Ο «rock star» Stephen Hawking…

Οι αγαπημένες του rock συναυλίες και οι «συμμετοχές» του στη δισκογραφία

14/03/2018 @ 18:43

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Stephen Hawking άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (14 Μαρτίου), σε ηλικία 76 ετών.

Παρ’ όλο το δηλωμένο του ενδιαφέρον για την κλασική μουσική ο Hawking διατηρούσε και μια συμπάθεια για το rock.

Ο fan του Wagner είχε στο παρελθόν βρεθεί σε συναυλία των Depeche Mode.

«Ήταν ένα εξαιρετικό κονσέρτο γεμάτο πραγματική ενέργεια. Καταλαβαίνω πως πολύς κόσμος δε θα περίμενε να με δει σε μια τέτοια εκδήλωση αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα. Αν και ...καθόμουν μπροστά από τα ηχεία και τα αυτιά μου βούιζαν για τις επόμενες 24 ώρες».

Και μιλώντας γενικότερα:

«Προσπαθώ να πηγαίνω σε pop συναυλίες όταν μπορώ. Έχω, επίσης, δει τους Pink Floyd και την Tracy Chapman όταν ήμουν στην Αμερική. Έχω δει και τους Status Quo αλλά έφυγα μετά από 20 λεπτά. Δε μου άρεσαν καθόλου».

Ο Hawking, τέλος «συμμετείχε» σε κομμάτια γνωστών rock καλλιτεχνών, ανά τα χρόνια καθώς η φωνή του και ο ιδιαίτερος τρόπος ομιλίας του -μέσω ειδικής συσκευής-, «έπαιξε» σε κομμάτια των Pink Floyd, των U2 και αρκετών ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο David Gilmour εντυπωσιάστηκε τόσο από μια διαφήμιση στην οποία συμμετείχε ο σπουδαίος κοσμολόγος το 1994, που χρησιμοποίησε samples της ομιλίας του για 2 κομμάτια των Pink Floyd, το "Keep Talking" από το "The Division Bell" (1994) και το "Talkin’ Hawin’" από το "The Endless River " (2014).

  • SHARE
  • TWEET