Anthony Kiedis: «Μου λείπει ο Frusciante»

Η παρουσία του πρώην κιθαρίστα των Red Hot Chili Peppers παραμένει αισθητή στα μέλη του συγκροτήματος

08/07/2016 @ 02:59

Ο John Frusciante άφησε τους Red Hot Chili Peppers το 2009, αλλά η παρουσία του είναι ακόμα αισθητή στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Σε δύο νέες τους συνεντεύξεις, ο frontman των Peppers, Anthony Kiedis, αλλά και ο τωρινός κιθαρίστας τους, Josh Klinghoffer, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με τον Frusciante. Δείτε τί δήλωσαν:

Μιλώντας σε εκπομπή της Αργεντίνικης τηλεόρασης, ο Kiedis αναφέρθηκε στον Frusciante ως «αδερφό, ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο για τον ίδιο, αλλά και για πολλούς ανθρώπους».

«Ο John ήταν ένας από τους πιο υπέροχους και εύκολους ανθρώπους για να φτιάχνεις κανείς μαζί του μουσική. Θα μπορούσαμε να κάτσουμε μαζί στο πάτωμα, να βγάλω εγώ ένα κομμάτι χαρτί και να πω ‘Ok, έχω γράψει αυτούς τους στίχους’. Θα μου έλεγε ‘Για να δω’, θα διάβαζε τις λέξεις και θα ξεκινούσε να παίζει κάτι, θα άρχιζα κι εγώ να το τραγουδάω και θα δοκιμάζαμε δυο-τρεις ιδέες. Και έπειτα, θα είχαμε ένα τραγούδι και θα ήταν καλό».

Ερωτηθείς αν του λείπει ο Frusciante, ο Kiedis είπε: «Μου λείπει, αλλά επίσης αποδέχομαι τις ξεχωριστές μας ζωές. Αλλά μου λείπει».

Η έντονη παρουσία του Frusciante στο παλιό του συγκρότημα πλανάται πάνω και από τον κιθαρίστα Josh Klinghoffer, ο οποίος μπήκε στους Peppers το 2009, μετά την δεύτερη αποχώρηση του Frusciante. Οι δυο τους όμως είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν να τους συγκρίνουν.

Ο Klinghoffer δηλώνει στην La Tercera: «Δεν ήταν δύσκολο για μένα να βρω τον δικό μου χώρο στο γκρουπ, μιας και οι υπόλοιποι ήταν πολύ ανοιχτοί στον ήχο και τις απόψεις μου για την μουσική και για όλα τ’ άλλα, αλλά και πολύ εγκάρδιοι. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά».

Και συνεχίζει: «Δεν διαβάζω και πολλά στο Διαδίκτυο, αλλά ξέρω ότι πολλοί θέλουν να με συγκρίνουν με τον John και ότι γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Είναι καλό οι άνθρωποι να ενδιαφέρονται μέχρι του σημείου να επιχειρηματολογούν περί μουσικής, αλλά προσπαθώ να μείνω μακριά απ’ όλο αυτό».

  • SHARE
  • TWEET