Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: The Conjuring

Το θρίλερ της χρονιάς (μέχρι τώρα)

Από τους Τίνα Καππάτου, Βασίλη Σπανό, 14/11/2013 @ 11:08
Τι παίζει: Η αληθινή (;) ιστορία μίας επταμελούς οικογένειας που μετακομίζει σε ένα σπίτι το οποίο έχει μέσα του σκοτεινές δυνάμεις και φωνάζει ένα ζευγάρι ειδικών να διώξει τα στοιχειά.

Δηλαδή: Πάνε χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε ταινία που έκανε το κοινό να τρομάξει πραγματικά. Είχαμε καιρό να δούμε μία δυνατή ιστορία τρόμου που θα μας κάνει να δυσκολευτούμε το βράδυ να κοιμηθούμε ή θα μας φέρει ένα ρίγος από την τρομάρα. "Το Κάλεσμα" το πετυχαίνει αυτό ήδη από το trailer. Μόλις δει κανείς τις αντιδράσεις που έχουν όσοι έχουν δει την ταινία στο trailer, θέλει να το δει. Δεύτερο καλό συστατικό της ταινίας είναι ο σκηνοθέτης της, James Wan, ο οποίος θεωρείται από τους έμπειρους αυτού του είδους ταινιών, έχει κάνει το "Saw" μεταξύ άλλων ταινιών που στην πλειοψηφία τους είναι τρόμου. Πράγμα που φαίνεται στην ταινία. Είναι ένα έργο που σε καθηλώνει και το παρακολουθείς με μεγάλη προσήλωση σε σημείο που ακόμα και το πέσιμο μίας καρφίτσας σε τρομάζει. "Το Κάλεσμα" σου προκαλεί τον τρόμο όχι με κάποιο εφέ αλλά με τον κλασικό τρόπο: τρίξιμο της πόρτας, απότομες κινήσεις και απότομες αλλαγές οπτικής γωνίας, έντονη φωτοσκίαση όταν χρειάζεται αλλά και εντελώς σκοτεινές σκηνές όπου κάποιος ψάχνει κάτι αλλά του πετάγεται ο εξαποδώ (πόσες φορές το έχουμε δει αυτό άραγε;). Γενικά πατάει σε όλα αυτά τα κλισέ που έχουν οι ταινίες τέτοιου είδους αλλά πετυχαίνουν τον σκοπό τους πάντα. Γι' αυτόν τον λόγο και όσοι το έχουν δει τους θυμίζει και κάποια άλλη ταινία που έχουν δει: είτε το "The Amityville Horror", είτε τον "Εξορκιστή", είτε άλλες πολλές. Του λείπει η αυθεντικότητα. Επίσης η ατμόσφαιρα των 70s δίνει ωραία χροιά στην ταινία αλλά έρχονται οι αδούλευτοι διάλογοι και οι μέτριες ερμηνείες να την χαλάσουν.

Τελικά: Παρότι έχει ελλείψεις σε κάποια σημεία, "Το Κάλεσμα" είναι για πολλούς το θρίλερ της χρονιάς και δικαίως. Σίγουρα θα τρομάξετε αλλά δεν θα εκπλαγείτε κιόλας.

Trailer

Τίνα Καππάτου



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
Venus in Fur: Roman Polanski, Mathieu Amalric και θεατρικό έργο του David Ives σχετικά με μια ηθοποιό που προσπαθεί να πείσει έναν σκηνοθέτη ότι είναι η μόνη κατάλληλη για τον ρόλο, ανοίγοντας την πόρτα του μυαλού σε σεξουαλικά θέματα ταμπού και κρυφές επιθυμίες... Πολύ καλα σχόλια από το εξωτερικό, δεν χάνεται!

The Dragonphoenix Chronicles: Indomitable: Μεταφορά του ομότιτλου κόμικ του Γιάννη Ρουμπούλια στη μεγάλη οθόνη, ως η πρώτη ελληνική fantasy ταινία! Στα πρότυπα του "Conan", προκάλεσε χειροκροτήματα και επαναπροβολές στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας, ε, geek alert, θα στηρίξουμε όπως-και-δήποτε!

Το σκεφτόμαστε:
Ηοw I Live Now: Έρωτας εφήβων στα χαρακώματα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου με ιντριγκαδόρικο θέμα καθώς και ενδιαφέρουσα αισθητική και κινηματογράφιση από τον ικανό Kevin Macdonald!

Ο Εχθρός Μου: Το νέο κύμα του ελληνικού σινεμά ξαναχτυπά με μια ιστορία βιασμού και εκδίκησης στην καρδιά της μικροαστικής νεοελληνικής οικογένειας, συνδευόμενο από πολύ καλές κριτικές και σχόλια όπου και αν έχει προβληθεί...

Θα αποφύγουμε:
Battle Of The Year: Στα πρότυπα του "Step Up" και σχετικών ταινιών με έφηβους, χορό και ιδρωμένα κορμιά... Προτιμήστε Youtube!

Free Birds: Γαλοπούλες ταξιδεύουν στον χρόνο... Μόνο για κάτω των οκτώ ετών!

Emperor: Πολεμικό δράμα Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πιθανότατα κοντράρει παραγωγές του Discovery Channel, οπότε μπα...

Fill Τhe Void: Eβραικό δράμα χαρακτήρων... Όχι.-

Βασίλης Σπανός
  • SHARE
  • TWEET