Έφυγε από τη ζωή «ο άνθρωπος που απαθανάτισε τα '70s»

O Mick Rock ήταν ο φωτογράφος εξωφύλλων των Bowie, Stooges, Lou Reed, Ramones, Queen, κ.ά.

19/11/2021 @ 16:06

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο θρυλικός Mick Rock, ευρύτερα γνωστός ως ο μουσικός φωτογράφος που «απαθανάτισε τη δεκαετία του '70».

Διάσημος για τη μακροχρόνια συνεργασία του με τον David Bowie, ο Rock, πέρα από δημιουργός των εικόνων του Ziggy Stardust και σκηνοθέτης των video clip του μουσικού John, I’m Only Dancing,” “Jean Genie,” “Space Oddity,” και “Life on Mars”,  ήταν υπεύθυνος για τα εξώφυλλα δίσκων όπως τα  "Pinups" (Bowie), "Queen II" (Queen), "Raw Power" (The Stooges), "Transformer", "Coney Island Baby" (Lou Reed), "I Love Rock And Roll" (Joan Jett), "End Of The Century" (Ramones), μεταξύ πολλών άλλων.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω μηνύματος της οικογένειάς του φωτογραφικού ποιητή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία παρατίθεται παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Rock, που μέχρι πρόσφατα παρέμενε ιδιαίτερα ενεργός, έχοντας συνεργαστεί και με τους Daft Punk, τη Miley Cyrus καθώς και τους Black Lips, είχε εργασθεί και στον χώρο των musicals, και συγκεκριμένα σε παραγωγές όπως το The Rocky Horror Picture Show.

Η φιλία του με τον Bowie ήταν αυτή που τον έφερε σε επαφή με τους Reed και Iggy Pop, γεγονός που οδήγησε σε ευρύτερες διασυνδέσεις της '70s rock σκηνής όπως με την Debbie Harry και τον Andy Warholl.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο BBC, ο Rock είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Δεν αναζητώ απαραιτήτως κυριολεκτικά μια πραγματικότητα, ψάχνω για κάτι που έχει λίγη μαγεία σε αυτό, και κυρίως από που προέρχεται αυτή, ή να απαθανατίσω αυτή τη στιγμή που δεν μπορείς να την περιμένεις ποτέ».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Rock (@therealmickrock)

  • SHARE
  • TWEET