Mad John The Wise, The Mound @ Temple, 02/03/18

Το party που στήθηκε στο Temple είχε άξιο οικοδεσπότη, με τον τρελο-Γιάννη να γιορτάζει την πρώτη του κυκλοφορία εντυπωσιακά

Από τον Σπύρο Κούκα, 05/03/2018 @ 10:53

Το σανίδι στέκεται πάντοτε ως ο πιο απαιτητικός και ξεκάθαρος κριτής για το ποιόν ενός σχήματος, έχοντας ανεβάσει και κατακρημνίσει στις συνειδήσεις πολλές μπάντες με αξιόλογη δισκογραφική πορεία. Ειδικά, δε, για τις μπάντες που βρίσκονται στις αρχές της πορείας τους, η συναυλιακή τους απόδοση αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα αναγνώρισης και προώθησης της μουσικής τους σε ένα λίγο πιο ευρύ κοινό, καθώς καλούνται να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες τους παρουσιάζονται για να προχωρήσουν παραπέρα.

Βέβαια, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής λίγα από τα παραπάνω είχαμε κατά νου οδεύοντας προς το Temple, εκεί που οι Mad John The Wise παρέα με τους The Mound θα γιόρταζαν την κυκλοφορία του ντεμπούτου full-length δίσκου των πρώτων. Σε έναν ιδανικό χώρο για την φιλοξενία αντίστοιχων gigs, η επίσημη «πρώτη» του υλικού του πολύ καλού "Voyager" σε συναυλιακές συνθήκες φάνταζε σαν ένα party μεταξύ καλών φίλων, με την παρεϊστικη διάθεση και τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του κοινού να προδιαθέτουν για μια γεμάτη ενέργεια μουσική βραδιά.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή λίγο πριν τις δέκα, οι The Mound, επίτιμοι καλεσμένοι της βραδιάς, έδειξαν ευθύς εξαρχής τις άγριες διαθέσεις τους. Επιδιδόμενοι σε ένα ρυπαρό, βαρβάτο και groov-άτο stoner/doom, κατάφεραν εύκολα να εξάψουν το ενδιαφέρον ακόμη και των λιγότερο σχετικών με τα πεπραγμένα τους, με τον βρώμικο ήχο να λειτουργεί παραδόξως ενισχυτικά στην εμφάνιση τους.

The Mound

Παρουσιάζοντας τραγούδια που συναντάμε και στο πρώτο τους EP, όπως το "Eye For An Eye" και το γουστόζικα Sabbath-ικό "Mound", αλλά και κομμάτια από το επερχόμενο πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, έδειξαν πως μπορούμε να περιμένουμε όμορφα πράγματα από αυτούς μελλοντικά. Με τον Αργύρη Δρόκαλο να εμφανίζεται υπερβολικά άνετος σαν frontman, την κιθαριστική δουλειά να αποδίδει ένα σοβαρό φόρο τιμής στους Μεγάλους Παλαιούς του είδους τους και το rhythm section να κρίνεται απλό μα στιβαρό, η μοναδική ένσταση μου για μια, κατά τα άλλα αξιοπρόσεκτη, εμφάνιση ήταν το γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις είχαν πλάτη γυρισμένη  στο κοινό, δείγμα της σχετικής απειρίας τους.

The Mound

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα, που χρησίμευσε για να ξαναγεμίσουμε τα ποτήρια μας και να τσεκάρουμε το αρκετά ενδιαφέρον merchandise των δύο σχημάτων, οι Mad John The Wise βρίσκονταν στη σκηνή, όντας έτοιμοι να ορίσουν την ουσιαστική έναρξη του release party. Άλλωστε, η βραδιά τους άνηκε δικαιωματικά και έχοντας στη φαρέτρα τους το φρέσκο υλικό από το "Voyager" αλλά και μερικές εκπλήξεις από το παρελθόν, ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα περνούσαμε καλά, όπως και συνέβη σε υπερθετικό βαθμό.

Mad John The Wise

Με την μπάντα να ξεκινά φουριόζα - αλλά κι αρκετά αγχωμένη - το set της με το "Gatti Di Strada" από το πρώτο της EP, δεν άργησε να αποβάλει το πολύ άγχος και να «λυθεί» εκτελεστικά. Το "Scumbag" ολοκλήρωσε την - τρόπον τινά - «προθέρμανση» της και από το (ακόμη καλύτερο συναυλιακά απ’ ότι στουντιακά) "Knee Scratch" κι έπειτα απέδειξε γιατί αρχίζει να θεωρείται μια από τις σημαντικές ελπίδες για το μέλλον του εγχώριου heavy rock ήχου. Ακολούθως, και με την εξαίρεση του "Green Pills" να ολοκληρώνει την εκπροσώπηση του EP τους, η παρουσίαση των κομματιών του νέου τους δίσκου θα επεφύλασσε αρκετές εντυπωσιακές στιγμές για να θυμόμαστε, αλλά και μια λίγο-πολύ αναμενόμενη απουσία (εκείνη του "Call Of The Wild").

Mad John The Wise

Η παρουσία του Χρήστου Κωνσταντινίδη και του βιολιού του θα έδινε τη δυνατότητα στα "Karman Line" και "The Way Of Grace" να παρουσιαστούν ζωντανά όπως τους αξίζουν, με το πρώτο να μας χαρίζει ένα από τα highlight της βραδιάς στην εκτεταμένη, αυτοσχεδιαστική εκτέλεση που παρουσιάστηκε, ενώ το δεύτερο να αποκαλύπτει το πολυσύνθετο της φύσης του δίχως εκπτώσεις στην ποιότητα. Γεγονός είναι, μάλιστα, πως η μπάντα εμφανίστηκε αρκούντως δεμένη και καλοκουρδισμένη, αποδίδοντας πειστικά ακόμη και τα πιο σύνθετα μέρη της μουσικής της, χωρίς να παρασυρθεί σε εμφανή λάθη λόγω της λογικής συναυλιακής έντασης που βίωνε.

Mad John The Wise

Το αποκορύφωμα της βραδιάς, ωστόσο, δεν είχε φτάσει ακόμη, με τον τρελο-Γιάννη να φυλάει τα δυνατά του «χαρτιά» για το τέλος. Έτσι, τα "Whisper's Load" και "Banishment" ανέβασαν κατακόρυφα τον παλμό και έδωσαν αφορμή για αρκετό κοπάνημα πάνω και κάτω από τη σκηνή, προετοιμάζοντας άψογα το έδαφος για το μεγαλοπρεπές κλείσιμο με το ισοπεδωτικό "Monolith" (όπου κι επιβεβαίωσαν τις προ ημερών προβλέψεις μου σχετικά με αυτό).

Mad John The Wise

Συνολικά, λοιπόν, μιλάμε για μια βραδιά που κύλησε για όλους ιδανικά, με τους Mad John The Wise να επισφραγίζουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο δισκογραφικό βήμα με μια εμφάνιση που αρχίζει να «χτίζει» το συναυλιακό τους όνομα, τους The Mound να επιτελούν άψογα το ρόλο τους και τον (αρκετό) κόσμο που βρέθηκε στο Temple να μην έχει κανένα παράπονο από τα όσα προσέφεραν και οι δύο μπάντες επί σκηνής.

Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος

SETLIST

Gatti Di Strada
Scumbag
Knee Scratch
Only Chance
Green Pills
Karman Line
The Way Of Grace
Whisper's Load 
Banishment
Monolith
  • SHARE
  • TWEET