Bob Rock: «Δεν ήθελα να ξανασυνεργαστώ με τους Metallica έπειτα από το "Black Album"»

02/08/2011 @ 10:36
Σημαντική χρονιά είναι το 2011 για τους Metallica, καθώς εκτός από τα τριακοστά γενέθλιά τους, στις 13 Αυγούστου θα γιορτάσουν και την εικοστή επέτειο κυκλοφορίας του -ίσως- σημαντικότερου δίσκου της καριέρας τους.

Το "Metallica" ("Black Album") είναι ο δίσκος με τα έξι hit singles, τις περισσότερες πωλήσεις του συγκροτήματος και κυρίως την αποκοπή τους από το thrash metal και το άνοιγμά τους σε ευρύτερο μουσικό κοινό. Ο άνθρωπος που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη στροφή τους αυτή, αλλά και για την τεράστια εμπορική επιτυχία του δίσκου, είναι ο Bob Rock, ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή αυτού και πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή τα εικοστά γενέθλια του άλμπουμ.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο να ηχογραφηθεί το "Black Album" και δεν είχε πλάκα. Υπήρξαν σίγουρα κάποιες διασκεδαστικές στιγμές, αλλά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Μόλις τελειώσαμε το δίσκο, τούς είπα πως δε θα ξανασυνεργαζόμουν μαζί τους και εκείνοι το ίδιο επίσης. Είχαν ήδη μπει στο επόμενο στάδιο της καριέρας τους, αλλά όχι και στο mainstream ραδιόφωνο. Όταν ήρθαν σε μένα ήταν έτοιμοι για τη μεγάλη αλλαγή, οπότε πολύς κόσμος πιστεύει λανθασμένα ότι εγώ τους άλλαξα. Ήταν ήδη κατασταλαγμένοι σε αυτό», δήλωσε ο Bob Rock, για να συμπληρώσει στη συνέχεια αναφορικά με το "Sad But True":

«Όταν άκουσα το demo του "Sad But True", σκέφτηκα πως αυτό ήταν το "Kashmir" των '90s. Το riff του ήταν απίστευτο και η στιγμή που έγινε τεράστιο ήταν όταν κούρδισαν τις κιθάρες λίγο χαμηλότερα από ό,τι συνήθιζαν».

  • SHARE
  • TWEET