Rob Halford: «Οι Judas Priest θα κυκλοφορήσουν σύντομα νέο album»

02/09/2011 @ 12:26
Μπορεί οι Judas Priest να είναι στη μέση της παγκόσμιας περιοδείας τους, o frontman τους όμως, Rob Halford, έδωσε υποσχέσεις ότι το συγκρότημα είναι σε διαδικασία σύνθεσης νέου άλμπουμ.

Ο Halford δήλωσε πως αυτός και ο κιθαρίστας Glenn Tipton «άρχισαν να γράφουν νέα μουσική στις αρχές του έτους, πριν βγουν όλοι στο δρόμο για συναυλίες. Έχουμε γύρω στα 12 τραγούδια γραμμένα ως το τέλος, τέσσερα εκ των οποίων έχουν ηχογραφηθεί και στα οποία έχει γίνει και η παραγωγή. Άρα τα καλά νέα είναι ότι θα έχετε έναν ολοκαίνουργιο δίσκο από τους Priest του χρόνου».

Ο Halford επίσης τόνισε πως το συγκρότημα έχει αφήσει χώρο στο νέο κιθαρίστα Richie Faulkner, ο οποίος αντικατέστησε τον K.K. Downing, «να πάρει μέρος στις συνθέσεις, συνεισφέροντας και αυτός». Όμως δηλώνει σίγουρος πως αυτό δε θα αλλάξει τη συνολική εικόνα του δίσκου. «Τολμώ να πω πως πρόκειται για έναν ακόμη σπουδαίο δίσκο από τους Priest, με όλα τα στοιχεία του παραδοσιακού βρετανικού heavy metal που έχετε αγαπήσει, τα riff, τα screaming φωνητικά, όλα τα κλασικά στοιχεία που προσπαθούμε να κρατάμε στη μουσική μας».

Τα παραπάνω σημαίνουν προφανώς ότι η "Epitaph World Tour" (η οποία πέρασε και από τη χώρα μας πρόσφατα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) δε θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για τους φίλους του συγκροτήματος να το παρακολουθήσουν ζωντανά και ο ίδιος ο Halford αναγνωρίζει πως η μπάντα «εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να δηλώσει στους οπαδούς της ότι οι Priest δεν τελειώνουν εδώ». Συνεχίζει λέγοντας: «Θα περιορίσουμε τις μεγάλες και μακράς διαρκείας περιοδείες, γιατί, παρότι χαίρομαι που ακόμη είμαι ικανός για πολλά, δε θέλω να αποκτήσω ένα σύνδρομο όπου καταλήγεις πάντα μεθυσμένος και δε δίνεις την εμφάνιση που θέλεις να δώσεις στο κοινό. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επιλεγμένα show και -το πιο σημαντικό- θα συνεχίσουμε να συνθέτουμε και να ηχογραφούμε καινούργια metal μουσική».

Ο Halford προσέθεσε, τέλος, πως ένα από τα μελλοντικά live project μπορεί να είναι ένα show βασισμένο στο concept άλμπουμ των Priest, "Nostradamus". «Είναι ένας πολύ σημαντικός δίσκος για εμάς. Έχουμε μεγαλεπήβολα σχέδια για το τι θέλουμε να κάνουμε με το "Nostradamus", να το παίξουμε ολόκληρο φυσικά, κάτι απολύτως εφικτό, και δεδομένου ότι θα μειώσουμε τις μεγάλες περιοδείες, μπορούμε να εστιάσουμε περισσότερο σε αυτό».
  • SHARE
  • TWEET