Rockwave Festival (Rotting Christ, 1000Mods, Nightstalker, Innerwish, Bazooka, Godsleep) @ TerraVibe Park, 30/06/17

Εξαιρετική η παρουσία των συγκροτημάτων την πρώτη ημέρα του Rockwave

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 02/07/2017 @ 14:55

Το μακροβιότερο εγχώριο rock φεστιβάλ που τα τελευταία είκοσι και κάτι χρόνια καλώς ή κακώς αποτελεί αποκούμπι σε περίπτωση που δεν βρεθείς σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, είναι και φέτος εδώ, αν και όχι στην καλύτερή του περίοδο. Τρεις ημέρες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά με διάθεση να είμαστε εκεί και να περάσουμε καλά.

Η Παρασκευή είναι η πρώτη ημέρα εξολοκλήρου αφιερωμένη στην ελληνική σκηνή, με μπάντες που καλύπτουν ένα ικανοποιητικό μουσικό εύρος, αλλά και διαφορετικές γενιές της ευρύτερης εγχώριας rock σκηνής. Συγκυριακά βεβαίως βρεθήκαμε στη Μαλακάσα και στο Terravibe στο χειρότερο δυνατό timing, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς και με τη σκέψη να αιτηθώ την υπαγωγή μου στα βαρέα και ανθυγιεινά, έφτασα κάθιδρος στο venue για να προλάβω το πρώτο συγκρότημα.

 

Godsleep

Δυστυχώς, οι τελευταίοι ήχοι από το σετ των Godsleep δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη για οτιδήποτε, αλλά τα χαμόγελα των λιγοστών παρευρισκόμενων μπορούν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι οι ψυχεδελικοί ήχοι των Godsleep, τους κράτησαν ευχάριστη συντροφιά. Ασφαλώς πρέπει να ειπωθεί ότι τα μέλη της μπάντας εύκολα χαρακτηρίζονται ως οι ήρωες της ημέρας, καθώς την ώρα της εμφάνισής τους η θερμοκρασία έφτασε σε μέγιστες και απαγορευτικές για τέτοιες δραστηριότητες τιμές.

Godsleep

 

Bazooka

Ο ίδιος τίτλος αντιστοιχεί και στους Bazooka που τράβηξαν τα πάνδεινα. Αποτελούν ένα συγκρότημα που έχει δημιουργήσει εντύπωση κυρίως με τον περσινό τους δίσκο και κρίνοντας σε έναν βαθμό και από την εμφάνισή τους θα έλεγα ότι δικαιώνουν την κουβέντα που έχουν προκαλέσει. Στις 18:10 ανέβηκαν στη σκηνή και έκαναν ό,τι μπορούσαν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Bazooka

Στα σαράντα λεπτά της εμφάνισής τους, με τον ήλιο να τους χτυπάει κατακούτελα, αναγκάστηκαν δύο φορές να διακόψουν και να φύγουν από τη σκηνή για να πάρουν μια ανάσα. Αλήτικο punk με σαρκαστικές στιγμές και πάνω από όλα, έντονη rock 'n' roll διάθεση. Έκαναν το καλύτερο δυνατό αλλά όπως και να έχει, δεν μπορείς παρά να είσαι επιεικής με βάση αυτά τα δεδομένα. Και οι ίδιοι τόνισαν ότι το βράδυ παίζουν πάντα καλύτερα.

 

Innerwish

Στις 19:15 τη σκυτάλη πήραν οι Innerwish. Αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα της εγχώριας heavy/power σκηνής. Πρόσφατος ο δίσκος τους, πρόσφατες και οι ζωντανές τους εμφανίσεις, αλλά δεν μας ενοχλεί να τους ξαναδούμε και σε ανοικτό χώρο.

Innerwish

Στιβαρή παρουσία με καλό ήχο, επαφή με το κοινό που ήδη είχε αρχίσει να πληθαίνει και το οποίο τους χειροκρότησε. Οι συνθήκες ήταν αισθητά καλύτερες κάτι που βοήθησε την μπάντα να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να ικανοποιήσει αυτούς που αρέσκονται στο συγκεκριμένο ύφος, όσο και αν από ένα σημείο και μετά προσωπικά δεν έβλεπα την ώρα για τους επόμενους.

 

Nightstalker

20:30. Για τους Nightstalker δεν χρειάζονται συστάσεις. Γερόλυκοι και μπαρουτοκαπνισμένοι ανέβηκαν στη σκηνή χωρίς πολλές φιοριτούρες και σχεδόν από το πρώτο δευτερόλεπτο σαν να μας διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα, ξεσήκωσαν όλο τον κόσμο και τον ώθησαν να χορεύει στον ρυθμό τους.

Nightstalker

Ένταση, νεύρο, βαρύς και εξαιρετικός ήχος, riff-άρες, επιλογές που αφορούσαν όλα τα αγαπημένα κομμάτια και ασταμάτητος ρυθμός χαρακτήριζαν την εμφάνισή τους. Ο Αργύρης αρκέστηκε σε λίγα αλλά ουσιώδη, όπως όταν ρώτησε το «Μαστουριάζετε;» ή τη στιγμή που απαίτησε «Θέλω να μυρίζω χόρτο». Τίποτα από αυτά βέβαια δεν απέτρεψε το συγκρότημα να κάνει μια σπουδαία συναυλία, η οποία κορυφώθηκε στο τελείωμα της με τα "Trigger Happy", "Dead Rock Commandos" και "Children Of The Sun".

