Bad Habits: «Ζούμε και αναπνέουμε για τις συναυλίες, τα δίνουμε όλα στη σκηνή»

Μια συζήτηση για τη συλλογή που θα βγάλουν άμεσα, για τον νέο τους δίσκο που έρχεται, για τους παραγνωρισμένους Kill Cheerleader και τη συναυλία στην Τεχνόπολη

Από τον Παντελή Κουρέλη, 30/05/2023 @ 11:16

Οι Bad Habits είναι ένα νέο σχετικά σχήμα, που δημιουργήθηκε λίγο πριν την πανδημία. Με τη δημιουργικότητά τους να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τον επόμενο μήνα κυκλοφορούν το "This Is Not An Album", μια συλλογή με όλα τα singles που έχουν βγάλει μέχρι σήμερα (έντεκα τον αριθμό, παρακαλώ) αλλά ταυτόχρονα ηχογραφούν και νέο δίσκο.

Σε μερικές βδομάδες από τώρα τους περιμένουμε στη φιλόξενη σκηνή της Τεχνόπολης όπου θα ξεδιπλώσουν το rock ‘n’ roll ταλέντο τους και την όρεξή τους για ζωντανή δράση παρέα με τους Fundracar και τους αγαπημένους μας Nightstalker, στη μεγαλύτερη συναυλία τους μέχρι σήμερα. Με αυτή την αφορμή, είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να μάθουμε μερικά πράγματα παραπάνω γι’ αυτούς.

Σύντομα βγάζετε τον πρώτο σας δίσκο. Θα έχει κάποια κομμάτια που έχουμε ήδη ακούσει, αλλά και ορισμένα νέα. Πείτα μας δυο λόγια αναφορικά με τα συναισθήματα που σας δημιουργεί η πρώτη σας μεγάλη κυκλοφορία.

Αυτό ισχύει κατά το ήμισυ, όντως ετοιμάζουμε τον πρώτο μας δίσκο, αλλά αυτή την στιγμή βρίσκεται στα τελειώματα των ηχογραφήσεων. Το "This Is Not An Album" που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο πρόκειται απλά για μια συλλογή των 11 singles που έχουμε κυκλοφορήσει ψηφιακά, συν τρία κομμάτια (ένα δικό μας και δύο διασκευές), τα οποία δεν είχαν ανέβει ποτέ σε κάποια πλατφόρμα. Έγινε κυρίως λόγω της ανάγκης να υπάρχει η δουλειά μας συγκεντρωμένη κάπου, αλλά και για να κλείσει κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρώτο κεφάλαιο της μπάντας.

Άκουσα το "Endless Nights" και είναι ένα rock ‘n’ roll κομμάτι. Ο δίσκος θα κινείται σε αντίστοιχα ηχητικά μονοπάτια; Μιλήστε μας λίγο για τον ήχο του.

To "Endless Nights" είναι ο εκπρόσωπος της heavy metal πλευράς της μπάντας και λόγω αυτής της απόκλισης στο ύφος είχε μείνει εκτός του προγραμματισμού κυκλοφορίας των υπόλοιπων singles. Όμως το αγαπάμε πολύ σαν κομμάτι και έπρεπε κάποια στιγμή να δει κι αυτό το φως της μέρας. Θεωρήσαμε ότι η συλλογή "This Is Not An Album" ήταν η καλύτερη αφορμή γιαυτό. Τα 11 από τα 14 κομμάτια που θα βρίσκονται σε αυτήν έχουν ήδη κυκλοφορήσει και κινούνται στο φάσμα του hard rock και rock & roll.

Με ποιους έχετε συνεργαστεί για πράγματα όπως η παραγωγή και το εξώφυλλο; Όσον αφορά τη διανομή, συνεργάζεστε με κάποια δισκογραφική εταιρεία;

Εφόσον είναι συγκεντρωμένη δουλειά δύο χρόνων, δεν έγινε κάπου μεμονωμένα η παραγωγή. Συνολικά συνεργαστήκαμε με Destiny Studio, Ignite Studio και Mutual Sound Studio σε ό,τι αφορά τον ήχο. Όλα τα υπόλοιπα τα τρέχουμε εμείς εσωτερικά.

Το όνομά μας είναι παρμένο από κομμάτι του δίσκου "All Hail" των Kill Cheerleader, που θεωρούμε ένα μαγικό album που δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε ιστορικά

Πώς έχουν προκύψει τα γυναικεία φωνητικά στους Bad Habits; Έχει να κάνει με τις επιρροές σας;

Δεν «προέκυψαν» με κάποιον τρόπο, ούτε και υπήρχε κάποια σκέψη πίσω από αυτό, απλά η μπάντα ξεκίνησε από την Έλλη και μια άλλη κοπέλα. Αντιθέτως, θα έλεγα η συντριπτική πλειοψηφία επιρροών μας κινείται σε αντίθετες κατευθύνσεις σε αυτόν τον τομέα.

Ποιοι καλλιτέχνες ή και συγκροτήματα αποτελούν τις μεγαλύτερες επιρροές σας;

Moυσικά, υπάρχουν πολύ ετερόκλητα άτομα στην μπάντα, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιες σημαντικές επιρροές που έχουν καθορίσει τις συνθέσεις μας θα έλεγα ότι είναι οι New York Dolls, οι AC/DC, οι The Stooges, οι Motörhead και οι Ηanoi Rocks.

