Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: Nebraska

Road trip στην καρδιά της αμερικανικής οικογένειας

Από τον Βασίλη Σπανό, 13/02/2014 @ 11:07
Tι παίζει: Ελαφρώς λαλημένος γέρος διασχίζει με τον αγανακτησμένο γιό του 750 μίλια προς την Νεμπράσκα για να διεκδικήσει μια επιταγή-απάτη ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα road-trip επανασύνδεσης αλλά και νοσταλγίας!

Δηλαδή: Alexander Payne ξανά σε road trip, ξανά νοσταλγικός, ξανά γλυκόπικρα αστείος, ξανά σπουδαίες ερμηνείες (από τους παλαίμαχους Bruce Dern και June Squibb), ξανά εύστοχη κοινωνική κριτική, ξανά εξαιρετικός εν πάση περιπτώσει! Με μια πανέμορφη ασπρόμαυρη φωτογραφία και ένα λεπτο-βελονιά σενάριο από τον Bob Nelson, ο Ελληνο-Αμερικανός σκηνοθέτης προσθέτει άλλη μια εξαιρετική ταινία στην φιλμογραφία του, καθώς το "Nebraska" μπορεί να μην έχει τη λάμψη ή το εκτόπισμα άλλων τανιών του είδους, αλλά είναι από εκείνα τα μικρά, φαινομενικά «ασήμαντα» διαμαντάκια που ζούν στις σκιές των μεγάλων υπερπαραγωγών, έτοιμα να ανταμείψουν αυτούς τους λίγους τυχερούς που θα επενδύσουν σ' αυτά... Ο λεπτός κυνισμός του Payne σε συνδυασμό με ένα road trip αυτογνωσίας, ειρωνείας και αποδόμησης σχέσεων, ηθών και οικογενιακών στερεοτύπων, δίνουν μια από τις καλύτερες και πιο προσωπικές ταινίες της χρονιάς!

Τελικά: Από τα must της φετινής σεζόν!

Trailer



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
Dallas Buyers Club: Ο McConaughey πάσχει από τον ιό του AIDS στα 80s, δίνει ερμηνεία ζωής - Χρυσή Σφαίρα και προσεχές Όσκαρ πιθανότατα, η ταινία διεκδικεί ένα σωρό αγαλματάκια, πολύ καλές κριτικές ήδη και σίγουρα στα must see της σεζόν...

Τhe Selfish Giant: Ιστορία ενηλικίωσης αγγλικής βιομηχανικής πλέμπας με άριστες κριτικές ανά τον κόσμο και αιχμηρές κοινωνικές προεκτάσεις... επίσης must see!

To σκεφτόμαστε:
The Monuments Men: All star cast, Clooney σκηνοθεσία, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, χλιαρότατες κριτικές, πάει σε dvd...

Θα αποφύγουμε:
Vampire Academy: Twilight Γ' Εθνικής...

Mε χωρίς γυναίκες: Η ελληνική κλωτσοπατινάδα της βδομάδας...

Winter's Tale: Δραματική κομεντί εποχής από τον ξύλινο Akiva Goldsman... Ούτε με σφαίρες!
  • SHARE
  • TWEET