Drive By Wire Greek Tour (Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Τρίκαλα, Αθήνα), 09-13/02/16

Heavy rock tour vs Μπλόκα αγροτών

Από τον Γιάννη Βόλκα, 24/02/2016 @ 12:37

Είναι αδύνατο να προσποιηθώ ότι θα είμαι απόλυτα αντικειμενικός στο παρακάτω κείμενο. Μια μικρή έρευνα είναι αρκετή ώστε να αντιληφθεί ο καθένας την σχέση μου με τους Drive By Wire. Παρ' όλα αυτά θα προσπαθήσω να περιγράψω περιληπτικά όλα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα η οποία περιλαμβάνει πολλά θετικά δίχως όμως να αποκρύψω οποιοδήποτε αρνητικό στοιχείο. Για την επέτειο δέκα ετών περιοδεύουν οι Ολλανδοί κάνοντας πέντε στάσεις στην χώρα μας δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία, εκτός από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα που έχουν ήδη επισκεφθεί στο παρελθόν, να γνωρίσουν και την ελληνική επαρχία.

09/02: Στο Κλειδί Του Φα - Σέρρες

Drive By Wire

Πρώτη στάση της περιοδείας η, γειτονική στην πόλη όπου προσγειώθηκαν, πόλη των Σερρών. Ευκαιρία για αναγνωριστική οδήγηση αφού το θέμα των αγροτομπλόκων απασχολούσε εξαρχής το συγκρότημα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα φτάσαμε στο Κλειδί Του Φα, έναν χώρο μικρό αλλά κατάλληλο λόγω του εναλλακτικού του χαρακτήρα. Εξίσου εναλλακτικός και ο κόσμος ο οποίος γέμισε ασφυκτικά τον χώρο δίνοντας έτσι στο συγκρότημα τον αέρα του νικητή. Η μπάντα, αν και περίμενε την συγκεκριμένη βραδιά να είναι η πρόβα generale εν όψει της υπόλοιπης περιοδείας, μπήκε γρήγορα στο κλίμα και παρέδωσε μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση απέναντι στο θερμό κοινό.

Ένα set περίπου μιάμιση ώρας το οποίο είχε την δυνατότητα να γίνει και μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε επερχόμενη εμφάνιση της τοπικής αστυνομίας. Βαρύτητα στο περσινό "The Whole Shebang", αρκετές αναφορές στους δυο προηγούμενους δίσκους καθώς και τρεις διασκευές, το ξέφρενο "TV Eye" των Stooges, το "Summertime Blues" στην Blue Cheer version και το "Voodoo U Do" των δικών μας Nightstalker. Το τελευταίο ήταν και το μοναδικό κομμάτι στο οποίο η μπάντα υπέπεσε σε λάθος, κάτι που δεν επαναλήφθηκε σε καμία από τις επόμενες εμφανίσεις.

10/02: Rover Bar - θεσσαλονίκη

Drive By Wire

Μπόλικος χρόνος κατά την διάρκεια της ημέρας στην Θεσσαλονίκη έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του συγκροτήματος να κάνουν τις βόλτες τους αλλά και να γυρίσουν πλάνα για το επερχόμενο βίντεο κλιπ τους. Αργότερα, το βράδυ, όταν φτάσαμε στο Rover, ο χώρος ήταν ήδη κατάμεστος, όπως είναι σχεδόν κάθε Τετάρτη. Στην τελική που βρίσκει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά αξιόλογα συγκροτήματα εγχώρια αλλά και του εξωτερικού με ελεύθερη είσοδο;

Οι Instant Boner παρέδωσαν μαθήματα ψυχεδελικού rock, δεν «άναψαν τα αίματα» αλλά δημιούργησαν κατάλληλη ατμόσφαιρα για την συνέχεια. Όπως και να 'χει πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα νέα συγκροτήματα της ελληνικής, ευρύτερα heavy rock, σκηνής και αξίζουν την προσοχή σας. Όπως περισσότερη προσοχή άξιζαν και οι Drive By Wire. Με ελευθερία κινήσεων πάνω σε ένα κατά πολύ μεγαλύτερο stage, με άνεση και επαγγελματισμό πρόσφεραν ένα άψογο show, αλάνθαστο και γεμάτο ενέργεια. Μια βραδιά - επένδυση για το μέλλον του συγκροτήματος στην χώρα μας.

11/02: Το Μανιτού - Βόλος

Drive By Wire

Αφού ξεπεράστηκε το άγχος και τα μπλόκα των αγροτών, η άφιξη αλλά και ολόκληρη η διαμονή στην πόλη του Βόλου κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο. Το «Μανιτού» μπορεί να έχει μικρό stage, το ντόπιο drum-kit να έχει δική του προσωπικότητα και να πηγαίνει όπου αυτό επιθυμεί, τα τεχνικά προβλήματα να ήταν πολλά αλλά στο τέλος της βραδιάς αυτό που έμεινε ήταν μια άκρως true εμπειρία με τον ντόπιο «μαγαζάτορα» να εκτιμά την μουσική που όλοι μας λατρεύουμε, τον disc jockey να παραδίδει σεμινάρια γνώσεων σε όλους όσους ασχολούνται με την heavy rock / psychedelic σκηνή και το κοινό να εκτιμά την ευκαιρία που έχει να παρακολουθήσει ένα πραγματικά αξιόλογο συγκρότημα στην πόλη του Βόλου.

