"Killing In Thy Name": Ένα ντοκιμαντέρ των Rage Against The Machine για τις φυλετικές διακρίσεις

Το θρυλικό συγκρότημα επιθυμεί να καταρρίψει τον «μύθο της λευκότητας»

18/01/2021 @ 11:27

Οι Rage Against The Machine, σε συνεργασία με την διεθνή καλλιτεχνική κολλεκτίβα The Ummah Chroma, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Πρόκειται για το "Killing In Thy Name", το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν και στην ολότητά του εδώ, και αποτυπώνει την προσπάθεια ενός καθηγητή να ενημερώσει μια ομάδα παιδιών σχετικά με το παρελθόν των Η.Π.Α. όσον αφορά την καταπίεση μειονοτήτων.

Η εισαγωγή του ντοκιμαντέρ, που πήρε το όνομά του από το εμβληματικό τραγούδι-σταθμό του συγκροτήματος, που ακούγεται κατά τη διάρκεια του, αναφέρει χαρακτηριστικά πως

«Τα ακόλουθα είναι μια καταγραφή αληθινών γεγονότων. Ο σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε έξοδο κινδύνου από τον μύθο της λευκότητας, και μια πηγή ανακάλυψης. Να θυμάστε, τα παιδιά βλέπουν τα πάντα».

Μεταξύ άλλων, ο Brad Wilk, ντράμερ του συγκροτήματος, σχολίαζε:

«Η μουσική μας δεν θα υπήρχε χωρίς την πολιτική πίσω από αυτή. Όταν δίνουμε μια συναυλία, αν ξυπνήσουμε κάτι μέσα σε ένα παιδί που παρευρίσκεται στο κοινό, και ξεκινήσει να αλλάζει μέσα του, αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να πετύχουν οι Rage Against The Machine ως συγκρότημα».

Επιπρόσθετα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ιστορία πίσω από την, σημειολογικού χαρακτήρα, φωτογραφία που επέλεξε το συγκρότημα για να αποτελέσει εξώφυλλο του ντοκιμαντέρ.

  • SHARE
  • TWEET