Possessed: «Το σημερινό line-up είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή»

Ο drummer των Possessed, Emilio Marquez, μας μιλάει για τον νέο δίσκο και τα Rototoms

Από τον Γιάννη Δούκα, 20/05/2019 @ 17:33

Ο νέος δίσκος των Possessed μας έχει πάρει τα μυαλά. Εξακολουθεί να πωρώνει σε καθημερινή βάση, συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί το αυχένα και να μας κάνει να θέλουμε όσο τίποτε να τους ξαναδούμε στην Ελλάδα. Επιλέξαμε να επικοινωνήσουμε με τον Emilio Marquez για να δώσουμε τα εύσημα στο υπέροχο drumming του που κοσμεί το "Revelations Of Oblivion" αλλά και για να αναπολήσουμε εποχές όπου παλεύαμε να βρούμε κάτι παραπάνω για τους Brainstorm, σε εκείνη τη συλλογή "The Heralds Of Oblivion". Απίστευτα φιλικός και ευγενικός μας έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς ξαναμπήκε στις ράγες η μηχανή των Possessed. Και μην ξεχνάτε "When there's no more room in hell the dead shall walk this earth".

Possessed

Γεια χαρά Emilio από το Rocking.gr και την Ελλάδα. Πώς είσαι;

Γεια σου Γιάννη, σε σένα και σε όλη την Ελλάδα. Είμαι μια χαρά και η χώρα σου είναι εκπληκτική.

Με την υπομονή έρχεται και η επιτυχία

Λοιπόν, πριν αρχίσουμε να σου εκμυστηρευτώ ότι το "Revelations Of Oblivion" ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Εννοώ ότι εμπεριέχει ένα ρίσκο να δημιουργήσετε νέο δίσκο με τόσο βαρύ παρελθόν από πίσω. Θαρρώ ότι άξιζε την αναμονή. Εσύ πώς το βλέπεις λίγες μέρες προ της κυκλοφορίας του;

Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος με το νέο άλμπουμ των Possessed. Δεν μπορώ να περιμένω την κυκλοφορία του, στις 10 του Μαΐου. Κάθε τραγούδι έπρεπε να ήταν εκπληκτικό. Με την υπομονή έρχεται και η επιτυχία.

Η μουσική στο "Seven Churches" ήταν άρρωστη και σκοτεινή

Πάμε πίσω στον χρόνο και αν θες μοιράσου μαζί μας την πρώτη στιγμή που άκουσες Possessed; Τι σε είχε εντυπωσιάσει περισσότερο;

Ο Eddie, ο αδερφός μου, έπαιζε το "Seven Churches" καθώς διάβαζα στο σπίτι μας. Γαμώτο μου, η μουσική στο δίσκο ήταν άρρωστη και σκοτεινή. Η περισσότερη μουσική εκείνης της περιόδου δεν είχε τέτοιο σκοτάδι να την περικλείει. Επίσης άκουγα πολλά παράξενα και αλλόκοτα μετρήματα. Όχι σαν 4/4. Μέτρα σε 3, 5 ή 9. Ακουγόταν παράδοξο αλλά σωστό. Ήταν ο ορισμός, η υπογραφή του death metal.   

Είχες συναντηθεί με τον Jeff πριν τη διασκευή στο "Exorcist"; Θυμάσαι πώς τον προσεγγίσατε τότε (σαν Sadistic Intent) για να κάνει τα φωνητικά; Πώς προέκυψε μετά το reunion; Θυμάσαι τις αντιδράσεις του κόσμου από τις συναυλίες;  

Είχα συναντηθεί με τον Jeff όταν με είχε πάρει με το αμάξι του από τη Βόρεια Καλιφόρνια στο Los Angeles. Είχε μια γαμάτη λευκή Cadillac. Ήταν απίστευτη φάση.

Το The Seven Gates Of Horror ήταν ένα tribute όνομα το οποίο είχε προτείνει η εταιρία και επικοινωνήσαμε με τον Jeff μιας και αυτός όπως και οι Sadistic Intent ζούσαν στη Καλιφόρνια. Μετά κάναμε ένα show όπου σύνδραμε και ο Jeff μαζί μας. Δεν είχα ξαναδεί ποτέ να ανάβουν τόσοι αναπτήρες σε συναυλία underground μπάντας και ιδιαίτερα death metal στο LA. Πραγματικά έδειξαν αγάπη στον Jeff και στα τραγούδια των Possessed. Μετά το show ο Jeff ήρθε σε μένα και μου είπε «Πώς σου φαίνεται η ιδέα να φέρουμε πίσω τους Possessed;».

