«10»: Άλμπουμ που επηρέασαν το "Macho Libre" των Planet Of Zeus

Η τετράδα θυμάται με αφορμή την επανακυκλοφορία σε βινύλιο και τη ζωντανή παρουσίαση στο Gagarin

Από τον Παντελή Κουρέλη, 29/03/2022 @ 20:35

Ο δίσκος με τον οποίο οι Planet Of Zeus έκαναν το μεγάλο τους ξεπέταγμα ξανατυπώνεται επιτέλους σε βινύλιο, για όσους δεν είχαν την τύχη (ή την προνοητικότητα) να το πάρουν στην ώρα του. Με αφορμή αυτήν την επανακυκλοφορία, η μπάντα από την Αθήνα θα δώσει στις 9 Απριλίου μια συναυλία εντός έδρας, στο Gagarin 205, όπου και υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάζει ζωντανά ολόκληρο τον δίσκο.

Σκάβοντας στις αναμνήσεις τους από την περίοδο που έφτιαχναν αυτό το ορόσημο για την καριέρα τους, οι Planet μας απαριθμούν μια δεκάδα από άλμπουμ τα οποία επηρέασαν το "Macho Libre" είτε συνθετικά, είτε εκτελεστικά, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

1
(1995)
Down - Nola
Ένας δίσκος που έπεσε στα χέρια μας ετεροχρονισμένα, μιας και κυκλοφόρησε το 1995. Αν και οι μπάσες συχνότητες λάμπουν δια της απουσίας τους, η riff-ολογία του "Νola" αποτέλεσε μεγάλη επιρροή για την πλειοψηφία των συγκροτημάτων που ανήκουν στον ευρύτερο ήχο του heavy rock/stoner/sludge.
2
Corrosion Of Conformity - Deliverance
(1994)
Corrosion Of Conformity - Deliverance
Το attitude, το flow, σε συνδυασμό με τη φωνή του Pepper Keenan, κάνουν το "Deliverance" στο μυαλό μας έναν κλασικό '90s δίσκο, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.
3
(2011)
Clutch - Blast Tyrant
Δεν έχουμε κρύψει ποτέ την αγάπη μας και τον σεβασμό μας για τους φίλους από το Maryland. Δίσκος που έχουμε «λιώσει» στα ακουστικά μας, στα ηχεία του van όταν περιοδευουμε. Riff, groove και άρτια rock παραγωγή! Top Rock!
4
(1996)
Metallica - Load
Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι για τη μεγαλύτερη heavy μπάντα όλων των εποχών. Απλά, όταν αποφασίσανε να παίξουν rock, μας κάναν να τους αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο.
5
Kyuss - Blues For The Red Sun
(1992)
Kyuss - Blues For The Red Sun
Ο Απόλυτος Desert Rock δίσκος. Δίσκος Holy Grail!
6
(2001)
Nightstalker - Just A Burn
Θυμόμαστε να πηγαίνουμε στα live τους και να θέλουμε να γίνουμε σαν και αυτούς. Σεβασμός.
7
Queens Of The Stone Age - Songs For The Deaf
(2002)
Queens Of The Stone Age - Songs For The Deaf
Δίσκος για διαχρονική μελέτη για τις ενορχηστρώσεις, τον ήχο, το song-writing, με κερασάκι στην τούρτα τα τύμπανα του Dave Grohl.
8
Funkadelic - Maggot Brain
(1971)
Funkadelic - Maggot Brain
Το ομώνυμο και εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου αποτέλεσε την απόλυτη επιρροή για τη σύνθεση του τελευταίου track του "Macho Libre", "Hazelnut (R.I.P.)"
9
Lamb Of God - Sacrament
Lamb Of God - Sacrament
Οι πολλαπλές ακροάσεις του "Sacrament" μας έκαναν να θέλουμε να εισάγουμε στον ήχο μας την τραχύτητα και το clarity στη διάρκεια των ηχογραφήσεων του "Macho Libre".
10
(2007)
Brant Bjork & The Bros - Somera Sol
Η γνωριμία μας με τον Brant Bjork το καλοκαίρι του 2010 στάθηκε αφορμή για να «γράψουμε» το "The Ballad Of Boston George". Πριν «βαφτιστεί» με αυτόν τον τίτλο, είχε κωδική ονομασία..."Brant Bjork".
  • SHARE
  • TWEET