Blind Guardian @ Principal Club Theater, 08/10/23

Blind Guardian live in Greece pt.3

Από τον Γιάννη Βόλκα, 10/10/2023 @ 12:02

Εβδομάδα Blind Guardian διανύει πλέον επίσημα το metal κοινό της χώρας. Δύο sold out στην πρωτεύουσα, άλλο ένα στην Θεσσαλονίκη καθώς και μια αναπάντεχη τρίτη μέρα στην Αθήνα η οποία προστέθηκε μετά την αναβολή της μπάντας στο Ισραήλ. Την ερχόμενη Τετάρτη, λοιπόν, οι Γερμανοί βάρδοι θα κλείσουν πανηγυρικά στο Floyd την φετινή τους επίσκεψη στην χώρα μας. Επιστρέφοντας στα της Θεσσαλονίκης, ο κόσμος μαζεύτηκε από νωρίς στον χώρο του Μύλου αφού το προαναφερθέν sold out απαιτούσε αρκετό χρόνο κατά την είσοδο του κοινού. Χωρίς opening act, κόσμος και μπάντα είχαν τον χρόνο να προετοιμαστούν και στις 9:30 οι Blind Guardian ανέβηκαν αποθεωμένοι στην σκηνή.

Blind Guardian

To ομώνυμο "Imaginations From The Other Side" αποτέλεσε ιδανικό ζέσταμα τόσο για το συγκρότημα όσο και για το κοινό που έδειξε από νωρίς «τα δόντια του». Αγαπημένος δίσκος στην χώρα μας όπως φρόντισε να αναφέρει ο Hansi Kursch ανάμεσα στα πολλά που είπε πριν προχωρήσει στο πιο πρόσφατο "Blood Of The Elves". Ίσως λίγο παραπάνω ομιλητικός από ότι θα επιθυμούσαμε αλλά ανέκαθεν συμπαθής ο Γερμανός frontman. Άλλωστε κανείς μας δεν γίνεται νεότερος και έτσι τα διαλείμματα τον βοηθούσαν ώστε να κρατά τα φωνητικά του στο υψηλό επίπεδο που ακόμα βρίσκονται. H μέση γη βρίσκεται για τους Guardian εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα αφού κάθε τους επίσκεψη συνοδεύεται με τιμές ηρώων. Ο κόσμος έδειχνε θερμή ανταπόκριση σε όλες τις συνθέσεις αλλά είναι γνωστό ποιοι δίσκοι αποτελούν κορυφαίες στιγμές της δισκογραφίας του συγκροτήματος. Αυτό έδειξε άλλωστε και η καθολική συμμετοχή στο "Nightfall" αλλά και στο "The Script Of My Requiem" που ακολούθησε.

Blind Guardian

Ο χρόνος κυλούσε πιο γρήγορα από το επιθυμητό με μοναδικό μελανό σημείο τον «περίεργο» ήχο που σε σημεία γινόταν χαοτικός δυσκολεύοντας την ακρόαση των κομματιών. Φυσικά στα παλιότερα κομμάτια αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε αφού η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο έντονη που τα φωνητικά του Hansi ήταν σχεδόν «περιττά». Συμφώνησε και ο ίδιος με τα λεγόμενά μας αφού μετά την πρώτη στροφή του "The Bard's Song - In The Forest" το κοινό ανέλαβε εξολοκλήρου δημιουργώντας μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές που μπορεί να ζήσει κανείς σε metal συναυλία. Μπορεί οι Γερμανοί να έχουν ουκ ολίγες επιτυχίες αλλά αυτό που συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη σε αυτό το τραγούδι είναι πραγματικά κάτι πολύ «μεγάλο», γεγονός που μας κάνει να μην το βαριόμαστε ακόμα και με το πέρασμα τόσων χρόνων.

Blind Guardian

Οι παλιοί Andre Olbrich και Marcus Siepen ανέλαβαν αψεγάδιαστα τα κιθαριστικά μέρη αφήνοντας όμως τα περισσότερα βλέμματα, και λόγια, στον frontman Hansi ο οποίος έδειχνε να απολαμβάνει την κάθε στιγμή και αντίδραση του ένθερμου κοινού. Φυσικά μια συναυλία των Blind Guardian στην χώρα μας είναι «νίκη από τα αποδυτήρια» γεγονός που επιβεβαιώθηκε φέτος με τον πιο δυναμικό τρόπο. Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν πρόκειται για νοσταλγία των παλιότερων, για συνύπαρξη νέων και γηραιότερων οπαδών ή για το αποτέλεσμα της εξαιρετικής εμφάνισης στο περσινό Release. Ένα είναι σίγουρο. Οι Βlind Guardian παραμένουν σταθερή αξία και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού ακόμα και σήμερα.

Blind Guardian

Η κανονική διάρκεια περιείχε πολλά από τα αγαπημένα κομμάτια των Γερμανών. Το ιστορικό "Majesty" αλλά και το, κατάλληλο για ξελαρύγγισμα, "Traveller In Time". Στα πέντε κομμάτια του encore που έφεραν την χρονική διάρκεια κοντά στις δυο ώρες, ξεχώρισε συγκινητικά το "Lord Of The Rings" αλλά και το εκτενές sign-along στο "Valhalla". To απόλυτο hit της μπάντας "Mirror Mirror" είναι πάντα ευπρόσδεκτο και η διασκευή στο "Barbara Ann" έκλεισε την βραδιά μέσα σε εορταστικό κλίμα, αν και οι Γερμανοί διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους πολύ καλύτερες συνθέσεις οι οποίες λόγω έλλειψης χρόνου δεν προτιμήθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και στα τρία, μέχρι στιγμής, live στην χώρα μας έχουν γίνει μικροαλλαγές στο setlist και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την ερχόμενη Τετάρτη.

Blind Guardian

Πολλοί βιάστηκαν να κοροϊδέψουν την επιτυχία των Blind Guardian. Το ίδιο συμβαίνει σε αυτή την χώρα κάθε φορά που κάποιος καταφέρνει κάτι αφού έχουμε δείξει επανειλημμένα ότι δυσκολευόμαστε να χαρούμε με οτιδήποτε θετικό. Τεράστια επιτυχία, λοιπόν, για τους Blind Guardian και εξίσου μεγάλη η χαρά των πολυάριθμων οπαδών τους. Μαζί το κατάφεραν αυτό και τους αξίζουν μόνο συγχαρητήρια. Οι υπόλοιποι ας προσπαθήσουν να καταφέρουν το ίδιο για το δικό τους αγαπημένο συγκρότημα.

Blind Guardian

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

Imaginations From The Other Side
Blood Of The Elves
Nightfall
The Script Of My Requiem
Violent Shadows
Skalds And Shadows
Time Stand Still (At The Iron Hill)
Deliver Us From Evil
The Bard's Song - In The Forest
Majesty
Traveller In Time

encore:

Sacred Worlds
Lord Of The Rings
Valhalla
Mirror Mirror
Barbara Anna (διασκευή The Regents)

  • SHARE
  • TWEET