Του είπα «Μου αρέσει αυτή η ιδέα και θα τη στηρίξω».

Ο Jeff ήθελε να επικεντρωθώ 100% στους Possessed και η καρδιά μου ήταν μαζί του

Μάλιστα! Με αυτό το line-up είχατε γράψει κάνα τραγούδι; Επίσης θυμάμαι ότι κάπου εκεί άφησες και τους Sadistic;

O Rick (σημ: εννοεί τον Rick Cortez κιθαρίστα των Sadistic Intent) είχε γράψει ένα τραγούδι αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε για τους Possessed. Ήμουν πολύ τυχερός που πέρασα τόσες καλές στιγμές με αυτά τα παιδία σε ένα χρονικό διάστημα 13 χρόνων.

Ήταν κορυφαία μπάντα. Αλλά σταμάτησα από τους Sadistic Intent. Ο Jeff ήθελε να επικεντρωθώ 100% στους Possessed και η καρδιά μου ήταν μαζί του, οπότε ήταν μια «αμοιβαία» αποχώρηση. Νιώθω μεγάλη τιμή να παίζω τύμπανα για τον Jeff και τους Possessed.

Το σημερινό line-up είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή

Μπορείς να μας πεις πώς βρεθήκατε με τα τωρινά μέλη; Να υποθέσω πως ο Robert στο μπάσο ήταν δική σου πρόταση μιας και τον γνώριζες από τους Coffin Texts και Engrave;

Ο Robert και εγώ παίζουμε μαζί σε διάφορες μπάντες για περισσότερα από 22 χρόνια. Συνεπώς είμαστε κάτι σαν αδέρφια. Συν ότι βοηθάει ότι μπορεί να παίξει μπάσο χα, χα!

Παίζω στους Possessed από τα τέλη του 2006. Το σημερινό line-up είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Είμαστε μαζί σαν αδέρφια και σεβόμαστε ο ένας τις απόψεις του άλλου. Το νιώθεις ότι κάτι πάει καλά, από τη μουσική μέχρι το ήθος που βγαίνει στη δουλειά.

Possessed - Revelations Of Oblivion

Πόσο σας πήρε η σύνθεση των τραγουδιών; Και πότε αποφασίσατε ότι το υλικό που είχατε είναι τόσο δυνατό ώστε να γίνει δίσκος;

Από το 2011 ο Daniel δουλεύει τη μουσική μαζί με τον Jeff και εμένα. Ο Jeff γράφει τα riff και τους στίχους και υπήρξε χημεία. Κάποια από τα riff καταφέρανε να μπουν και κάποια άλλα τα αφήσαμε. Όλα τα τραγούδια είναι καλά κουρδισμένα και δουλεμένα. Αυτά τα δέκα κομμάτια ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2018. Brutal!

Το riff λέει στα τύμπανα το τι πρέπει να γίνει

Έχοντας ακούσει σχεδόν όλες τις δουλειές σου δηλώνω ευθαρσώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ότι εδώ έχουμε το καλύτερο σου παίξιμο. Το drumming είναι από τα highlight του δίσκου. Κρατάς το παλιομοδίτικο στυλ αλλά βάζεις και φρεσκάδα. Εσύ πώς το βλέπεις;

Κοίτα πιστεύω ότι παίζοντας με όλα τα προηγούμενα group κατάφερα να αναπτύξω το στυλ μου το οποίο παρεμπιπτόντως ακόμα χρειάζεται δουλειά. Αλλά νομίζω ότι το riff λέει στα τύμπανα το τι πρέπει να γίνει. Πάντα μου άρεσε ο συγχρονισμός στα drums όπου οι νότες της μουσικής να αντιστοιχούν με τις νότες των rolls για να σου πω ένα παράδειγμα. Ευχαριστώ πάντως για τα λόγια σου!

