Ο Skepta είναι ο νικητής του Mercury Prize

Ο Βρετανός grime καλλιτέχνης επικράτησε των David Bowie και Radiohead

16/09/2016 @ 09:22

Ο 34χρονος Skepta με τον δίσκο του "Konnichiwa", είναι ο νικητής του Mercury Prize, επικρατώντας του μεγάλου φαβορί David Bowie αλλά και των Radiohead (το έχασαν για 5η φορά), The 1975, Savages κλπ.

Το μουσικό ιδίωμα grime προήλθε από το Ανατολικό Λονδίνο στις αρχές των '00s, μια μίξη από UK garage, jungle και hip hop. «Street music» για πολλούς.

Ο Skepta θα λάβει 25.000 λίρες για τον καλύτερο δίσκο της χρονιάς σε Μ. Βρετανία και Ιρλανδία και θα τις διαθέσει για να κάνει, έστω για λίγο, χαρούμενους ανθρώπους με πολλά προβλήματα. Ο ίδιος έκανε επίσης γνωστό πως ήδη χτίζει ένα στούντιο στο Τότεναμ, απ' όπου προήλθε, για να μπορούν οι νέοι να δημιουργούν μουσική.

Ενας εκ των κριτών, ο τραγουδιστής και συνθέτης Jarvis Cocker, είπε πως η απόφαση ήταν δύσκολη αλλά «αν ο Bowie μας κοιτούσε εδώ στο Hammersmith Apollo, θα ήθελε το βραβείο να πάει στον Skepta».

Ο ηθοποιός Michael C Hall –πρωταγωνιστής των σειρών "Dexter" και "Six Feet Under", αλλά και του μιούζικαλ "Lazarus" τραγούδησε στη χθεσινή τελετή. Δείτε τον από εδώ.


 

  • SHARE
  • TWEET