Νωρίτερα, οι Black Volga άνοιξαν την βραδιά με stoner metal ήχους. Συγκρότημα με μικρή διάρκεια ύπαρξης αλλά με όρεξη για περισσότερα. Δουλεία από τα παιδία, στήριξη από το κοινό και όλα θα πάνε καλά. Οι Drive By Wire δεν έδωσαν σημασία στα πολλά τεχνικά προβλήματα της βραδιάς και έδωσαν για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό. Η εκτίμηση και το ενδιαφέρον που έδωσε το κοινό τους έδωσε την απαραίτητη ώθηση ώστε να παρουσιάσουν ένα αψεγάδιαστο ψυχεδελικό heavy rock show.

12/02: Μανδραγόρας - Τρίκαλα

Drive By Wire

Επόμενη στάση στα Τρίκαλα όπου δυστυχώς οι χαμηλές προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν. Η χαμηλή προσέλευση όμως δεν ενόχλησε τόσο αφού το συγκεκριμένο venue ήταν κατάλληλο να υποστηρίζει μια εμφάνιση με πολύ περισσότερο κόσμο. Νωρίτερα οι Καρδιτσιώτες Side Effect έβαλαν τα δυνατά τους ώστε να ζεστάνουν τον χώρο.

Οι Drive By Wire αδιαφόρησαν για την ποσότητα του κόσμου και πρόσφεραν στους λίγους παρευρισκόμενους μια ακόμα αξέχαστη βραδιά. Μακάρι σε μερικά χρόνια αυτοί που τους τίμησαν με την παρουσία τους να έχουν την δυνατότητα να καμαρώνουν ότι παρακολούθησαν την συγκεκριμένη μπάντα στα Τρίκαλα μπροστά σε 35 άτομα. Όπως και να 'χει αυτό που μας έμεινε ήταν η φιλόξενη διάθεση του κοινού, των διοργανωτών αλλά και των ανθρώπων του "Silver Spur" που μας υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες λίγο μετά το τέλος του show.

13/02: Death Disco - Αθήνα

Drive By Wire

Άφιξη στην Αθήνα για την τελευταία στάση της ελληνικής περιοδείας και την ανυπομονησία του συγκροτήματος να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Επιστροφή των Drive By Wire για τρίτη φορά στην πρωτεύουσα, συνάντηση με παλιούς φίλους και μια ακόμα ευκαιρία γνωριμίας του συγκροτήματος με το heavy rock κοινό της πόλης...

...το οποίο δεν εμφανίστηκε ποτέ. Οι Drive By Wire είχαν την, κακή, τύχη που έχουν τόσα και τόσα μικρότερα και ίσως άγνωστα συγκροτήματα  που έχουν επισκεφτεί την χώρα μας. Το promotion για την εν λόγω εμφάνιση ήταν καλύτερο από ποτέ, το δεκάευρο ίσως να φάνηκε πολύ για ορισμένους οι οποίοι πρέπει να αναλογιστούν πόσες φορές έχουν δώσει τα ίδια χρήματα για τους Nightstalker, Planet Of Zeus ή 1000mods. Φυσικά τα συγκροτήματα αυτά τα λατρεύουμε όλοι μας και έχουν καταφέρει να «παίξουν στα ίσα» τα αντίστοιχα του εξωτερικού αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε να υποστηρίζουμε την προσπάθεια ορισμένων ανθρώπων να κρατήσουν την Ελλάδα στον συναυλιακό χάρτη.

Πολύ δυνατοί οι Bombing The Avenue, με το σύγχρονο rock / metal τους. Περιμένουμε πολλά από τα παιδιά στο μέλλον. Όπως και οι Drive By Wire, έτσι και αυτοί, άξιζαν μεγαλύτερη προσέλευση από αυτή που ζήσαμε στο Death Disco.

H Simone, o Alwin, ο Jerome και ο Marcel έβαλαν για άλλη μια φορά τα δυνατά τους και σταδιακά κέρδισαν το κοινό. Τα δύο κομμάτια που έλειψαν από το κανονικό setlist άφησαν μια πίκρα στο τελείωμα μιας βραδιάς που θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ καλύτερα.

Οι Drive By Wire μπορεί να μην είναι το καλύτερο συγκρότημα του κόσμου και δυστυχώς απέχει ακόμα από το να αποκτήσει το επιθυμητό fanbase στην χώρα μας. Είναι όμως ένα αξιόλογο συγκρότημα του οποίου την εργατικότητα  και τον επαγγελματισμό θα ζήλευαν ονόματα πολύ πιο διάσημα τόσο εγχώρια όσο και του εξωτερικού. Στα headquarters της μπάντας ήδη έχουν αρχίσει οι συσκέψεις ώστε η επόμενη φορά να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

  • SHARE
  • TWEET