Το snare και ιδιαίτερα ο ήχος στα tom μου φέρνει κάτι από το παρελθόν. Και ειλικρινά με τρελαίνει. Έγινε προμελετημένα; Τίνος ιδέα ήταν; 

Πηγαίνοντας πολύ πίσω σε ένα σχήμα που λεγόταν Brainstorm είχα Rototoms. Μετά από κάποια χρόνια σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ. Όταν ο Jeff ξανάφτιαξε τους Possessed ήρθε η ώρα να φέρουμε πίσω τα Rototoms. Ο παλιός ήχος των Possessed τα περιλάμβανε οπότε ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε. Old School!

Επίσης αγαπώ τα δικά μου BubingaTama Starclassic. Αυτό το set βγάζει ένα παχύ και αρρωστημένο ήχο. Ο Peter ήταν εκπληκτικός στο studio. Το snare θα μπορούσε να ακουγόταν πιο απειλητικό στην ηχογράφηση αλλά αυτός είμαι εγώ με τις ιδιοτροπίες μου.

Όταν έπρεπε να μάθω το στυλ του Mike Sus ήταν τότε που σεβάστηκα ακόμα παραπάνω το παίξιμό του

Αλήθεια, που σου φαίνεται σήμερα το παίξιμο του Mike Sus; Ήταν έμπνευση για σένα και τον δίσκο;

Τρελή και απίστευτη ταχύτητα για την εποχή του. Επίσης μυστήρια και δυσδιάκριτα roll. Ειλικρινά, όταν έπρεπε να μάθω το στυλ του ήταν τότε που σεβάστηκα ακόμα παραπάνω το παίξιμό του.

Ενδιαφέρθηκε κάποιο από τα παλαιότερα μέλη να δει τι κάνατε στο studio ή να ακούσει το υλικό σας;

 Όχι!

Possessed

Με λίγα λόγια πώς θα περιέγραφες τη σχέση σου με τον Jeff Becerra; Είστε μαζί για πάνω από 13 χρόνια...

Είναι ένας gentleman και ένας άγγελος. Σκεπτόμαστε το ίδιο σε πολλά θέματα.

Αγαπημένα τραγούδια να παίζεις; Παλαιά ή καινούργια...

Από παλιά: "Eyes Or Horror", "Fallen Angel", "Storm In My Mind", "Evil Warriors", "March To Die". Γαμησέ το καλύτερα... είναι πάρα πολλά για να διαλέξω.  

Από την Ελλάδα μου έμειναν, ο Παρθενώνας, το απίστευτο φαγητό και οι τρελαμένοι οπαδοί που διψούσαν για Possessed και metal

Θα βγείτε σε ευρωπαϊκή περιοδεία έτσι; Θα ξανάρθετε Ελλάδα; Μας λιώσατε τον εγκέφαλο την προηγούμενη φορά. Πώς σας είχε φανεί η χώρα μας;

Πρέπει να υποστηρίξουμε το άλμπουμ, οπότε ναι μια ευρωπαϊκή περιοδεία θα γίνει τον Ιούνιο.  

Από την Ελλάδα μου έμειναν, ο Παρθενώνας, το απίστευτο φαγητό και οι τρελαμένοι οπαδοί που διψούσαν για Possessed και metal.

Ελπίζω να επιστρέψουμε Ελλάδα σύντομα!  (Σημ: Απ’ τό στόμα σου και σε κάνα promoter τ’ αυτί)

Τελευταία ερώτηση. Είσαι ακόμα στους Asesino; Επίσης υπάρχει κανά άλμπουμ στον ορίζοντα για τους Coffin Texts;

Ναι είμαι ακόμα στους Asesino αλλά τα παιδιά είναι τόσο απασχολημένα με τα άλλα project που βρισκόμαστε σπάνια. Έχω μάθει πάρα πολλά απ' τον Dino και τον Tony. Πάντως δουλεύουμε πάνω σε υλικό για νέο δίσκο.

Εξακολουθώ επίσης να είμαι στους Coffin Texts αλλά ειλικρινά τώρα τελευταία όλα είναι γύρω από τους Possessed.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, σου εύχομαι τα καλύτερα, keep on thrashing...

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Τσεκάρετε το facebook.com/EmilioGrindDrums.

Διαβάστε εδώ την κριτική του δίσκου "Revelations Of Oblivion" από τον Γιάννη Δούκα.

  • SHARE
  • TWEET