Omen, Terra Incωgnita, Serpent Lord @ Eightball, 16/09/18

Τίμιο heavy metal από τους Omen

Από τον Γιάννη Βόλκα, 17/09/2018 @ 12:03

Κυριακή αφιερωμένη στο heavy metal με τους Omen να περνούν από το Eightball αφού έχουν προηγηθεί οι εμφανίσεις των Αμερικανών στην Πάτρα, Αγρίνιο και Καστοριά. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η μπάντα θα επισκεφτεί και τη Λευκωσία πριν τελειώσει την περιοδεία στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου. Εμείς βρεθήκαμε στο Eightball απο νωρίς όπου με κάποια καθυστέρηση άρχισε η βραδιά.

Πρώτη στην σειρά των συγκροτημάτων οι Serpent Lord με το πρόσφατο ντεμπούτο τους "Towards The Damned" έτοιμο και περίσσια όρεξη να παρουσιάσουν τα κομμάτια του δίσκου. Οι Θεσσαλονικείς δείχνουν στα πρώτα τους βήματα πολύ μεγάλο επαγγελματισμό, δίνουν βαρύτητα στην θεατρικότητα και στην σκηνική παρουσία κυρίως με τους κουκουλοφόρους μοναχούς που έστεκαν στο πίσω μέρος του stage κατά όλη την διάρκεια της εμφάνισής τους. Αν και σχετικά νεοσύστατο συγκρότημα, δείχνουν εξίσου αξιόλογοι και από μουσικής πλευράς και το σκοτεινό heavy metal τους έγινε αποδεκτό με ευχαρίστηση από τους, δυστυχώς λίγους, παρευρισκόμενους.

Serpent Lord

Συνέχεια με τους Terra Incωgnita οι οποίοι συνόδευσαν τους Omen σε όλες τις εμφανίσεις τους. Εξαίρεση αποτελεί η Αθήνα όπου την θέση τους έλαβαν οι Power Crue. Με δυο full length δίσκους και ένα EP δείχνουν έμπειροι πάνω στο σανίδι και κατάφεραν να ανταποκριθούν ακόμα και με ορισμένα προβλήματα στον ήχο τους. Δυναμικές και πιασάρικες συνθέσεις και ένας frontman ο οποίος προσπαθούσε τόσο με την φωνή του όσο και με την σκηνική του παρουσία να ξεσηκώσει το κοινό το οποίο παρέμενε κατά μεγάλο βαθμό στους πίσω χώρους του club. Για τους λάτρεις του μελωδικού heavy metal πάντως αποτελούν μια πολύ αξιόλογη πρόταση από την εγχώρια σκηνή.

Terra Incognita

Η χρονομηχανή πήρε μπρος, οι Omen επι σκηνής και τα "Termination" και "Death Rider" αποτέλεσαν ιδανική αφετηρία. Σύντομη επιστροφή στο σήμερα με το πρόσφατο "Alive" και πάλι πίσω στα παλιά και αγαπημένα με το "Ruby Eyes (Of The Serpent)". O κόσμος δυστυχώς παρέμενε λιγόστός αλλά οι θερμές αντιδράσεις των παρευρισκόμενων γέμιζαν τα κενά. Η εμφάνιση της μπάντας κέρδιζε δικαιολογημένα τις αντιδράσεις αυτές.

Omen

Τα περισσότερα βλέμματα πάνω στο μοναδικό ιδρυτικό μέλος, τον γερόλυκο Kenny Powell o οποίος με ξέφρενα solos και 64 χρόνια να βαραίνουν την πλάτη του κερδίζει αυτόματα τον σεβασμό μας. Εξίσου αξιοσημείωτη η παρουσία του Νίκου Αντωνογιαννάκη των Marauder στα φωνητικά τα οποία εκτός από πολύ αξιόλογα έχουν πολλές ομοιότητες με αυτά του J.D Kimball. Άλλοτε στα ελληνικά και άλλοτε στα αγγλικά έδειχνε την φανερή ευχαρίστηση του, έδινε τον απαραίτητο χώρο στον Powell και ταυτόχρονα «έπαιζε» με το κοινό χωρίς ανούσιες υπερβολές.

Omen

Οι συνθέσεις από το μακρινό παρελθόν διαδέχονταν η μία την άλλη, το πολυαγαπημένο "Don't Fear The Night" αφιερώθηκε στο Mark Shelton των Manilla Road και η μαγική τριπλέτα "Teeth Of The Hydra", "Battle Cry" και "Die By The Blade" ήρθε να κλείσει μια πολύ όμορφη και τίμια βραδιά όπου οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Οι Omen δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν τεράστια εμπορική επιτυχία, αποτελούν όμως ένα μεγάλο κεφάλαιο του αμερικάνικου heavy metal και μας έχουν προσφέρει ουκ ολίγα καταπληκτικά κομμάτια. Ακόμα πιο θετικό είναι ότι μετά από τόσα χρόνια έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν το αγνό feeling μιας εποχής τόσο μακρινής και σημαντικής.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

Termination
Death Rider
Alive
Ruby Eyes (Of The Serpent)
Last Rites 
The Axeman
Warning Of Danger
Dragon's Breath
The Curse
Evil Seductress
Don't Fear The Night
Torture Me
Teeth Of The Hydra
Battle Cry

Encore:

Die By The Blade

  • SHARE
  • TWEET