Καινούργιο "Blackadder", Μεϊμαράκης πρωθυπουργός και νεότευκτα prog charts (!)

Όταν σου λένε prog, σκέφτεσαι progressive metal ή progressive pop άραγες;

Από τον Μάνο Πατεράκη, 04/09/2015 @ 10:41
Καλημέρες, καλημέρες φίλτατοι, καλό φθινόπωρο να 'χουμε. Μην στραβομουτσουνιάζετε, καύσωνα έχει έξω, φάτε ένα παγωτάκι κι έχουμε γιουρομπάσκετ μεθαύριο. Κι εκλογές όπου να 'ναι. Σαν καλοκαίρι θα 'ναι, θα δείτε!

Γράφοντας αυτό το κείμενο υπό την φαντασμαγορική queen-ική rock opera που βγάζουν φέτος οι αγαπημένοι μου The Dear Hunter, συνειδητοποιώ πως πέρασαν σφαίρα οι επτά ημέρες από το προηγούμενο παρασκευιάτικο Footnotes. Έγιναν πράγματα από τότε, κάμποσα.

Uncle Acid And The Deadbeats poster

Καταρχάς, ο νέος δίσκος των Iron Maiden διέρρευσε στα μεταλλικά λούκια και τις υδρορροές. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε κι εγώ χάρηκα που, παρά τον κρύο ιδρώτα του "Speed Of Light", έχουμε κομματάρες σαν το εναρκτήριο "If Eternity Should Fail" και ένα σύνολο εν γένει πολύ ανώτερο του "The Final Frontier".

Άκουσα και το καινούργιο των Uncle Acid, τους οποίους έχω πολύ ψηλά σαν μπάντα, αλλά απογοητεύτηκα. Σαν κάπου να το χάνουν, αλλά ίσως κάνω κωλοτούμπα πιο μετά, νωρίς είναι ακόμη. Πρόλαβα, βέβαια, να σας παρουσιάσω μία από τις αγαπημένες μου φετινές σεβεντίλες, οπότε το ισορρόπησα το πράγμα.

Πολλά ρετρό hard rock πραγματάκια και φέτος. Όσοι θέλετε κάτι σε Thin Lizzy, σε βαθμό παρεξηγήσεως, ακούστε το πολύ καλό φετινό The Sword. Αν θέλετε κάτι σε Radio Moscow, αλλά στο καλύτερο, ακούστε το φετινό άλμπουμ κάποιων Ιταλών Ape Skull (cheers mate!).

Blackadder

Αυτά. Τι άλλα; Τέλειωσα και την τρίτη σεζόν του “Peep Show”! Αν σας νοιάζει; Καθόλου, απλά ισοπεδώνει όποια κωμωδία βλέπετε, συμπεριλαμβανομένου του “Black Books”. Εκτός αν βλέπετε το “Blackadder”, για το οποίο παρεμπιπτόντως λένε -οι φαιδροί- ότι θα βγει καινούργια σεζόν! Εδώ, θα μου πείτε, έχουν βγάλει καινούργιο Κόναν και έχει ηχογραφηθεί καινούργιο “Kings Of Metal”. Η υπέροχη καλτ ατμόσφαιρα των ‘80s που παρέχει όλη την μαγεία είναι αδύνατον να αναπαραχθεί με τα τωρινά μας μέσα, πόσες φορές θα φάτε τα μούτρα σας πια;

Τι άλλο έγινε, αγαπητοί μου, την εβδομάδα που μας πέρασε; Α, ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις! Τόσο πολύ καιρό έχουμε να τα πούμε! Ούτε ο Σύριζα τον θέλει να κερδίσει σε αυτήν την κάλπη, ούτε οι ίδιοι της Ν.Δ. που τον έβαλαν μπροστά να φάει το τυρί απ' την φάκα. Ούτε οι Έλληνες τον θέλουν να βγει. Και όμως, ειλικρινά, υπάρχει άνθρωπος με αίσθηση του χιούμορ που δεν θα ήθελε να τον δει, να τον βιώσει, πρωθυπουργό;

Έχει και ιστοσελίδα, αμέ. Meimarakis.gr! Εμένα με συγκινούν κάτι τέτοια. Μπείτε να τσεκάρετε. Είναι λίγο Windows 98, αλλά έχω κάνει την φορολογική μου δήλωση και αγοράσει παράβολα από το gsis. Την -μέχρι πρόσφατα- μόνη σελίδα στα ίντερνετς που αν πατήσεις στο λόγκο δεν σε γυρνάει στην κεντρική. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται διαστημικά.

Footnotes

♠ Από αυτήν την εβδομάδα έχουμε πια και επίσημα charts για την progressive μουσική στο Ην. Βασίλειο. Τώρα, αν εννοούν progressive με την κυριολεκτική έννοια του όρου -δηλαδή avant-garde αλλά όχι και πολύ ώστε να σε περνούν για ψυχοπαθή- ή αν εννοούν τους ήχους που έχει καθιερωθεί να ονομάζουμε progressive rock, progressive metal είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Υπάρχει και progressive pop βέβαια. Progressive house... Τρέχα γύρευε. Για την πρώτη εβδομάδα στο Top 10 συναντάμε από Tame Impala στην κορυφή μέχρι Symphony X και από Faith No More μέχρι Nightwish. Δεν θέλω να το σχολιάσω περαιτέρω το Top 10 διότι θεωρώ διαχρονικά τα charts των Βρετανών από τα πιο κακόγουστα εκεί έξω, αν και προερχόμενος από την χώρα όπου η πρωτιά είναι καπαρωμένη από τις Μέλισσες, τους Ονιράμα και την Demy.

♠ Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το trailer της νέας ταινίας των Arcade Fire, "The Reflektor Tapes". (βλέπουμε εδώ) Ακόμα δεν συγχωρώ τον εαυτό μου που είχε αρχικά κακολογήσει τον τελευταίο δίσκο των Καναδών. Πρόκειται για μια από τις πιο βαρβάτες στροφές 180 μοιρών που έχω κάνει, αλλά εδώ και πολύ καιρό είμαι πεπεισμένος πως το "Reflektor" του 2013 είναι ένας τιτάνιος δίσκος για το είδος του, τον οποίο θα (και οφείλουμε να) θαυμάζουμε για δεκαετίες.

♠ Σαν σήμερα το 1977 έφυγε από τη ζωή ο Στελλάκης Περπινιάδης. Μιας και λόγω διαμονής διασχίζω συχνά τον Ποδονίφτη για τις βραδινές μου εξόδους, ας κάνουμε εκεί μια νοσταλγική διαδρομή.
  • SHARE
  • TWEET