Rocking the movies: 17/05/12 - 23/05/12

Από τον Βασίλη Σπανό, 17/05/2012 @ 11:20
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα 50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα 90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα 00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

Dark Shadows

Μάγισσα μεταμορφώνει γόη σε βαμπίρι λόγω ερωτικής απογοήτευσης και εκείνος ξυπνάει στα μαστουρωμένα αμερικάνικα 70s, ως ηγέτης μιας άλλης Adam's Family με σκοπό να εκδικηθεί την μάγισσα και να σώσει το πατρικό του...

Dark Shadows

This is Halloween!
- Τim Burton, Johnny Depp, νυχτερίδες, φαντάσματα, τελώνια, απέθαντοι, περίεργα έπιπλα, σκοτεινή φωτογραφία έτοιμη για wallpaper, γοτθικά σκηνικά, Danny Elfman, υπέρλαμπρο κάστ κτλ κτλ... you get the picture!
- Βασίζεται σε διάσημη γοτθική σαπουνόπερα των 60s με τον σκηνοθέτη και τον Depp δηλωμένους hardcore φανς!
- Ο συνδιασμός γοτθικού παραμυθιού με μικροαστικό περιβάλλον ως background φέρνει στο νού εποχές Ψαλιδοχέρη, ενώ αν προσθέσει κανείς και το αναμενόμενο χιούμορ, μπορεί να καταλήξει και σε μνήμες Σκαθαροζούμη...
- Σεναριογράφος ο Seth Grahame-Smith ...όποιος είχε την τιμή να διαβάσει Pride and Prejudice and Zombies ή Abraham Lincoln Vampire Hunter, γνωρίζει ότι μιλάμε για μεγάλη λατρεία!
- Παίζει cameo από Alice Cooper!

Οff with their heads!
- Ο Burton έχει να κάνει καθολικά αποδεκτή καλή ταινία από το 2003 και το εξαιρετικό "Big Fish" ...από κει και πέρα, απλώς επαναλαμβάνει -σε βαθμό κακουργήματος- το ίδιο μοτίβο που τον έκανε διάσημο, ποντάροντας στη νέα γενιά weirdos -εξ ου και η ακατανόητα υπερβολική χρήση CGI στις τελευταίες του ταινίες ...από αδιάφορα «μια από τα ίδια» έργα τύπου "Corpse Bride" ή "Charlie and the Chocolate Factory" μέχρι σκουπίδια τύπου "Alice in Wonderland", τα 00s αποδεικνύουν συνεχώς ότι ο Burton «πέθανε» καλλιτεχνικά στα τέλη των 90s...
- Πάλι ο Depp; Με 48 στρώματα make up; Είπαμε ρε παιδί μου, σε αγαπάμε, είσαι και 50αρης πλέον άρα πρέπει να γίνεις λίγο «μαϊντανός» για την σύνταξή σου, αλλα όχι κι έτσι!
- Η ταινία ακολουθεί την Μπαρτονική Αλίκη, μια πραγματικά αχαρακτήριστη ταινία, ενώ επιπλέον «θάφτηκε» πολύ έντονα από την διεθνή κριτική σκηνή!
- Ξεκινάει στο Άστυ το «Ταινιόραμα 2012», με αφιερώματα σε Γκοντάρ, Μπουνιουέλ, Γουέλς, Αντονιόνι κτλ κτλ, με πάμφθηνό εισητήριο πολλαπλών προβολών και πάρα πολλές κλασικές ταινίες! Καλοκαίρι μπαίνει, πριν πάθουμε overdose από Σκοτεινούς Ιππότες, Προμηθέες και Σια, μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα ζεστά επόμενα 42 βράδια...

  • SHARE
  • TWEET