Από πού έχετε εμπνευστεί το όνομά σας;

Είναι παρμένο από κομμάτι του δίσκου "All Hail" των Kill Cheerleader. Πρόκειται για έναν από τους πιο αδικημένους σύγχρονους rock δίσκους. Είναι ένα μαγικό album (σ.σ. καλά τα λένε) που θεωρούμε ότι δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε ιστορικά, ενώ αποτελεί επίσης μεγάλη επιρροή για εμάς.

Εκτός από το ότι η πανδημία μας έχει επηρεάσει όλους σε πολλούς και διάφορους κλάδους, μήπως έπαιξε κάποιον ρόλο και στη δημιουργία του συγκροτήματός σας;

Στην δημιουργία όχι, γιατί ήδη είχαμε κάνει αρκετή δουλειά όταν ήρθαν τα μέτρα. Και στην πράξη όμως, δεν μπορώ να πω ότι μας πήγε πίσω αυτή η περίοδος αν εξαιρέσουμε δυο-τρεις μικροαναποδιές. Είχαμε τον χρόνο να θέσουμε τα θεμέλια για την μπάντα και να παρουσιάσουμε κάτι νέο σε μια εποχή που όλα ήταν «νεκρά» και στάσιμα.

Κινείστε προς συγκεκριμένη μουσική κατεύθυνση ηχογραφώντας το υλικό σας ή αφήνεστε πιο ελεύθεροι;

Μια υποτυπώδης μουσική κατεύθυνση υπάρχει πάντα υποσυνείδητα στον καθένα μας, από τα γούστα, τις επιρροές, το παίξιμο κλπ. Το μόνο που έχει αλλάξει στα νέα κομμάτια που ηχογραφούμε σε σχέση με τα προηγούμενα, είναι ότι πλέον γνωρίζουμε τι «δουλεύει» για εμάς στο περιβάλλον μιας ζωντανής εμφάνισης και συνθέσαμε αρκετά από τα κομμάτια μας με αυτό ως γνώμονα.

Πώς βρίσκετε την κυκλοφορία της μουσικής μέσω διαδικτύου σε σχέση με τους πιο παραδοσιακούς τρόπους του φυσικού μέσου ή του ραδιοφώνου;

Πολύ ευκολότερη και για τον μουσικό και για τον οπαδό. Προφανώς όπως και κάθε τι εύκολο, έχει και τα αρνητικά του, όπως για παράδειγμα τον ανελέητο και καθημερινό βομβαρδισμό από νέα κομμάτια. Όμως, το γεγονός ότι με ένα κλικ έχεις τη δυνατότητα το νέο σου κομμάτι να ακουστεί δωρεάν σε όλον τον πλανήτη, είναι τεράστια υπόθεση. Ειδικά για μια μπάντα που βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

Τι να περιμένει ένας ανυποψίαστος ακροατής που θα βρεθεί στη συναυλία σας με τους Nightstalker και τους Fundracar σε λίγες μέρες;

Πολλή ενέργεια, rock & roll και ένα live το οποίο είτε του αρέσουμε είτε όχι, δεν θα ξεχάσει εύκολα.

Εμείς πάντα δίνουμε το 200% πάνω στην σκηνή τόσο για να περάσει καλά ο κόσμος, αλλά και γιατί περνάμε και εμείς οι ίδιοι καλά κάνοντας αυτό που αγαπάμε

Έχετε κάποιο κομμάτι που σας αρέσει ιδιαιτέρως να παίζετε ζωντανά;

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα έλεγα είτε το "On The Run", με το οποίο κλείνουμε συνήθως τις συναυλίες μας, είτε το "Let It Roll". Είναι και τα δύο πολύ ευθεία, ειλικρινή rock & roll κομμάτια και πιστεύουμε ότι έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα.

Στις συναυλίες σας παίζετε και διασκευές; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε ή να περιμένουμε να μάθουμε αυτοπροσώπως στην Τεχνόπολη;

Παίζουμε σχεδόν αποκλειστικά δικό μας υλικό στις συναυλίες. Πού και πού προσθέτουμε κάποια αγαπημένα μας κομμάτια ως διασκευές, αλλά το αν θα γίνει αυτό και στην Τεχνόπολη είναι κάτι που θα πρέπει να το μάθετε από κοντά!

Bad Habits Nightstalker

Η συγκεκριμένη συναυλία είναι η μεγαλύτερη στη μέχρι τώρα καριέρα σας; Πώς αισθάνεστε που θα μοιραστείτε τη σκηνή με τις δύο αυτές μπάντες;

Είμαστε μια μπάντα που ζει και αναπνέει για τις συναυλίες. Είτε είναι σε ένα υπόγειο με τρία άτομα, είτε είναι στη γεμάτη Τεχνόπολη, εμείς πάντα δίνουμε το 200% πάνω στην σκηνή. Τόσο για να περάσει καλά ο κόσμος που βρίσκεται στον χώρο, αλλά και γιατί περνάμε και εμείς οι ίδιοι καλά κάνοντας αυτό που αγαπάμε. Οι Nightstalker και οι Fundracar είναι μπάντες που εδώ και χρόνια έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους και έχουν γράψει πολλά συναυλιακά χιλιόμετρα, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να είμαστε μαζί τους σε αυτή την βραδιά.

Παρακαλούμε κλείστε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τους οπαδούς σας και προς τους αναγνώστες μας!

Σας περιμένουμε όλους στις 16 Ιουνίου για να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι με ένα μεγάλο πάρτυ στην Τεχνόπολη!

  • SHARE
  • TWEET