

Gobey & P-Gial

Ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται σιγά σιγά μπροστά στο stage όταν η Hollie Cook έκανε την εμφάνισή της με αυτό το «τεμπέλικο» μείγμα reggae και pop και μια αρκετά δεμένη μπάντα. Η Cook ήταν αρκετά ευδιάθετη και χαμογελαστή σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής και απευθύνθηκε αρκετές φορές προς το κοινό προσπαθώντας να τους κάνει περισσότερο μέρος του show ενώ ο ήχος της ήταν πεντακάθαρος και δυνατός όσο έπρεπε. Η αλήθεια είναι ότι παρά τις φιλότιμες προσπαθειές της και τη θετική της ενέργεια ο κόσμος ήταν αρκετά συγκρατημένος απέναντί της, ίσως και λόγω του παρόμοιου laid back feeling που διαπερνούσε την πλειοψηφία των τραγουδιών της. Μετά από μια ώρα και κάτι κ με τον ήλιο να έχει δύσει, η Hollie Cook μας χαιρέτησε με την Πλατεία Νερού να έχει αρχίσει να γεμίζει σιγά σιγά.

Hollie Cook

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα έλεγα ότι την πρώτη μέρα του Release πρέπει να τίμησαν κάπου στις 8-9 χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ήδη πάρει θέση στον χώρο όταν βγήκαν στη σκηνή οι γερόλυκοι Third World οι οποίοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά με το κλασσικό "Now That We Found love" δίνοντας με τη μία την αίσθηση του τι θα ακολουθούσε. Παρά την ηλικία τους οι Third World ήταν φοβερά ορεξάτοι και κινητικοί πάνω στο stage μεταδίδοντας στον κόσμο την ενέργειά τους. Αν κάτι με χάλασε στην εμφάνισή τους ήταν τα αρκετά solo τα οποία επέλεξαν να παρουσιάσουν σε διάσπαρτα σημεία της βραδιάς που αισθάνθηκα ότι κούρασαν τον κόσμο και έκοψαν λίγο τη ροή και το mood στο οποίο μας είχαν βάλει στο ξεκίνημα του show.

Thrid World

Αναμενόμενα ο μεγαλύτερος χαμός έγινε στην εντυπωσιακή εκτέλεση του "Try Jah Love" όπου ήταν δύσκολο να εντοπίσεις κάποιον που να μη χορεύει σε ολόκληρη την αρένα. Σημειωτέον ότι ο Damian Marley ήταν στο πλάι της σκηνής και παρακολουθούσε την εμφάνισή τους στο μεγαλύτερο μέρος αυτής (τους έχει κάνει εξάλλου και παραγωγή στον τελευταίο τους δίσκο). Μετά από 75 λεπτά οι Third World ολοκλήρωσαν το set τους για να ξεκινήσουν οι ετοιμασίες για τον Damian Marley.

Thrid World

Στις 23:00 ακριβώς βάσει προγράμματος ο νεότερος γιος του μεγάλου Bob Marley με τα εντυπωσιακά μαλλιά που ακουμπούσαν σχεδόν το πάτωμα έκανε την εμφάνισή του με το "Nail Pon Cross" και αυτό που ακολούθησε από εκεί κι έπειτα ήταν ένα από τα πιο καλύτερα show που έχουμε παρακολουθήσει στη χώρα μας. Ο ήχος ήταν φανταστικός, το light show και οι προβολές στο τεράστιο video wall έδιναν ένα ιδιαίτερο βάθος στα τραγούδια, η μπάντα ήταν ετνυπωσιακά δεμένη και φυσικά ο πρωταγωνιστής της βραδιάς δεν σταματούσε στιγμή να τραγουδάει, να χορεύει και να αλωνίζει τη σκηνή προτρέποντας τον κόσμο να συμμετέχει.

Damian Marley

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στις εντυπωσιακές backing vocalists της μπάντας που εκτός από τις εξαιρετικές φωνητικές τους ικανότητες χόρευαν ασταμάτητα δίνοντας μια έξτρα νότα ενεργειας πάνω στο stage. Αξιοσημείωτο ήταν και το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια του live υπήρχε ένας σημαιοφόρος/μέλος της μπάντας πάνω στο stage που κυμάτιζε μια σημαία με το «Λιοντάρι της Ιουδαίας», σήμα κατατεθέν των ρασταφάρι. Ακούστηκαν πολλά τραγούδια από την προσωπική του πορεία όπως τα "Medication", "Justice" και "Road To Zion" μεταξύ άλλων ενώ όπως ήταν αναμενόμενο η ανταπόκριση στα all time classic τραγούδια του πατέρα του "Could You Be Loved" και "Is This Love" ήταν μαζική.

Damian Marley

Το show του δεν θα μπορούσε να μην τελειώσει με το μεγαλύτερό του hit "Welcome To Jamrock" όπου στήθηκε ένα τρελό πανηγύρι στην αρένα με αρκετά καπνογόνα να αναβουν. Μετά από 90 λεπτά τα φώτα στην αρένα άναψαν και τα χαμόγελα του κόσμου που προχωρούσε προς την έξοδο ήταν ενδεικτικά μιας εξαιρετικά επιτυχημένης συναυλίας.

Damian Marley

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

SETLIST

Intro
Nail Pon Cros
Bun Dem
Here We Go
Set Up Shop
Justice
Upholstery
Hey Girl
Beautiful
Affairs
Medication
Mission
Love & Inity
Rastaman Vibration
Everybody
Move!
Sabali
Living It Up
Could You Be Loved

Encore:

So A Child May Follow
Struggle
Is This Love
Road To Zion
Jamrock

  • SHARE
  • TWEET