Τις υψηλότερες επιδόσεις των τελευταίων 30 ετών σημείωσαν οι πωλήσεις βινυλίων το 2021

Περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων δίσκων ήταν σε βινυλιακές εκδόσεις

29/12/2021 @ 12:36

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της British Phonographic Industry (BPI), οι πωλήσεις βινυλίων το 2021 σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις των τελευταίων 30 ετών.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν περισσότερες από πέντε εκατομμύρια πωλήσεις, γεγονός που αποτελεί μια αύξηση της τάξης του 8% σε σχέση με το 2020, ενώ παράλληλα το 2021 είναι η δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά όπου αυτό το φορμάτ αυξάνει τις επιδόσεις του.

Επιπρόσθετα, οι πωλήσεις βινυλιακών αντιτύπων αποτέλεσαν το 23% των συνολικών πωλήσεων δίσκων για τη χρονιά, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τις κόπιες της μεγάλης επιστροφής των ABBA με το "Voyage", το οποίο ακολουθούν κατά πόδας το "30" της Adele, το οποίο μάλιστα προκάλεσε εξαιτίας της ζήτησής του και καθυστερήσεις στην γενικότερη παραγωγή, και το "Seventeen Going Under" του Sam Fender.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τάση παραμένει ιδιαίτερα διαδεδομένη σύμφωνα με έρευνες σε άτομα νεότερης ηλικίας, ενώ μάλιστα το 2019 τα βινύλια ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα CD για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '80.

  • SHARE
  • TWEET