Nightstalker

Προσωπικά, δεν έχω μέτρο σύγκρισης με το συναυλιακό παρελθόν της μπάντας, όμως μπορώ να αρκεστώ στο ότι η συγκεκριμένη ήταν μια επιβλητική εμφάνιση των Nightstalker, την οποία ευχαριστήθηκαν όλοι.

 

1000Mods

Στις 21.45 ήρθε η σειρά των 1000Mods, οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί σε καλό φεγγάρι μετά από μια σειρά καλών δίσκων και περιοδείες στο εξωτερικό. Δυστυχώς γι' αυτούς  ανέλαβαν τον δύσκολο και άχαρο ρόλο να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου όσο γίνεται πιο ψηλά, μετά τη σπουδαία εμφάνιση των Nightstalker.

1000Mods

Στο ξεκίνημα φάνηκε αυτή η δυσκολία καθώς οι χλιαρές αντιδράσεις όλων επηρέασαν εν μέρει και το συγκρότημα. Χρειάστηκαν λίγα κομμάτια για να ισορροπήσει και η μπάντα αλλά και να ενεργοποιηθεί το κοινό, που μπήκε στο κλίμα της μουσικής των 1000Mods. Σε γενικές γραμμές η παρουσία τους ήταν καλή, ο ήχος πολύ καλός και εν τέλει οι εντυπώσεις θετικές από μια μπάντα που δεν μας απογοητεύει ούτε δισκογραφικά ούτε συναυλιακά.

 

Rotting Christ

Λίγο μετά τις 23:00 ήρθε η ώρα για τους headliners της ημέρας. Για τους Rotting Christ τα λόγια είναι περιττά. Η εμφάνισή τους στο Rockwave δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από τις πολλές που πραγματοποιούν το καλοκαίρι σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Για μια ακόμη φορά έφτασαν στα γνωστά δικά τους standard, με άνεση και αέρα μεγάλου συγκροτήματος Ο κόσμος ήταν εκεί γι' αυτούς και για κάθε κομμάτι από αυτά που έχεις ακούσει εκατοντάδες φορές, αλλά θέλεις να ξανακούσεις πολλές ακόμα.

Rotting Christ

Η μεγάλη σκηνή του TerraVibe τους έδωσε τη δυνατότητα για μια πιο πληθωρική σκηνική παρουσία. Με τη συνοδεία show με φώτα και φωτιές και με τον άψογο ήχο να επιτρέπει να ακουστούν τα πάντα και να απολαμβάνουν όλοι την κάθε στιγμή. Όλα τα χέρια στον αέρα και ηλικίες να ξεκινούν από δεκαπέντε χρονών, των οποίων το "Rituals" είναι ο αγαπημένος τους δίσκος γιατί αυτό έχουν ζήσει, μέχρι και πενηντάρηδες, να χαίρονται εξίσου ένα συγκρότημα με διεθνή αναγνώριση.

Rotting Christ

Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε πει για τους Rotting Christ και τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Και αυτή τους η ζωντανή παρουσία ήταν σπουδαία, ίσως λίγο παραπάνω σπουδαία από πολλές άλλες του παρελθόντος, κοντινού ή μακρινού. Το μόνο που θα έλεγα είναι ότι όσο το συγκρότημα παραμένει σε τέτοια φόρμα και σε αυτό το επίπεδο, ας χαιρόμαστε κάθε στιγμή και κάθε εικόνα αυτών των εμφανίσεων, γιατί όλο αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα και γιατί δύσκολα θα ξαναβγάλει η εγχώρια σκηνή άλλους σαν κι αυτούς.

SETLIST

Ze Nigmar
Kata Ton Daimona Eautou
Athanati Este
Nemecis
Elthe Kyrie
Apage Satana
The Sign Of Evil Existence
Transfrom All Suffering Into Plagues
The Forest Of N’Gai
Societas Satanas
King Of A Stellar War
In Yumen Xibalba
Grandis Spiritus Diovolus
Chaos Geneto
Noctis Era

Encore:

ΧΞΣ (666)
Non Serviam

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ακραίες συνθήκες η μέρα κύλησε ομαλά και καλά για όλα τα συγκροτήματα, που έδωσαν πραγματικά ό,τι μπορούσαν. Αυτοί που έπαιξαν νωρίτερα ασφαλώς και δυσκολεύτηκαν περισσότερο, οπότε τα όποια μικροπροβλήματα και οι ατέλειες θεωρούνται δικαιολογημένες. Το πρόγραμμα τηρήθηκε εις το ακέραιο και ο ήχος ήταν πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια εμφάνισης των συγκροτημάτων. Τέλος, η προσέλευση του κόσμου ήταν παραπάνω από ικανοποιητική που με όχι και τόσο ασφαλείς υπολογισμούς (με το μάτι δηλαδή) να φτάνει τις δύο-τρεις χιλιάδες.

Φωτογραφίες: Διονύσης Παρθενιάδης / dionpa.com

  • SHARE
  • TWEET