[7]: Τραγούδια για τον Bumpy Johnson

Harlem, '60s, mafia, drugs, Malcolm X & the American Gangster

Από τον Γιώργο Ζαρκαδούλα, 16/01/2020 @ 14:10

Θυμάσαι τον F. Lucas; Τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο D. Washington στο "American Gangster"; Λογικά τον θυμάσαι. Ο τύπος που πήρε τα ηνία στο Harlem έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο του φίλου του και μέχρι τότε #1 αφεντικό και gangster της περιοχής, Bumpy Johnson. Του ψηλού εκείνου τύπου που συνήθιζε να κόβει λαιμούς με τη φαλτσέτα του μπαρμπέρη.

Ο βίος και η πολιτεία του εν λόγω κυρίου ζωντανεύουν στη μικρή οθόνη με τον F. Whitaker στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την αψεγάδιαστη ερμηνεία του να κοντράρεται στα ίσα με το αναμενόμενα εξαιρετικό του soundtrack. Το opening theme song είναι από τα λίγα που κυκλοφορούν εκεί έξω δεν πατάς το forward στο τηλεκοντρόλ.

Η σειρά ξεκινά με την αποφυλάκισή του το 1963 από το περιβόητο Alcatraz έπειτα από 11 χρόνια παραμονής εκεί. «Ποιος είναι αυτός ο James Brown;» αναρωτιέται καθοδόν και βλέποντας τη μαρκίζα του Apollo Theater. Λίγο αργότερα θα συναντήσει τον παλιό του φίλο Malcolm X και πιο σημαντικά θέματα θα απασχολήσουν το μυαλό του.

Από την άλλη, η πολύχρονη απουσία του έδωσε την ευκαιρία σε επίδοξους gangsters της ιταλικής μαφίας να αναλάβουν τον έλεγχο του Harlem, με τον V. D’ Onofrio να είναι ένας εκ των κυριότερων αντιπάλων του. Υποδύεται τον V. Gigante, που πήρε προαγωγή από οδηγός σε gangster με τις ευλογίες της Μεγάλης Φαμίλιας και μισεί θανάσιμα τον μεγάλο του εχθρό. Το ποιος θα βγει νικητής από την αιματηρή τους κόντρα είναι κάτι που θα φανεί, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Johnson δεν θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα

Ο κεντρικός ήρωας της σειράς είναι συνεχώς απασχολημένος. Επιχειρηματικά σχέδια, οικογενειακά προβλήματα που πηγάζουν από την εξάρτηση της κόρης του από τα ναρκωτικά και από τη διαρκή του μάχη επιβίωσης. Πώς να τους σκοτώσουμε προτού κάνουν εκείνοι πρώτοι την κίνησή τους. Ο B. Johnson δεν φοβάται και το δείχνει με κάθε ευκαιρία.

Αγοράζει και πουλά αγώνες κι αθλητές. Μέχρι και τον Muhammad Ali προσπάθησε να γονατίσει. Οι συμμαχίες και τα τρικ που κάνει είναι σεμιναριακά, επιπέδου Nucky Thompson. Οι δρόμοι στο Harlem του ανήκουν και τα ρίσκα που παίρνει, συχνά επιφέρουν θανάσιμες επιπτώσεις. Προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο προσωπικό κέρδος και στην ενεργή του ανάμειξη με την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων της μαύρης κοινότητας.

Έχει μια πανέμορφη σύζυγο με ισχυρή προσωπικότητα, μια ενεργή σύμμαχό του που την αγαπάει. Έχει όμως και μια λευκή, γυναίκα-δηλητήριο για ερωμένη που δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί. Αντιστέκεται όσο μπορεί, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο για εκείνον. Ο B. Johnson όμως είναι ένας χειμαρρώδης μαύρος ποταμός που θα κάνει σχεδόν τα πάντα προκειμένου να έχει σχεδόν όλες τις καταστάσεις υπό τον πλήρη έλεγχό του. Αυτό το έβδομο και τελευταίο τραγούδι, το "Sinnerman" της γενιάς μας, του το αφιερώνουμε δικαιωματικά. Η συνέχεια επί της οθόνης σας.

  • SHARE
  • TWEET